Kukuřičná polévka

Kukuřičná polévka

Hodnocení receptu
Průměr: 3.4 ()
Do 20 minut Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1952 kcal
Bílkoviny 64 g
Sacharidy 276 g
Tuky 70 g
Vláknina 26 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Inspirace z Mexika

Suroviny

máslo 25 g
cibule 1 ks
malá, nadrobno nakrájená
česnek 1 stroužek
drcený
řapíkatý celer
pokrájený
paprika zelená 1 ks
malá, bez jádřince, na kostičky
brambory 1 ks
pokrájená
mléko 600 ml
vývar zeleninový 300 ml
kukuřice 300 g
konzerva, slitá
tabasco
podle chuti
sůl
pepř
pažitka
na ozdobu
Na česnekové krutony
chleba 2 plátky
bez kůrek, rozdrobené
česnek 2 stroužky
drcený
olivový olej 2 PL
sůl

Postup

1

V hrnci na 25 g másla opékejte asi pět minut malou cibuli, nadrobno, stroužek česneku, drcený, kousek řapíkatého celeru, pokrájený, malou zelenou papriku, bez jádřince a na kostičky, a jednu bramboru, pokrájenou.

2

Vmíchejte 600 ml mléka a 300 ml zeleninového vývaru, přiveďte k varu a nechte 15 minut mírně probublávat.

3

Přidejte 300g konzervu kukuřice, slité, povařte tři minuty, přidejte pár kapek tabasca, případně dochuťte solí a pepřem.

4

Podávejte ozdobené pažitkou, případně česnekovými krutony (v míse smíchejte 2 plátky chleba, bez kůrek a rozdrobené, se 2 stroužky česneku, drcenými, 2 lžícemi olivového oleje a solí; z hmoty tvarujte kuličky a nasucho je opékejte v nepřilnavé pánvi).

Apetit magazín

9 neobvyklých horkých nápojů z celého světa
  • Lidé a jídlo

9 neobvyklých horkých nápojů z celého světa

Horký čaj, svařený mošt, cappuccino… to jsou dobře známé, tradiční a oblíbené horké nápoje. Máte chuť zahřát se v mrazivé zimě něčím neotřelým? Co takhle salep, atole nebo sarabba? Seznamte se s méně známými nápoji, které se pijí v jiných...
10 nejšílenějších restaurací na světě
  • Novinky a zajímavosti

10 nejšílenějších restaurací na světě

Lidé obvykle chodí do restaurací proto, aby si odpočinuli, aby z obyčejného oběda nebo večeře udělali společenskou záležitost. Někteří restauratéři ovšem nepojali svou restauraci jako příjemné a osvobozující místo, kde se lidé mohou dobře...
17 snadných omáček, se kterými ryby zazáří
  • Jak na to

17 snadných omáček, se kterými ryby zazáří

Správná omáčka promění obyčejnou rybu v delikatesu jako z nejlepší restaurace. Přitom vám obvykle nezabere víc jak pár minut času. Vyzkoušejte naše omáčky, které se prakticky nedají pokazit a hodí se k různým druhům rybího masa. Teplé nebo...
5 jídel, díky kterým si zamilujete žlutý hrách
  • Suroviny

5 jídel, díky kterým si zamilujete žlutý hrách

Sušený žlutý hrách patří mezi luštěninami k Popelkám. Kdysi významná surovina se dnes ocitla na okraji zájmu, přitom je levný, vydatný a svou jemnou chutí i krémovou strukturou zazáří v mnoha pokrmech. Dejte mu šanci, pochutnáte si. ...
5 kroků, jak připravovat luštěniny
  • Novinky a zajímavosti

5 kroků, jak připravovat luštěniny

Správná příprava luštěnin není obtížná. Pro jejich dobrou stravitelnost je důležité, abyste je dostatečně namáčeli a dlouho vařili. Sestavili jsme 5 přehledných kroků, které vás přípravou luštěnin názorně provedou. ...

Obchod Apetit