Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Vyberte si menu slavností Jídlo z blízka

Vyberte si menu slavností Jídlo z blízka
sdílet:

Od 1. do 12. června se v Brně konají slavnosti Jídlo z blízka. Představí zajímavé produkty z moravských farem. Seznamte se s jídly, která nabídnou brněnské restaurace.

Jak jsme vás již informovali (čtěte zde), první dva červnové týdny budou v Brně zasvěceny gastronomickým slavnostem Jídlo z blízka. Vyhlášené brněnské restaurace nabídnou svým hostům menu složené z produktů rodinných moravských farem. Jaká jídla představí šéfkuchaři restaurací, které se do akce Jídlo z blízka zapojily?

Boulevard

Šéfkuchař Jaroslav Kolbasovský spolupracuje s farmou Rohozenská husa – proto chystá pro hosty restaurace Boulevard husí paštiku s meruňkovým čatní

Hansen

Šéfkuchař Radim Procházka z restaurace Hansen zajede ke slovenským sousedům do Levár a připraví krém z čerstvého bílého chřestu s řeřichovým olejem a slámou z karotky.

Koishi

Šéfkuchař Petr Fučík zůstane věrný rybí tradici Koishi a nabídne hostům pečený filet ze sumce z Pohořelického rybářství s okurkovým kompotem a koprovým velouté.

La Bouchée

Vlajkovou lodí La Bouchée je biojehněčí z moravských Bílých Karpat – tentokrát ho šéfkuchař Michal Hájek pomalu upeče s libečkem a doplní žemlovým knedlíčkem se zelím z biokedluben od moravského biozahradníka Petra Weidenthalera.

Noem Arch

Z ekochovu farmy Habří v Moravských Pavlovicích pochází hlavní ingredience na konfitovaná hovězí líčka z mladého býka s glazovanou zeleninou a bramborovo-cizrnovou kaší, která připraví Jan Rimpler, šéfkuchař Noem Archy.

U Kastelána

Michal Göth, který vládne kuchyni U Kastelána, navrhl jako sladkou tečku svého menu ravioli s domácím tvarohem s rebarborovou pěnou a chřestovou zmrzlinou.

Skryt pre seznam

Související články

Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín

Jak doma vyrobit těstoviny krok za krokem

Jak doma vyrobit těstoviny krok za krokem

Milujete italskou kuchyni a její přípravu? Naučíme vás vyrobit čerstvé domácí těstoviny jako od italské babičky. A přijdeme na kloub správné délce vaření u jednotlivých druhů těstovin pro nebeské italské „al dente“! ...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč