Pestrý salát je báječný jako příloha i vegetariánské hlavní jídlo.
Suroviny
Postup
Troubu předehřejte na 200 °C/180 °C. Dýňovou dužinu nakrájejte na asi třícentimetrové kousky. Celer a pastináky pokrájejte na stejné kousky jako dýni. Dýni, celer, cibuli a pastinák dejte do mísy, zalijte olejem, dobře osolte a opepřete. Vsypte do pekáče a na horní příčce pečte padesát minut.
Mezitím si připravte zálivku. V misce prošlehejte hořčici a ocet, pomalu a za šlehání přilijte oba oleje, osolte a opepřete. (V uzavřené nádobě vydrží dresink v lednici až měsíc.)
Pečenou zeleninu vsypte do mísy, ještě zatepla přelijte čtvrtinou zálivky. Promíchejte. Těsně před podáváním vmíchejte špenát, posypte dobromyslí, sezamem i kozím sýrem. Podávejte teplé či při pokojové teplotě se zbylým dresinkem.
Tip: Připravte si z pečené zimní zeleniny také skvělé rychlé saláty. Na VařímeRychle.cz najdete tipy na zimní saláty do 30 minut.
Komentáře