0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Turecký jehněčí pilaf

Turecký jehněčí pilaf
ZDROJ: PXhere.com
sdílet:

Turecký jehněčí pilaf

4.6 / 5. Počet hodnocení: 12
Do hodiny Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3155 kcal
Bílkoviny 99 g
Sacharidy 352 g
Tuky 88 g
Vláknina 143 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Skvělé nasycení pro davy labužníků

Suroviny

piniové oříšky 1 hrst
či mandlové lupínky
olivový olej 1 PL
cibule 1 ks
velká, na půlkolečka
skořice 2 ks
rozlámané
jehněčí maso 500 g
libové, ramínko nebo plecko na menší kostky
rýže basmati 250 g
vývar kuřecí 1 kostka
rozpuštěná v 500 ml horké vody
meruňky 12 ks
sušené
máta 1 hrst
čerstvé listy nasekané
sůl
pepř

Postup

1

Ve velkém silnostěnném kastrolu nasucho opražte piniová semínka; pozor, ráda se připalují. Vsypte je na talíř a do kastrolu vlijte olej.

2

Až se zahřeje, dozlatova na něm osmahněte cibuli a skořici. Zvyšte teplotu a po částech přidávejte maso. Míchejte, aby se opeklo stejnoměrně.

3

Pak přisypte rýži a minutu za stálého míchání smažte.

4

Zalijte vývarem, vsypte meruňky, osolte a opepřete. Přiklopte a asi dvanáct minut zvolna vařte, až se tekutina vsákne do rýže a ta změkne. Ihned podávejte posypané piniovými oříšky a mátou.

Odlehčete to! Jehněčí můžete nahradit kuřecím nebo krůtím masem a meruňky rozinkami.

Související články

Proč ochutnat kůzlečí nebo jehněčí maso?
  • Tipy a triky

Proč ochutnat kůzlečí nebo jehněčí maso?

Lahůdky, která upadly v zapomnění Pokud byste si za běžných okolností vyrazili do restaurace, kůzlečí nebo jehněčí pokrmy byste v jídelníčku zřejmě hledali marně. Ti šťastnější jej mohli okusit na dovolené v Řecku nebo při cestách po...

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2005/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2005/8

Komentáře

Obchod Apetit