Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Recepty z vepřového masa

Vepřové maso má své čestné místo nejen v kuchyni české, ale i v kuchyních napříč celým světem. Z části je to zapříčiněno tím, že je neuvěřitelně variabilní. Vepřové maso se hodí téměř k jakékoliv úpravě. Oblíbené jsou různé části vepřového s omáčkami, na pečení, na gril i jako minutky do stir-fry. Mleté vepřové se dokonale hodí na přípravu nejrůznějších masových koulí, burgerů a placek. Receptů s uzeným vepřovým masem máme v našem rejstříku také nespočet.

...

  
Vyškvařené vepřové sádlo využijete třeba ke smažení, zabíjačkové hody se neobejdou bez typických lahůdek: zabíjačkové polévky, jitrnic, jelit nebo tlačenky.  V našich receptech najdete inspiraci, jak nejlépe připravit krkovici, kýtu, plec, kotletu, bůček či ocásky nebo jak si poradit s vepřovými játry či ledvinkami.  

Oblíbeným českým zvykem je oslava masopustu před Velikonocemi. S ní bývá spojena populátmé zabijačka, která nabízí spoustu vepřových pochoutek.

Libové vepřové maso 

Kotleta neboli karé, kýta nebo panenka, to všechno jsou libové části vepřového masa vhodné ktzv. minutkové úpravě, na gril či na rychlé zapékání. Co se však libového vepřového masa týče, existuje univerzální jídlo, kterým nemůžete nikdy nic zkazit a hodí se asi pro každou příležitost včetně vánočního menu i na výlet mezi dva chleby. Ano, je to hvězda všech bufetů, švédských stolů, obědů i večeří smažený řízek v trojobalu.

Tučnější vepřové 

Výběr tučného vepřového masa je o poznání pestřejší. Tuk je nositelem chuti a i díky tomu lze z tučnějších částí vepřového masa připravit neskutečné dobroty. I když jinak se držíte zdravého životního stylu, jednou za čas si menší porci tučného vepřového dopřát můžete.

Mleté, uzené a vnitřnosti 

Díky vyššímu podílu tuku se vepřové maso uplatní i v mletých receptech. Z tohoto pohledu se jako ideální jeví již výše zmíněná vepřová plec.


Celý popis