Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Asijská kukuřičná polévka s krevetami
Asijská kukuřičná polévka s krevetami
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Asijská kukuřičná polévka s krevetami

4.9/5 Počet hodnocení: 21
Do 20 minut Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 964 kcal
Bílkoviny 63 g
Sacharidy 140 g
Tuky 4 g
Vláknina 20 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Příjemně pikantní. Místo krevet můžete do polévky přidat dva filety z tresky nebo jiné bělomasé ryby nakrájené na kousky velikosti sousta.

Suroviny

červená
mražená kukuřice 200 g
rajčata cherry 16 ks
přepůlená
krevety 200 g
vývar zeleninový 500 ml
koriandr čerstvý
na ozdobu

Postup

1

Lžíci červené kari pasty zahřívejte v hrnci, až začne prskat.

2

Pak vlijte 400 ml kokosového mléka a přiveďte k varu.

3

Poté dejte do polévky 200 g mražené kukuřice a nechte ji povolit, nakonec vhoďte 16 přepůlených třešňových rajčátek a 200 g mražených krevet. V

4

ařte 5 minut. Přilijte 500 ml zeleninového vývaru, dosolte a ozdobte čerstvým koriandrem.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2009/3 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2009/3

Komentáře

27.10.2015 13:37

Doporučuji přidat ještě trochu limetkové šťávy a sojové omáčky. Zvýrazní chuť polévky.

Apetit magazín

AD
Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny
  • Zajímavosti

Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny

Zmrzlina k létu neodmyslitelně patří, milují ji děti i dospělí. Chladivý kopeček v horkých dnech dokonale osvěží a potěší chuťové buňky. Marks & Spencer si letos opět připravil několik novinek ze světa mraženého osvěžení – a...