Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Zimní salát se zálivkou z podmáslí
Zimní salát se zálivkou z podmáslí
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Zimní salát se zálivkou z podmáslí

5/5 Počet hodnocení: 4
Do 20 minut Velmi snadné Pro 6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1788 kcal
Bílkoviny 50 g
Sacharidy 69 g
Tuky 141 g
Vláknina 24 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Goudu s kmínem jsme koupili v prodejně lahůdek Moje kredenc, ale nabízejí ji i dobře zásobené supermarkety. Když neuspějete, použijte obyčejnou mladou goudu. 

Suroviny

salát 200 g
nahořklé (my jsme použili frisee, čekanku a radicchio)
červené, nakrájené na tenké plátky
opražené
malá bulva, vykrojený košťál a na tenké plátky
ředkvičky 6 ks
na tenklé plátky
sýr 100 g
sýr s kmínem, nakrájený na kostičky
Na zálivku
olivový olej panenský 4 PL
nakrájená nadrobno

Postup

1

Rozmixujte přísady na zálivku, osolte a opepřete a uložte do chladu.

2

Přísady na salát rozložte na servírovací talíř nebo mísu (můžete promíchat, nebo ne). Přelijte zálivkou a podávejte.

NĚCO NAVÍC
Jablka pokapejte citronovou šťávou, aby nezhnědla. 

Tip: Připravte si z pečené zimní zeleniny také skvělé rychlé saláty. Na VařímeRychle.cz najdete tipy na zimní saláty do 30 minut. 

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2016/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2016/1

Apetit magazín

Jaké želírovací prostředky použít na přípravu džemu
  • Tipy a triky

Jaké želírovací prostředky použít na přípravu džemu

Jahodový, višňový, malinový, meruňkový, rybízový nebo třeba švestkový. Příprava domácích džemů je na spadnutí, a tak není divu, že se v obchodech opět poohlížíme po vhodných želírovacích prostředcích. Pokud se zavařováním džemů a marmelád...