Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Likérové pralinky s datlemi a rozinkami

Likérové pralinky s datlemi a rozinkami

4/5 Počet hodnocení: 21
Více než hodinu Velmi snadné Na 20 pralinek

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2418 kcal
Bílkoviny 40 g
Sacharidy 263 g
Tuky 127 g
Vláknina 46 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Pralinky naskládejte do papírových košíčků a máte další druh cukroví k dobru!

Související recepty

Suroviny

datle 345 g
odpeckované, nasekané
propláchnuté
ořechový
tmavá čokoláda 200 g
alespoň 60 % kakaové hmoty, rozpuštěná
mandle plátky 80 g
nasekané

Postup

1

Datle, rozinky a likér dejte do malého robotu a sekacím ná- stavcem promíchejte a nasekejte nadrobno. Přesuňte do mísy, přidejte rozpuštěnou čokoládu a promíchejte. Dejte na 30 minut vychladit, aby směs ztuhla.

2

Nabírejte hmotu lžící a v dlaních vyválejte kuličky. Obalte je v nasekaných mandlových lupíncích a rozložte na plech vyložený pečicím papírem. Dejte na 1 hodinu do chladničky, aby pralinky úplně ztuhly.

NĚCO NAVÍC
Uchovávejte v uzavřené nádobě v chladničce. Před podáváním nechte pralinky přibližně 30 minut povolit při pokojové teplotě.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2014/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2014/12

Komentáře

03.01.2016 12:15

Vynikající!!!

06.01.2016 13:48

Jsme moc rádi, že jste si pochutnali :-)!

Apetit magazín

Není máslo jako máslo: Jak vybrat to nejlepší do cukroví?
  • Zajímavosti

Není máslo jako máslo: Jak vybrat to nejlepší do cukroví?

Vánoce bez másla? To si snad ani neumíme představit! Je základem dokonalého cukroví, zjemní slavnostní pokrmy a dodá jim tu správnou chuť. Ale víte, jak poznat to opravdu nejlepší? Prozradíme vám, jak technologie výroby ovlivňuje jeho...