0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Polévka z hrášku a řeřichy

Polévka z hrášku a řeřichy
ZDROJ: unsplash.com
sdílet:

Polévka z hrášku a řeřichy

5 / 5. Počet hodnocení: 1
Do 10 minut Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 756 kcal
Bílkoviny 50 g
Sacharidy 123 g
Tuky 3 g
Vláknina 30 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Pouze jeden jednoduchý krok, a získáte osvěžující a chladivou letní polévku!

Suroviny

mražený hrášek 450 g
řeřicha 80 g
čerstvá
vývar zeleninový 850 ml
citronová štáva 1 ks
a kůra z jednoho citronu
jogurt bílý 4 PL
hustý
sůl
pepř
led
kostky k podávání

1 Všechny přísady kromě jogurtu a ledu vložte do mixéru. Přístroj nepřetěžujte, raději suroviny zpracujte postupně, ve dvou dávkách. Mixujte několik minut, dokud nevznikne hladká směs. Pokud bude potřeba, můžete ji ještě ochutit.

2 Přelijte polévku do misky a na závěr ozdobte jogurtem a podávejte. Jedna nebo dvě kostky ledu z ní udělají osvěžující bombu!

Tip apetitu
Předpěstovaná řeřicha i se zeminou v kartonové vaničce vydrží déle svěží, protože je ještě ,ve vývinu‘.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2005/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2005/7

Komentáře

Obchod Apetit