Pralinky s čokoládou a arašídovým máslem

Pralinky s čokoládou a arašídovým máslem

3 / 5. Počet hodnocení: 3
Do 30 minut Snadné Na cca 40 bonbonů

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4574 kcal
Bílkoviny 88 g
Sacharidy 294 g
Tuky 345 g
Vláknina 22 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Jednoduché pralinky, které zvládne absolutně každý. Trik je v kvalitních ingrediencích – burákovém másle a čokoládě.

Suroviny

smetana ke šlehání 180 g
arašídové máslo 135 g
tmavá čokoláda 120 g
nalámaná
bílá čokoláda 54 g
nalámaná
Na dokončení
mléčná čokoláda 400 g
nahrubo
sůl vločková

1 Čtvercovou formu o hraně 20 cm vyložte pečicím papírem – dno i stěny, nejlépe když vystřihnete čtverec papíru na dno a strany vyložíte pásem papíru.

2 Smetanu přiveďte těsně pod bod varu a odstavte z plotny. Přidejte arašídové máslo i obě čokolády a míchejte, dokud se vše nerozpustí a nespojí v kompaktní hmotu. Promixujte tyčovým mixérem – držte jej ponořený, ať do hmoty nevháníte vzduch! Čokoládovou směs vlijte do připravené formy. Nechte zcela ztuhnout, nejlépe v lednici. Poté ostrým nožem nakrájejte na čtverečky a dejte je chladit nebo krátce zmrazte (stačí půl hodiny).

3 Čokoládu na dokončení opatrně rozpusťte v mikrovlnce nebo nad vodní lázní. Rozpouštějte ji pomalu a často míchejte. Jednotlivé čtverečky namáčejte v čokoládě a skládejte na plech vyložený pečicím papírem. Na obalování použijte nejlépe vidličky nebo vidličky na fondue a vždy při vyndavání pralinek jimi mírně poklepejte o okraj misky, ať z nich oklepete přebytečnou čokoládu. Čtverečky posypte vločkovou solí a nechte zatuhnout.

NĚCO NAVÍC
Pralinky uchovávejte ve vzduchotěsné nádobě, nemusí být v chladu.

Foto: Ant Duncan
Fotografie a recept převzaty z Olive Magazine/Immediate Media 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2020/3 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2020/3

Apetit magazín

Co má společného pastis a uříznuté Van Goghovo ucho?
  • Tipy a triky

Co má společného pastis a uříznuté Van Goghovo ucho?

Ochutnejte anýzovku francouzského původu, která za svou slávu vděčí absintu. Oblíbený destilát s výraznou chutí a typickým zakalenám  spatřil světlo světa jako náhrada za absint, který si vysloužil zákaz. Pastis můžete například v...
Jak zpracovat květy černého bezu: sladké i slané tipy
  • Tipy a triky

Jak zpracovat květy černého bezu: sladké i slané tipy

Černý bez nemusíme dlouze představovat. Patří mezi keře, kterého si cení všichni milovníci bylin. Když zavoní, láká nás, abychom z jeho květů připravili stejně omamně vonící sirupy a šťávy nebo si usmažili květové řízečky....
Dort krále Oskara II.: Upečte si oblíbený Ikea dezert sami!
  • Tipy redakce

Dort krále Oskara II.: Upečte si oblíbený Ikea dezert sami!

Obchodní dům Ikea láká kromě nábytku na spoustu švédských dobrot. Jednou z nich je také mandlový dort krále Oskara II. Kdo už tento skvostný zákusek někdy ochutnal, věříme, že ne jen jednou. S naším receptem si ho můžete upéct...

Obchod Apetit