Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Info ikona

Gril party – jak na červené maso?

Letos to téměř vypadá, jako by léto začalo už v dubnu, a tak není divu, že se ulicemi na předměstí stále častěji táhne omamná vůně grilovaného masa. Pokud se chystáte na grilování, máme pro vás pár tipů.
7. 5. 2009 | Autor: redakce Apetitu

Vepřové maso

Vepřové maso patří v Čechách mezi nejoblíbenější grilované pochoutky. Mějte na paměti, že pokud si chcete opravdu pochutnat, je nejlepší koupit kotletu, krkovičku, panenku či žebírka. Větší kusy masa je lepší marinovat přes noc, nejlépe ve velkém skleněném pekáči nebo zapékací míse. Maso několikrát otočte, aby bylo rovnoměrně aromatické. Marinovat můžete ale i v pevném mikrotenovém sáčku. Maso tak bude celé ponořené a stačí jej jen párkrát promnout, aby marináda byla opravdu všude.

Menší kusy masa naložte do nálevu v den grilování a nezapomeňte je v průběhu grilování potírat zbytkem marinády, aby maso nebylo suché.

Na marinování vepřového doporučujeme například osvědčenou kombinaci rozmarýnu, hořčice a česneku. A tip na závěr – pokud chcete, aby se vám steaky při grilování nekroutily, nezapomeňte naříznout okraje.

Hovězí skirt steak se salsou verde

Na vrcholu celého menu nešetřete a kupte co nejlepší vyzrálé maso od prověřeného řezníka. Salsy udělejte...

Hovězí maso

U hovězího je nejlepší sáhnout po prorostlejším kusu masa – zadním hřbetu, zadní svíčkové, roštěnce či kýtě. Větší kusy opět naložte přes noc, naším tipem je sójová marináda. Pokud chcete, aby bylo hovězí maso krásně šťavnaté, je třeba ho rychle upéci nad velkým žárem. Ideálně propečené maso by mělo být na dotek měkké a zároveň pevné.

Vepřový burger s ananasem

Pokud máte rádi kombinaci chutí masa a ovoce, pak pro vás bude tenhle burger výbornou gurmánskou záležitostí.

Jehněčí maso

Jehněčí je zatím pro většinu českých grilů velkou neznámou, ale je to škoda, protože je dost prorostlé tukem, a proto je na gril ideální volbou. Pokud si chcete na jehněčím opravdu pochutnat, nezapomeňte odstranit zevní blánu a maso na noc vložit do marinády. Klasickou kombinací pro jehněčí je rozmarýn a česnek.

Související

Jehněčí kebab

Jednoduchá úprava, díky které přijdete jehněčímu na chuť.

Jehněčí s harissou

Přiostřete! Pálivá směs koření harissa se v severní Africe používá k dochucení spousty jídel.

Jehněčí burger

Jehněčí a máta spolu dokonale ladí.

Balzamikové jehněčí na rozmarýnu

Grilované jehněčí ve středomořském stylu.

10 jednoduchých receptů pro Big Green Egg

Pořídili jste si keramický gril a hledáte inspiraci? Přinášíme vám klasické recepty pro vaše Big Green Egg, které se...

Jak na hovězí steaky

Nejměkčí je steak z pravé svíčkové, z tzv. falešné bude tužší; šťavnatý a lahodný je ale i steak...

Hovězí steak na pepři s bramborovými rösti

Roštěnky silně posypané pepřem s lahodnou štávou a dozlatova opečené bramborové placičky.

Bylinky, které podtrhnou chuť marinovaného masa na gril

Venkovní počasí nám již dovoluje delší pobyt na sílícím sluníčku. Jaro je tu a než se nadějeme, začne také grilovací...

Výběr pro milovníky poctivé porce masa

Dostali jste chuť na pořádnou porci masa? Přinášíme vám tipy na poctivé steaky, pečínky, grilované flákoty či dušené...

Přidat komentář