Kukuřičná polévka vás překvapí velmi příjemnou nasládlou chutí. Skvěle ji doplňují navinulé pečené papriky a čerstvý koriandr.
Suroviny
Postup
Z klasů seřízněte zrna a středy vyhoďte. Rozpalte troubu na 180 °C.
Celé papriky dejte na plech a pečte je asi 25 minut (podle velikosti), dokud nejsou měkké a slupka zčernalá.
Mezitím v pánvi rozehřejte 2 lžíce oleje, vsypte cibuli a osmahněte ji na středním ohni doměkka.
Přidejte česnek a kukuřici a míchejte další 2 minuty, na závěr přisypte kurkumu.
Přilijte vývar, přiveďte k varu, ztlumte plamen a vařte odkryté 20 minut, nebo dokud kukuřice nezměkne.
Stáhněte z ohně a vmíchejte smetanu. Nechte 5 minut stát, osolte, opepřete a rozmixujte.
Opečené papriky vložte do mikrotenového sáčku nebo zabalte do potravinářské fólie, po chvíli je vyjměte, oloupejte a zbavte semen.
Dužinu nasekejte a promíchejte se zbývajícím olejem, octem, solí a pepřem.
Polévku prohřejte a podávejte s kopečkem pečených paprik a koriandrem.
TIPY & TRIKY
- Čerstvé kukuřice můžete předem chvíli povařit; doba grilování se tak zkrátí asi o polovinu.
- Jak seříznout zrna z klasu? Postavte klas na špičku a nožem seřezávejte zrna odshora dolů.
- Pokud nemáte čerstvou kukuřici, nahraďte ji mraženou. Můžete použít i předvařenou vakuovanou kukuřici, ta ale nemá tak pěkně žlutou barvu.
Komentáře
In reply to Dobrý den, a kam patří ten… by moniiin
Dobrý den, děkujeme za upozornění, česnek už je zpět na svém místě :-)!