Skvělé nasycení pro davy labužníků
Suroviny
piniové oříšky
1
hrst
či mandlové lupínky
olivový olej
1
PL
cibule
1
ks
velká, na půlkolečka
skořice
2
ks
rozlámané
jehněčí maso
500
g
libové, ramínko nebo plecko na menší kostky
rýže basmati
250
g
vývar kuřecí
1
kostka
rozpuštěná v 500 ml horké vody
meruňky
12
ks
sušené
máta
1
hrst
čerstvé listy nasekané
sůl
pepř
Postup
1
Ve velkém silnostěnném kastrolu nasucho opražte piniová semínka; pozor, ráda se připalují. Vsypte je na talíř a do kastrolu vlijte olej.
2
Až se zahřeje, dozlatova na něm osmahněte cibuli a skořici. Zvyšte teplotu a po částech přidávejte maso. Míchejte, aby se opeklo stejnoměrně.
3
Pak přisypte rýži a minutu za stálého míchání smažte.
4
Zalijte vývarem, vsypte meruňky, osolte a opepřete. Přiklopte a asi dvanáct minut zvolna vařte, až se tekutina vsákne do rýže a ta změkne. Ihned podávejte posypané piniovými oříšky a mátou.
Odlehčete to! Jehněčí můžete nahradit kuřecím nebo krůtím masem a meruňky rozinkami.
Komentáře