Zimní salát se zálivkou z podmáslí

Zimní salát se zálivkou z podmáslí

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do 20 minut Velmi snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1186 kcal
Bílkoviny 22 g
Cukr 53 g
Tuky 90 g
Vláknina 21 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik

Goudu s kmínem jsme koupili v prodejně lahůdek Moje kredenc, ale nabízejí ji i dobře zásobené supermarkety. Když neuspějete, použijte obyčejnou mladou goudu. 

Suroviny

salát 200 g
nahořklé (např. frisee, čekanka, radicchio
1 ks
červené jablko na tenké plátky
vlašské ořechy 50 g
fenykl 1 ks
malá bukva, vykrojený košťál, na tenké plátky
ředkvičky 6 ks
na tenklé plátky
100 g
sýr s kmínem na kostičky
Na zálivku
1 ks
žlouek
olivový olej 4 PL
panenský
zakysaná smetana 1.5 PL
podmáslí 1.5 PL
šalotka 1 ks
nadrobno
citronová štáva 1 PL

1 Rozmixujte přísady na zálivku, osolte a opepřete a uložte do chladu.

2 Přísady na salát rozložte na servírovací talíř nebo mísu (můžete promíchat, nebo ne). Přelijte zálivkou a podávejte.

NĚCO NAVÍC

Jablka pokapejte citronovou šťávou, aby nezhnědla. 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2016/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit magazín

Komerční sdělení
  • Koktejl

K létu patří piknik a bublinky!

I ty, Brute? Pod označením Brut Nature se skrývají sekty, které mají 0-3 gramů cukru na litr. Zpravidla to znamená, že do vína nebyl přidán žádný cukr. Extra Brut jsou zase sekty s obsahem zbytkového cukru 0-6 g na litr. A vína označen...

Obchod Apetit