0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Čínská kukuřičná polévka s kuřetem

kukuricna polevka
ZDROJ: Pexels.com
sdílet:

Čínská kukuřičná polévka s kuřetem

4.9 / 5. Počet hodnocení: 10
Do 30 minut 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1619 kcal
Bílkoviny 108 g
Sacharidy 235 g
Tuky 59 g
Vláknina 28 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Tahle skvělá a rychlá polévka s lahodnou kukuřicí nám jistě připomíná doby, kdy jsme u babičky loupili na poli mladé kukuřičné klásky

Suroviny

kukuřice 800 g
mražená nebo sterilovaná
vývar kuřecí 2 ks
nebo dvě lžíce granulovaného
jarní cibulka 4 ks
nakrájené
kuře 200 g
vařené, pečené nebo grilované
škrob 1 PL
maizena
vejce 2 ks
velká
chilli sušené špetka
sůl
na dochucení
sezamový olej 1 PL
na zakapání
pepř
na dochucení

Postup

1

Kukuřici dejte do hrnce, zalijte půl litrem vody, rozdrobte do ní bujonovou kostku a přisypte koření. Na středním plameni přiveďte za občasného zamíchání k varu. Očistěte a pokrájejte cibulky a kuřecí maso.

2

Škrob rozmíchejte ve dvou lžících studené vody a přilijte do vroucí polévky. Stáhněte plamen a míchejte, dokud polévka nezhoustne. V této fázi ji můžete ponorným mixérem trochu rozmixovat, aby se některá zrnka kukuřice rozdrtila a jiná zůstala v celku. Přidejte tři čtvrtiny pokrájené cibulky, všechno maso a chvíli povařte.

3

Vejce ušlehejte vidličkou a vypněte plotnu. Pomalu a za stálého míchání do polévky vlévejte vejce a promíchávejte je vidličkou, aby tuhnoucí vajíčko utvořilo tenké nudličky. Podle chuti dosolte a opepřete. Podávejte se zbylou cibulkou, a pokud chcete, pokapejte sezamovým olejem.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2004/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2004/10

Komentáře

Anonym

Něco tak jednoduchého, výborného už jsem dlouho nejedla.... ;-)

Apetit magazín

Jak na konzervování ovoce a zeleniny?
  • Tipy a triky

Jak na konzervování ovoce a zeleniny?

Mohlo by se zdát, že domácí konzervování už patří minulosti. Nicméně naše babičky se na zimu vždy poctivě připravovaly a měly díky němu vystaráno. Tak proč to nezkusit také? Poradíme vám, jak vybrat správnou metodu pro různé druhy ovoce a...
Fare la scarpetta: Vytvoř si botu a vytři s ní talíř
  • Poradna

Fare la scarpetta: Vytvoř si botu a vytři s ní talíř

Šťávy a omáčky často zůstanou na talíři jen proto, že není jak dostat do pusy a neporušit hned několik zásad správného stolování. Taková nesnáz ovšem Italy nezastaví. Vezmou kousek bílého pečiva a talíř jím vytřou do sucha. Tento zvyk je...
6 tipů, jak uspořádat zábavnou letní party
  • Jak na to

6 tipů, jak uspořádat zábavnou letní party

Spřádáte plány na následující víkend? Co takhle svolat rodinu či kamarády a uspořádat nezapomenutelnou grilovací party? Chuť domácích burgerů, šťavnatých steaků nebo grilované zeleniny zaručí, že se všichni zúčastnění budou olizovat až za...
Keto dieta a všechno, co o ní potřebujete vědět
  • Zdraví a výživa

Keto dieta a všechno, co o ní potřebujete vědět

Potraviny s označením keto a stejnojmenná dieta jsou momentálně velkým hitem a valí se na nás ze všech stran. Keto propaguje celá řada celebrit a influencerů jakožto rychlý a spolehlivý způsob, jak docílit vysněné figury. Seznamte se s...
Komerční sdělení
Superpotraviny dobývají svět. Po kterých Češi šílí?
  • Zdraví a výživa

Superpotraviny dobývají svět. Po kterých Češi šílí?

Superpotraviny a takzvané potraviny budoucnosti si čím dál více získávají na popularitě. Pandemie koronaviru, ale také obavy o životní prostředí přivedly mnoho Čechů ke zdravější stravě. Které značky jsou nejpopulárnější? A proč Češi šílí...

Obchod Apetit