0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Turecký jehněčí pilaf

Turecký jehněčí pilaf
ZDROJ: PXhere.com
sdílet:

Turecký jehněčí pilaf

4.6/5 Počet hodnocení: 12
Do hodiny Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3155 kcal
Bílkoviny 99 g
Sacharidy 352 g
Tuky 88 g
Vláknina 143 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Skvělé nasycení pro davy labužníků

Suroviny

piniové oříšky 1 hrst
či mandlové lupínky
olivový olej 1 PL
cibule 1 ks
velká, na půlkolečka
skořice 2 ks
rozlámané
jehněčí maso 500 g
libové, ramínko nebo plecko na menší kostky
rýže basmati 250 g
vývar kuřecí 1 kostka
rozpuštěná v 500 ml horké vody
sušené
máta 1 hrst
čerstvé listy nasekané
sůl
pepř

Postup

1

Ve velkém silnostěnném kastrolu nasucho opražte piniová semínka; pozor, ráda se připalují. Vsypte je na talíř a do kastrolu vlijte olej.

2

Až se zahřeje, dozlatova na něm osmahněte cibuli a skořici. Zvyšte teplotu a po částech přidávejte maso. Míchejte, aby se opeklo stejnoměrně.

3

Pak přisypte rýži a minutu za stálého míchání smažte.

4

Zalijte vývarem, vsypte meruňky, osolte a opepřete. Přiklopte a asi dvanáct minut zvolna vařte, až se tekutina vsákne do rýže a ta změkne. Ihned podávejte posypané piniovými oříšky a mátou.

Odlehčete to! Jehněčí můžete nahradit kuřecím nebo krůtím masem a meruňky rozinkami.

Související články

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2005/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2005/8

Komentáře

Anonym

Recept se nachází v č.8/05, str.12

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč