0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Asijská kukuřičná polévka s krevetami

Asijská kukuřičná polévka s krevetami
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Asijská kukuřičná polévka s krevetami

4.9/5 Počet hodnocení: 15
Do 20 minut Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 964 kcal
Bílkoviny 63 g
Sacharidy 140 g
Tuky 4 g
Vláknina 20 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Příjemně pikantní. Místo krevet můžete do polévky přidat dva filety z tresky nebo jiné bělomasé ryby nakrájené na kousky velikosti sousta.

Suroviny

kari pasta 1 PL
červená
mražená kukuřice 200 g
rajčata cherry 16 ks
přepůlená
krevety 200 g
vývar zeleninový 500 ml
koriandr čerstvý
na ozdobu

Postup

1

Lžíci červené kari pasty zahřívejte v hrnci, až začne prskat.

2

Pak vlijte 400 ml kokosového mléka a přiveďte k varu.

3

Poté dejte do polévky 200 g mražené kukuřice a nechte ji povolit, nakonec vhoďte 16 přepůlených třešňových rajčátek a 200 g mražených krevet. V

4

ařte 5 minut. Přilijte 500 ml zeleninového vývaru, dosolte a ozdobte čerstvým koriandrem.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2009/3 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2009/3

Komentáře

Ondřej Vocilka

Doporučuji přidat ještě trochu limetkové šťávy a sojové omáčky. Zvýrazní chuť polévky.

Apetit magazín

KVÍZ: Štrúdl nebo závin?
  • Kvízy

KVÍZ: Štrúdl nebo závin?

Jablka můžete péct, zapékat, zavařovat i vařit, dusit nebo sušit. Upečete z nich výtečný jablečný koláč, štrúdl, perník nebo buchtu s jablky, připravíte skvělá povidla, přesnídávku či pyré. Použít je můžete jako náplň do sladkých knedlíků...
Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mleté maso
  • Tipy redakce

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mleté maso

První novou kuchařkou roku 2023 je kniha Mleté maso. Novinka z edice Apetit vychází už v únoru a jak název napovídá, je věnována všestrannému využití jedné z velmi oblíbených surovin – mletého masa. ...
AD
Omáčka, bez které to nejen o Velikonocích zkrátka nejde!

Omáčka, bez které to nejen o Velikonocích zkrátka nejde!

Některé suroviny mají v receptech nezastupitelné místo, pokud nechceme ztratit správnou konzistenci, chuť nebo aroma. Mezi takové nenahraditelné suroviny patří třeba majonéza. Připravené pokrmy dokáže povznést o několik levelů výš. Kolikrát...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč