0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Pralinky s čokoládou a arašídovým máslem

Pralinky s čokoládou a arašídovým máslem

3 / 5. Počet hodnocení: 3
Do 30 minut Snadné Na cca 40 bonbonů

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4574 kcal
Bílkoviny 88 g
Sacharidy 294 g
Tuky 345 g
Vláknina 22 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Jednoduché pralinky, které zvládne absolutně každý. Trik je v kvalitních ingrediencích – burákovém másle a čokoládě.

Suroviny

smetana ke šlehání 180 g
arašídové máslo 135 g
tmavá čokoláda 120 g
nalámaná
bílá čokoláda 54 g
nalámaná
Na dokončení
mléčná čokoláda 400 g
nahrubo
sůl vločková

1 Čtvercovou formu o hraně 20 cm vyložte pečicím papírem – dno i stěny, nejlépe když vystřihnete čtverec papíru na dno a strany vyložíte pásem papíru.

2 Smetanu přiveďte těsně pod bod varu a odstavte z plotny. Přidejte arašídové máslo i obě čokolády a míchejte, dokud se vše nerozpustí a nespojí v kompaktní hmotu. Promixujte tyčovým mixérem – držte jej ponořený, ať do hmoty nevháníte vzduch! Čokoládovou směs vlijte do připravené formy. Nechte zcela ztuhnout, nejlépe v lednici. Poté ostrým nožem nakrájejte na čtverečky a dejte je chladit nebo krátce zmrazte (stačí půl hodiny).

3 Čokoládu na dokončení opatrně rozpusťte v mikrovlnce nebo nad vodní lázní. Rozpouštějte ji pomalu a často míchejte. Jednotlivé čtverečky namáčejte v čokoládě a skládejte na plech vyložený pečicím papírem. Na obalování použijte nejlépe vidličky nebo vidličky na fondue a vždy při vyndavání pralinek jimi mírně poklepejte o okraj misky, ať z nich oklepete přebytečnou čokoládu. Čtverečky posypte vločkovou solí a nechte zatuhnout.

NĚCO NAVÍC
Pralinky uchovávejte ve vzduchotěsné nádobě, nemusí být v chladu.

Foto: Ant Duncan
Fotografie a recept převzaty z Olive Magazine/Immediate Media 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2020/3 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2020/3

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je jádro domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...

Obchod Apetit