Jak jsme vás již informovali (čtěte zde), první dva červnové týdny budou v Brně zasvěceny gastronomickým slavnostem Jídlo z blízka. Vyhlášené brněnské restaurace nabídnou svým hostům menu složené z produktů rodinných moravských farem. Jaká jídla představí šéfkuchaři restaurací, které se do akce Jídlo z blízka zapojily?
Boulevard
Šéfkuchař Jaroslav Kolbasovský spolupracuje s farmou Rohozenská husa – proto chystá pro hosty restaurace Boulevard husí paštiku s meruňkovým čatní.
Hansen
Šéfkuchař Radim Procházka z restaurace Hansen zajede ke slovenským sousedům do Levár a připraví krém z čerstvého bílého chřestu s řeřichovým olejem a slámou z karotky.
Koishi
Šéfkuchař Petr Fučík zůstane věrný rybí tradici Koishi a nabídne hostům pečený filet ze sumce z Pohořelického rybářství s okurkovým kompotem a koprovým velouté.
La Bouchée
Vlajkovou lodí La Bouchée je biojehněčí z moravských Bílých Karpat – tentokrát ho šéfkuchař Michal Hájek pomalu upeče s libečkem a doplní žemlovým knedlíčkem se zelím z biokedluben od moravského biozahradníka Petra Weidenthalera.
Noem Arch
Z ekochovu farmy Habří v Moravských Pavlovicích pochází hlavní ingredience na konfitovaná hovězí líčka z mladého býka s glazovanou zeleninou a bramborovo-cizrnovou kaší, která připraví Jan Rimpler, šéfkuchař Noem Arch.
U Kastelána
Michal Göth, který vládne kuchyni U Kastelána, navrhl jako sladkou tečku svého menu ravioli s domácím tvarohem s rebarborovou pěnou a chřestovou zmrzlinou.