Asijská kukuřičná polévka

Asijská kukuřičná polévka

Hodnocení receptu
Průměr: 4.8 ()
Do 10 minut Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 442 kcal
Bílkoviny 23 g
Cukr 76 g
Tuky 2 g
Vláknina 4 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Příjemně pikantní. Místo krevet můžete do polévky přidat dva filety z tresky nebo jiné bělomasé ryby nakrájené na kousky velikosti sousta.

Suroviny

kari pasta 1 PL
červená
kokosové mléko 400 ml
mražená kukuřice 200 g
16 ks
třešňová rajčátka přepůlená
200 g
mražené krevety
vývar zeleninový 500 ml
koriandr
na ozdobu

Lžíci červené kari pasty zahřívejte v hrnci, až začne prskat. Pak vlijte 400 ml kokosového mléka a přiveďte k varu. Poté dejte do polévky 200 g mražené kukuřice a nechte ji povolit, nakonec vhoďte 16 přepůlených třešňových rajčátek a 200 g mražených krevet. Vařte 5 minut. Přilijte 500 ml zeleninového vývaru, dosolte a ozdobte čerstvým koriandrem.

Komentáře

Apetit magazín

  • Tipy a triky

Z čeho připravit cheesecake?

Cheesecake můžeme vystopovat až do starověkého Řecka. Jak se změnila jeho podoba? Jaké suroviny můžete na cheesecake použít? Je lepší tvaroh nebo krémový sýr? Poradíme vám, jak se vypořádat s nástrahami jeho přípravy.   ...
  • Jak na to

5 chutných tipů, jak zpracovat přebytky bobulí

Vyzkoušejte některý ze snadných způsobů, jak využít maliny, ostružiny, rybíz, borůvky či moruše, i když už nejsou dost svěží a čerstvé na to, abyste je mohli jíst jen tak.  ...
  • Jak na to

Jak mrazit bobulovité ovoce

Rybíz, borůvky, maliny, ostružiny, angrešt… to jsou barvy a chutě léta. Zamrazte si je na chladnější dny, kdy vám v bublanině či knedlících připomenou prázdniny. ...
  • Tipy a triky

Tipy a triky, jak připravit nejlepší lasagne

Lasagne jsou těstoviny ve tvaru tenkých obdélníkových plátů, podle nichž získal jméno celosvětově oblíbený pokrm, jehož kořeny leží v italské Neapoli. Kvalita surovin je alfou a omegou chuti všech jídel, u lasagní to však platí dvojnásob....
  • Novinky a zajímavosti

Co jíst v červenci – prázdniny ve znamení letního ovoce

Léto je obdobím hojnosti. Vše zraje, na záhrádce při obhlížení úrody jen srdce plesá a na trzích nám ze vší té pestrobarevné krásy oči přecházejí. Jahody, borůvky, maliny a další ovoce nikdy nechutnají tak dobře jako právě o prázninách....
  • Tipy a triky

Čas malin přezrálých

Maliny jsou bezesporu symbolem léta. Pokud vám právě teď dozrávají na zahrádce, vrhněte se na zpracování úrody. Jenže… už vám došly nápady nevíte, co s nimi dál? Máme pro vás pár tipů. ...

Obchod Apetit