Pouze jeden jednoduchý krok, a získáte osvěžující a chladivou letní polévku!
Suroviny
mražený hrášek
450
g
řeřicha
80
g
čerstvá
vývar zeleninový
850
ml
citronová šťáva
1
ks
a kůra z jednoho citronu
jogurt bílý
4
PL
hustý
sůl
pepř
led
kostky k podávání
Postup
1
Všechny přísady kromě jogurtu a ledu vložte do mixéru. Přístroj nepřetěžujte, raději suroviny zpracujte postupně, ve dvou dávkách. Mixujte několik minut, dokud nevznikne hladká směs. Pokud bude potřeba, můžete ji ještě ochutit.
2
Přelijte polévku do misky a na závěr ozdobte jogurtem a podávejte. Jedna nebo dvě kostky ledu z ní udělají osvěžující bombu!
Tip apetitu
Předpěstovaná řeřicha i se zeminou v kartonové vaničce vydrží déle svěží, protože je ještě ,ve vývinu.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- 16 skvělých receptů na hráškovou polévku(17 receptů )
Komentáře