0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Recepty s pastiňákem

Pastiňák řadíme mezi kořenovou zeleninu. Nepatří k těm nejpopulárnějším, rozhodně se netěší takové oblibě jako mrkev či petržel. Ale je to škoda. Pastiňák má jemnou chuť a je o něco méně aromatický než petržel. Je však bohatý na zdraví prospěšné látky, a to dokonce více než populárnější mrkev.

...

  
Obsahuje velké množství vlákniny, ale také vitamíny A, B, C, E, kyselinu listovou a draslík. Chuťově je sladší než petržel a připomíná spíše mrkev. Dá se z něj připravit chutné pyré, ale hodí se i do polévek nebo na pečení k masu. Syrový lze konzumovat nastrouhaný v zeleninových salátech.


Celý popis

Obchod Apetit