Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Čínská kukuřičná polévka s kuřetem
kukuricna polevka
ZDROJ: Pexels.com
sdílet:

Čínská kukuřičná polévka s kuřetem

4.9/5 Počet hodnocení: 12
Do 30 minut 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1619 kcal
Bílkoviny 108 g
Sacharidy 235 g
Tuky 59 g
Vláknina 28 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Tahle skvělá a rychlá polévka s lahodnou kukuřicí nám jistě připomíná doby, kdy jsme u babičky loupili na poli mladé kukuřičné klásky

Suroviny

mražená nebo sterilovaná
vývar kuřecí 2 ks
nebo dvě lžíce granulovaného
jarní cibulka 4 ks
nakrájené
kuře 200 g
vařené, pečené nebo grilované
škrob 1 PL
maizena
vejce 2 ks
velká
chilli sušené špetka
sůl
na dochucení
sezamový olej 1 PL
na zakapání
pepř
na dochucení

Postup

1

Kukuřici dejte do hrnce, zalijte půl litrem vody, rozdrobte do ní bujonovou kostku a přisypte koření. Na středním plameni přiveďte za občasného zamíchání k varu. Očistěte a pokrájejte cibulky a kuřecí maso.

2

Škrob rozmíchejte ve dvou lžících studené vody a přilijte do vroucí polévky. Stáhněte plamen a míchejte, dokud polévka nezhoustne. V této fázi ji můžete ponorným mixérem trochu rozmixovat, aby se některá zrnka kukuřice rozdrtila a jiná zůstala v celku. Přidejte tři čtvrtiny pokrájené cibulky, všechno maso a chvíli povařte.

3

Vejce ušlehejte vidličkou a vypněte plotnu. Pomalu a za stálého míchání do polévky vlévejte vejce a promíchávejte je vidličkou, aby tuhnoucí vajíčko utvořilo tenké nudličky. Podle chuti dosolte a opepřete. Podávejte se zbylou cibulkou, a pokud chcete, pokapejte sezamovým olejem.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2004/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2004/10

Komentáře

06.08.2008 20:51
Něco tak jednoduchého, výborného už jsem dlouho nejedla.... ;-)
30.08.2007 18:15
Recept se nachází v č.10/04, str.14

Apetit magazín