Jednoduché pralinky, které zvládne absolutně každý. Trik je v kvalitních ingrediencích – burákovém másle a čokoládě.
Suroviny
Postup
Čtvercovou formu o hraně 20 cm vyložte pečicím papírem – dno i stěny, nejlépe když vystřihnete čtverec papíru na dno a strany vyložíte pásem papíru.
Smetanu přiveďte těsně pod bod varu a odstavte z plotny. Přidejte arašídové máslo i obě čokolády a míchejte, dokud se vše nerozpustí a nespojí v kompaktní hmotu.
Promixujte tyčovým mixérem – držte jej ponořený, ať do hmoty nevháníte vzduch! Čokoládovou směs vlijte do připravené formy. Nechte zcela ztuhnout, nejlépe v lednici. Poté ostrým nožem nakrájejte na čtverečky a dejte je chladit nebo krátce zmrazte (stačí půl hodiny).
Čokoládu na dokončení opatrně rozpusťte v mikrovlnce nebo nad vodní lázní. Rozpouštějte ji pomalu a často míchejte. Jednotlivé čtverečky namáčejte v čokoládě a skládejte na plech vyložený pečicím papírem.
Na obalování použijte nejlépe vidličky nebo vidličky na fondue a vždy při vyndavání pralinek jimi mírně poklepejte o okraj misky, ať z nich oklepete přebytečnou čokoládu. Čtverečky posypte vločkovou solí a nechte zatuhnout.
NĚCO NAVÍC
Pralinky uchovávejte ve vzduchotěsné nádobě, nemusí být v chladu.
Foto: Ant Duncan, Fotografie a recept převzaty z Olive Magazine/Immediate Media
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- 12x domácí bonbonky(12 receptů )
- 15 receptů na jedlé dárky, které udělají radost každému(14 receptů )