0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Vyzkoušeli jsme: kurz výroby čokoládových pralinek

Vyzkoušeli jsme: kurz výroby čokoládových pralinek
sdílet:
Naučte se pracovat s čokoládou jako pravý cukrářský mistr!

Ochutnali jsme kurz výroby čokoládových pralinek v kuchařském studiu Ola Kala a můžeme ho jen doporučit. Michal Nikodem vám vysvětlí, jak zacházet s čokoládou a jaké zázraky z ní můžete vyrobit. Ochutnáte rozdíly mezi čokoládou z různých světových plantáží. V Ola Kala vědí, že ne každý má v plánu kupovat si domů formy na plněné pralinky, a tak jistě oceníte, že se na kurzu naučíte také čokoládové bonbonky, na které nepotřebujete nic víc než cukrářský sáček a rovný plech či pekáč. My jsme si zamilovali pralinky z čokoládovokaramelové ganache s jemnými plátky mořské soli, která dokonale kontrastuje se sladkostí bonbonů. Jen si to představte: nejprve vám v puse křupne hořká čokoládová poleva a pak se vám na jazyku rozlije hebká chuť krému z karamelu a čokolády s jemnými podtóny mořské soli.

Prožijte i vy své čokoládové blaho a naučte se pracovat s čokoládou v domácích podmínkách. Nejbližší termín výroby čokoládových pralinek v ateliéru Ola Kala je 2. dubna 2012. S rezervací kurzu neotálejte, ten březnový je již delší dobu vyprodán. Za čtyři hodiny s čokoládou zaplatíte 3500 Kč. Více na www.olakala.cz
 

Připravila Jana Kopřivová
Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín

Komerční sdělení
Superpotraviny dobývají svět. Po kterých Češi šílí?
  • Zdraví a výživa

Superpotraviny dobývají svět. Po kterých Češi šílí?

Superpotraviny a takzvané potraviny budoucnosti si čím dál více získávají na popularitě. Pandemie koronaviru, ale také obavy o životní prostředí přivedly mnoho Čechů ke zdravější stravě. Které značky jsou nejpopulárnější? A proč Češi šílí...
Co pijí Řekové? Poznejte ouzo s chutí lékořice
  • Tipy a triky

Co pijí Řekové? Poznejte ouzo s chutí lékořice

Poznejte s námi jeden ze symbolů Řecka –⁠ alkoholický nápoj ouzo (čti úzo) výjimečný svou lékořicovou chutí. Z čeho se ouzo vyrábí, jak ho správně pít a co je takzvaný ouzo efekt? ...
Jak na masové kuličky
  • Tipy a triky

Jak na masové kuličky

Dají se různě ochucovat  a připravit na sto způsobů. Lze je péct v troubě a taky mrazit. Masové kuličky mají jenom samá plus a na našich redakčních večírcích zmizí vždycky jako první. Potřebujete další důvod k tomu je vyzkoušet? ...
KVÍZ: Vyznáte se v českých krajových specialitách?
  • Kvízy

KVÍZ: Vyznáte se v českých krajových specialitách?

Knedlo vepřo zná každý – oblíbený český pokrm nabízejí nejen hospody a restaurace ale také školní jídelny a kantýny. Česká kuchyně má ovšem daleko víc co nabídnout. Důkazem jsou speciality z českých a moravských koutů. Schválně, s kolika z...
Komerční sdělení
Nadýchané, a přece udržitelné mlsání!
  • Lidé a jídlo

Nadýchané, a přece udržitelné mlsání!

Sladká, příjemně nadýchaná a křupavá svačinka, která se doslova rozpustí na jazyku a vy si ji nejlépe vychutnáte v kombinaci s oblíbenou kávou nebo čajem. Takové chvíle moc nestojí, o to důležitější a povznášející v životě jsou. Užijte si...

Obchod Apetit