Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Ostrá kukuřičná polévka s krevetami
Ostrá kukuřičná polévka s krevetami
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Ostrá kukuřičná polévka s krevetami

4.6/5 Počet hodnocení: 15
Do 30 minut Snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 353 kcal
Bílkoviny 5 g
Sacharidy 38 g
Tuky 18 g
Vláknina 2 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Rychlá polévka s maximálním chuťovým efektem

Suroviny

olivový olej 1 PL
plus nějaký navíc
malá
česnek 2 stroužky
sušená
mražená kukuřice 1 bal
sůl mořská
krevety
mražené, předvařené

Postup

1

V hrnci na lžíci olivového oleje doměkka opečte 1 malou pokrájenou cibuli, 2 stroužky česneku a 1–2 rozdrcené sušené chilli papričky.

2

Pak vsypte sáček mražené kukuřice, osolte a zalijte vodou tak, aby byla potopená. Vařte asi 10 minut doměkka; rozmixujte dohladka, dle potřeby rozřeďte.

3

V polévce prohřejte 100 g mražených předvařených krevet a podávejte ozdobené olivovým olejem.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2008/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2008/8

Apetit magazín

AD
Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny
  • Zajímavosti

Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny

Zmrzlina k létu neodmyslitelně patří, milují ji děti i dospělí. Chladivý kopeček v horkých dnech dokonale osvěží a potěší chuťové buňky. Marks & Spencer si letos opět připravil několik novinek ze světa mraženého osvěžení – a...