Příjemně pikantní. Místo krevet můžete do polévky přidat dva filety z tresky nebo jiné bělomasé ryby nakrájené na kousky velikosti sousta.
Suroviny
kari pasta
1
PL
červená
kokosové mléko
400
ml
mražená kukuřice
200
g
rajčata cherry
16
ks
přepůlená
krevety
200
g
vývar zeleninový
500
ml
koriandr čerstvý
na ozdobu
Postup
1
Lžíci červené kari pasty zahřívejte v hrnci, až začne prskat.
2
Pak vlijte 400 ml kokosového mléka a přiveďte k varu.
3
Poté dejte do polévky 200 g mražené kukuřice a nechte ji povolit, nakonec vhoďte 16 přepůlených třešňových rajčátek a 200 g mražených krevet. V
4
ařte 5 minut. Přilijte 500 ml zeleninového vývaru, dosolte a ozdobte čerstvým koriandrem.
Komentáře
Doporučuji přidat ještě trochu limetkové šťávy a sojové omáčky. Zvýrazní chuť polévky.