0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Zimní salát se zálivkou z podmáslí

Zimní salát se zálivkou z podmáslí

Zatím nehodnoceno
Do 20 minut Velmi snadné Pro 6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1186 kcal
Bílkoviny 22 g
Sacharidy 53 g
Tuky 90 g
Vláknina 21 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Goudu s kmínem jsme koupili v prodejně lahůdek Moje kredenc, ale nabízejí ji i dobře zásobené supermarkety. Když neuspějete, použijte obyčejnou mladou goudu. 

Suroviny

salát 200 g
nahořklé (např. frisee, čekanka, radicchio
1 ks
červené jablko na tenké plátky
vlašské ořechy 50 g
fenykl 1 ks
malá bukva, vykrojený košťál, na tenké plátky
ředkvičky 6 ks
na tenklé plátky
100 g
sýr s kmínem na kostičky
Na zálivku
1 ks
žlouek
olivový olej 4 PL
panenský
zakysaná smetana 1.5 PL
podmáslí 1.5 PL
šalotka 1 ks
nadrobno
citronová štáva 1 PL

1 Rozmixujte přísady na zálivku, osolte a opepřete a uložte do chladu.

2 Přísady na salát rozložte na servírovací talíř nebo mísu (můžete promíchat, nebo ne). Přelijte zálivkou a podávejte.

NĚCO NAVÍC

Jablka pokapejte citronovou šťávou, aby nezhnědla. 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2016/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2016/1

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je jádro domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Jak připravit nejdokonalejší rýžový nákyp
  • Tipy a triky

Jak připravit nejdokonalejší rýžový nákyp

Pomůžeme vám zahnat vzpomínku na nepopulární nákyp ze školní jídelny. Rýžový nákyp podle našeho návodu je krásně vláčný a nadýchaný. Zkrátka takový, že ho klidně můžete servírovat jako dezert, když přijde návštěva. ...

Obchod Apetit