Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Pečená zimní zelenina s kozím sýrem

Pečená zimní zelenina s kozím sýrem

4.1/5 Počet hodnocení: 11
Více než hodinu 8

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4258 kcal
Bílkoviny 59 g
Sacharidy 96 g
Tuky 372 g
Vláknina 18 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Pestrý salát je báječný jako příloha i vegetariánské hlavní jídlo.

Související recepty

Suroviny

malá, cca 500g, bez slupky a semen
celer 1 ks
středně velký, oloupaný
velké, oloupané
střední, červené, oloupané, na 6 skrojků-drží u kořínků
olivový olej 3 PL
čerstvé listy
oregano hrst
čerstvá / 2 lžíce sušené, nasekaná
sezamová semínka 2 ČL
pražená
rozdrobený
Na zálivku
hořčice 1 PL
dijonská
vinný ocet bílý 5 PL
červený
ořechový olej 1 ČL
(prodejny zdravé výživy)
olivový olej 300 ml
extra panenský
sůl
na dochucení
pepř
na dochucení

Postup

1

Troubu předehřejte na 200 °C/180 °C. Dýňovou dužinu nakrájejte na asi třícentimetrové kousky. Celer a pastináky pokrájejte na stejné kousky jako dýni. Dýni, celer, cibuli a pastinák dejte do mísy, zalijte olejem, dobře osolte a opepřete. Vsypte do pekáče a na horní příčce pečte padesát minut.

 

2

Mezitím si připravte zálivku. V misce prošlehejte hořčici a ocet, pomalu a za šlehání přilijte oba oleje, osolte a opepřete. (V uzavřené nádobě vydrží dresink v lednici až měsíc.)

 

3

Pečenou zeleninu vsypte do mísy, ještě zatepla přelijte čtvrtinou zálivky. Promíchejte. Těsně před podáváním vmíchejte špenát, posypte dobromyslí, sezamem i kozím sýrem. Podávejte teplé či při pokojové teplotě se zbylým dresinkem.

Tip: Připravte si z pečené zimní zeleniny také skvělé rychlé saláty. Na VařímeRychle.cz najdete tipy na zimní saláty do 30 minut. 

Komentáře

08.03.2009 12:05
I když jsem místo dýně a použila obyčejné brambory, chutnalo to fantasticky.

Apetit magazín

Není máslo jako máslo: Jak vybrat to nejlepší do cukroví?
  • Zajímavosti

Není máslo jako máslo: Jak vybrat to nejlepší do cukroví?

Vánoce bez másla? To si snad ani neumíme představit! Je základem dokonalého cukroví, zjemní slavnostní pokrmy a dodá jim tu správnou chuť. Ale víte, jak poznat to opravdu nejlepší? Prozradíme vám, jak technologie výroby ovlivňuje jeho...