Polévka z hrášku a řeřichy

Polévka z hrášku a řeřichy

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do 10 minut 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 671 kcal
Bílkoviny 47 g
Sacharidy 103 g
Tuky 1 g
Vláknina 35 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
Pouze jeden jednoduchý krok, a získáte osvěžující a chladivou letní polévku!

Suroviny

hrášek 450 g
mražený
řeřicha 80 g
čerstvá
vývar zeleninový 850 ml
citron 1 ks
šťáva a kůra z celého
4 PL
bílý jogurt hustý
sůl
pepř
led
kostky k podávání
Všechny přísady kromě jogurtu a ledu vložte do mixéru. Přístroj nepřetěžujte, raději suroviny zpracujte postupně, ve dvou dávkách. Mixujte několik minut, dokud nevznikne hladká směs. Pokud chcete, můžete ji ještě ochutit. Pak už jen pokapejte jogurtem a podávejte. Jedna nebo dvě kostky ledu z ní udělají osvěžující bombu!

Polévka vydrží v chladničce ve vzduchotěsné krabičcce dva dny, zmrazená až měsíc. Před podáváním ji pořádně promíchejte. 

Tip apetitu
Předpěstovaná řeřicha i se zeminou v kartonové vaničce vydrží déle svěží, protože je ještě ,ve vývinu‘. Koupíte například v Albertu za zhruba 25 Kč.

Komentáře

Obchod Apetit