Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Kukuřičná polévka

Kukuřičná polévka

3.4/5 Počet hodnocení: 19
Do 20 minut Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1952 kcal
Bílkoviny 64 g
Sacharidy 276 g
Tuky 70 g
Vláknina 26 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Inspirace z Mexika

Suroviny

malá, nadrobno nakrájená
česnek 1 stroužek
drcený
řapíkatý celer
pokrájený
malá, bez jádřince, na kostičky
pokrájená
mléko 600 ml
vývar zeleninový 300 ml
konzerva, slitá
podle chuti
sůl
pepř
pažitka
na ozdobu
Na česnekové krutony
chleba 2 plátky
bez kůrek, rozdrobené
česnek 2 stroužky
drcený
olivový olej 2 PL
sůl

Postup

1

V hrnci na 25 g másla opékejte asi pět minut malou cibuli, nadrobno, stroužek česneku, drcený, kousek řapíkatého celeru, pokrájený, malou zelenou papriku, bez jádřince a na kostičky, a jednu bramboru, pokrájenou.

2

Vmíchejte 600 ml mléka a 300 ml zeleninového vývaru, přiveďte k varu a nechte 15 minut mírně probublávat.

3

Přidejte 300g konzervu kukuřice, slité, povařte tři minuty, přidejte pár kapek tabasca, případně dochuťte solí a pepřem.

4

Podávejte ozdobené pažitkou, případně česnekovými krutony (v míse smíchejte 2 plátky chleba, bez kůrek a rozdrobené, se 2 stroužky česneku, drcenými, 2 lžícemi olivového oleje a solí; z hmoty tvarujte kuličky a nasucho je opékejte v nepřilnavé pánvi).

Apetit magazín

KVÍZ: Jak dobře se vyznáte v retro sladkostech?
  • Kvízy

KVÍZ: Jak dobře se vyznáte v retro sladkostech?

Ne vše staré je špatné, což jistě platí o retro sladkostech. Některé z nich přežily obě války, minulý režim i jeho pád a pár z nich dokonce vstoupilo do nového tisíciletí, jiné jsou již jen mlhavou vzpomínkou, kterou si naše paměť...