0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Pečená zimní zelenina s kozím sýrem

Pečená zimní zelenina s kozím sýrem

3.8 / 5. Počet hodnocení: 8
Více než hodinu 8

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4258 kcal
Bílkoviny 59 g
Sacharidy 96 g
Tuky 372 g
Vláknina 18 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
Pestrý salát je báječný jako příloha i vegetariánské hlavní jídlo.

Suroviny

dýně 1 ks
malá, cca 500g, bez slupky a semen
celer 1 ks
středně velký, oloupaný
pastinák 2 ks
velké, oloupané
cibule 4 ks
střední, červené, oloupané, na 6 skrojků-drží u kořínků
olivový olej 3 PL
špenát 200 g
čerstvé listy
dobromysl hrst
čerstvá / 2 lžíce sušené, nasekaná
sezamová semínka 2 ČL
pražená
kozí sýr 200 g
rozdrobený
Na zálivku
hořčice 1 PL
dijonská
vinný ocet bílý 5 PL
červený
ořechový olej 1 ČL
(prodejny zdravé výživy)
olivový olej 300 ml
extra panenský
sůl
na dochucení
pepř
na dochucení

Troubu předehřejte na 200 °C/180 °C. Dýňovou dužinu nakrájejte na asi třícentimetrové kousky. Celer a pastináky pokrájejte na stejné kousky jako dýni. Dýni, celer, cibuli a pastinák dejte do mísy, zalijte olejem, dobře osolte a opepřete. Vsypte do pekáče a na horní příčce pečte padesát minut.

Mezitím si připravte zálivku. V misce prošlehejte hořčici a ocet, pomalu a za šlehání přilijte oba oleje, osolte a opepřete. (V uzavřené nádobě vydrží dresink v lednici až měsíc.)

Pečenou zeleninu vsypte do mísy, ještě zatepla přelijte čtvrtinou zálivky. Promíchejte. Těsně před podáváním vmíchejte špenát, posypte dobromyslí, sezamem i kozím sýrem. Podávejte teplé či při pokojové teplotě se zbylým dresinkem.

Komentáře

Anonym

I když jsem místo dýně a použila obyčejné brambory, chutnalo to fantasticky.

Apetit magazín

Jak na nejlepší chili con carne
  • Poradna

Jak na nejlepší chili con carne

Texaský pokrm chili con carne v překladu znamená chilli s masem a každý kuchař ho připravuje trochu jinak. Neodolatelnou chuť a vůni jídlo získá přidáním ostrých papriček, římského kmínu a čokolády. Díky radám v článku připravíte hrnec plný...
Levné, jednoduché a chutné večeře? Ty za studena!
  • Tipy a triky

Levné, jednoduché a chutné večeře? Ty za studena!

Dobrá večeře nemusí být jen ta teplá, lze ji připravit i bez hodin strávených u plotny. Přinášíme vám tipy na studené večeře, na kterých si nejen pochutnáte, ale ušetříte navíc čas i peníze! Spoustu skvělých receptů najdete v článku a v...
Nejlepší rajčatové saláty
  • Suroviny

Nejlepší rajčatové saláty

Šťavnatá, na sluníčku dokonale vyzrálá rajčata představují esenci léta. Vynikají jedinečnou sladkostí a svou barvou rozzáří každý salát. Staňte se mistry rajčatových salátů, připravte si s námi takové, po kterých se zapráší! ...
Jak správně uvařit vejce
  • Jak na to

Jak správně uvařit vejce

Bojujete, když vaříte vajíčka? Toužíte po vejcích naměkko, ale pokaždé jsou žloutky tužší, než je vám milé? Poradíme vám, jak správně uvařit vejce, aby měla neporušenou skořápku a obsah podle vašich představ.  ...

Obchod Apetit