Pralinky naskládejte do papírových košíčků a máte další druh cukroví k dobru!
Suroviny
datle
345
g
odpeckované, nasekané
rozinky
75
g
propláchnuté
likér
1
PL
ořechový
tmavá čokoláda
200
g
alespoň 60 % kakaové hmoty, rozpuštěná
mandle plátky
80
g
nasekané
1 Datle, rozinky a likér dejte do malého robotu a sekacím ná- stavcem promíchejte a nasekejte nadrobno. Přesuňte do mísy, přidejte rozpuštěnou čokoládu a promíchejte. Dejte na 30 minut vychladit, aby směs ztuhla.
2 Nabírejte hmotu lžící a v dlaních vyválejte kuličky. Obalte je v nasekaných mandlových lupíncích a rozložte na plech vyložený pečicím papírem. Dejte na 1 hodinu do chladničky, aby pralinky úplně ztuhly.
NĚCO NAVÍC
Uchovávejte v uzavřené nádobě v chladničce. Před podáváním nechte pralinky přibližně 30 minut povolit při pokojové teplotě.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- 34 úžasných vánočních sladkostí(34 receptů)
- Hříšně sladký Valentýn: 15 romantických dezertů(15 receptů)
- 12x domácí bonbonky(12 receptů)
- 15 receptů na jedlé dárky, které udělají radost každému(14 receptů)
- 29 nejlepších receptů na nepečené cukroví na poslední chvíli: Připravte si doutníčky, mozartovy koule, čertíky a dalších 29 druhů(29 receptů)
Komentáře
Jitka Bacíková
03.01.2016 12:15
Vynikající!!!
Vynikající!!!
Martina Zajícová
06.01.2016 13:48
Jsme moc rádi, že jste si
Jsme moc rádi, že jste si pochutnali :-)!