Čínská kukuřičná polévka s kuřetem

Čínská kukuřičná polévka s kuřetem

Hodnocení receptu
Průměr: 4.9 ()
Do 30 minut 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1619 kcal
Bílkoviny 108 g
Sacharidy 235 g
Tuky 59 g
Vláknina 28 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Tahle skvělá a rychlá polévka s lahodnou kukuřicí nám jistě připomíná doby, kdy jsme u babičky loupili na poli mladé kukuřičné klásky

Suroviny

kukuřice 800 g
mražená nebo sterilovaná
vývar kuřecí 2 ks
nebo dvě lžíce granulovaného
jarní cibulka 4 ks
nakrájené
kuře 200 g
vařené, pečené nebo grilované
škrob 1 PL
maizena
vejce 2 ks
velká
chilli sušené špetka
sůl
na dochucení
sezamový olej 1 PL
na zakapání
pepř
na dochucení

1Kukuřici dejte do hrnce, zalijte půl litrem vody, rozdrobte
do ní bujonovou kostku a přisypte koření. Na středním plameni přiveďte za občasného zamíchání k varu. Očistěte a pokrájejte cibulky a kuřecí maso.

2Škrob rozmíchejte ve dvou lžících studené vody a přilijte do vroucí polévky. Stáhněte plamen a míchejte, dokud polévka nezhoustne. V této fázi ji můžete ponorným mixérem trochu rozmixovat, aby se některá zrnka kukuřice rozdrtila a jiná zůstala v celku. Přidejte tři čtvrtiny pokrájené cibulky, všechno maso a chvíli povařte.

3Vejce ušlehejte vidličkou a vypněte plotnu. Pomalu a za stálého míchání do polévky vlévejte vejce a promíchávejte je vidličkou, aby tuhnoucí vajíčko utvořilo tenké nudličky. Podle chuti dosolte a opepřete. Podávejte se zbylou cibulkou, a pokud chcete, pokapejte sezamovým olejem.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2004/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2004/10

Komentáře

Anonym

Něco tak jednoduchého, výborného už jsem dlouho nejedla.... ;-)

Apetit magazín

Komerční sdělení
Jaké víno vzít, když jdete do vybrané společnosti?
  • Koktejl

Jaké víno vzít, když jdete do vybrané společnosti?

Víno je nesmazatelně vepsané do naší kultury, i když si to mnohdy ani neuvědomujeme. Důkazem je fakt, že sklenka vína je pro nás vždy spjatá s nejrůznějšími životními okamžiky. Jak ale vybírat, a neudělat chybu? ...
Právě vychází listopadový Apetit: Objevte všechny chutě podzimu
  • Novinky a zajímavosti

Právě vychází listopadový Apetit: Objevte všechny chutě podzimu

Sychravé podzimní dny přímo vybízejí k tomu, abychom vařili jídla, která nás zahřejí na těle i na duchu. Přesně takové recepty jsme si pro vás připravili do listopadového čísla Apetitu. Na co se můžete na stránkách nového vydání těšit? ...

Obchod Apetit