0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Medová zimní zelenina

Medová zimní zelenina

3.5/5 Počet hodnocení: 32
Do hodiny Velmi snadné Pro 6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2348 kcal
Bílkoviny 53 g
Sacharidy 401 g
Tuky 60 g
Vláknina 78 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Zeleninu vyberte podle chuti, mělo by jí být celkem asi 1,5 kilogramu.

Suroviny

menší, hokkaido nebo máslová
mrkev 1 svazek
celer 2 ks
menší bulvy
menší
česnek 1 ks
celá palice
cibule červená 2 ks
olivový olej panenský 4 PL
paprika mletá uzená 2 ČL
mletá
římský kmín 2 ČL
med 60 ml
balzamikový ocet 3 PL
rozmarýn 3 ČL
nasekaný
sůl mořská
pepř
čerstvě mletý

1 Troubu předehřejte na 180°C. Mladou zeleninu omyjte hrubou houbičkou, slupku odstraňte, jen pokud je to nutné. (Určitě neloupejte drobnou červenou řepu, obarvila by všechnu ostatní zeleninu.) Zbylou zeleninu oloupejte a nakrájejte na úhledné větší dílky. Ve velké míse promíchejte ostatní přísady, vsypte zeleninu a promíchejte, aby se každý kousek obalil. Rozložte v jedné vrstvě na plech vyložený pečicím papírem.

2 Řádně osolte a přiměřeně opepřete a pečte 40 minut za občasného obracení, až je zelenina měkká. Podávejte jako luxusní přílohu, přísadu do salátu nebo jako samostatné jídlo třeba s kuskusem.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2013/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2013/12

Apetit magazín