Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Vyberte si menu slavností Jídlo z blízka

Vyberte si menu slavností Jídlo z blízka
sdílet:

Od 1. do 12. června se v Brně konají slavnosti Jídlo z blízka. Představí zajímavé produkty z moravských farem. Seznamte se s jídly, která nabídnou brněnské restaurace.

Jak jsme vás již informovali (čtěte zde), první dva červnové týdny budou v Brně zasvěceny gastronomickým slavnostem Jídlo z blízka. Vyhlášené brněnské restaurace nabídnou svým hostům menu složené z produktů rodinných moravských farem. Jaká jídla představí šéfkuchaři restaurací, které se do akce Jídlo z blízka zapojily?

Boulevard

Šéfkuchař Jaroslav Kolbasovský spolupracuje s farmou Rohozenská husa – proto chystá pro hosty restaurace Boulevard husí paštiku s meruňkovým čatní

Hansen

Šéfkuchař Radim Procházka z restaurace Hansen zajede ke slovenským sousedům do Levár a připraví krém z čerstvého bílého chřestu s řeřichovým olejem a slámou z karotky.

Koishi

Šéfkuchař Petr Fučík zůstane věrný rybí tradici Koishi a nabídne hostům pečený filet ze sumce z Pohořelického rybářství s okurkovým kompotem a koprovým velouté.

La Bouchée

Vlajkovou lodí La Bouchée je biojehněčí z moravských Bílých Karpat – tentokrát ho šéfkuchař Michal Hájek pomalu upeče s libečkem a doplní žemlovým knedlíčkem se zelím z biokedluben od moravského biozahradníka Petra Weidenthalera.

Noem Arch

Z ekochovu farmy Habří v Moravských Pavlovicích pochází hlavní ingredience na konfitovaná hovězí líčka z mladého býka s glazovanou zeleninou a bramborovo-cizrnovou kaší, která připraví Jan Rimpler, šéfkuchař Noem Archy.

U Kastelána

Michal Göth, který vládne kuchyni U Kastelána, navrhl jako sladkou tečku svého menu ravioli s domácím tvarohem s rebarborovou pěnou a chřestovou zmrzlinou.

Skryt pre seznam

Související recepty

Související články

Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín