0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Medová zimní zelenina

Medová zimní zelenina

3.4 / 5. Počet hodnocení: 25
Do hodiny Velmi snadné Pro 6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2348 kcal
Bílkoviny 53 g
Sacharidy 401 g
Tuky 60 g
Vláknina 78 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Zeleninu vyberte podle chuti, mělo by jí být celkem asi 1,5 kilogramu.

Suroviny

dýně 1 ks
menší, hokkaido nebo máslová
pastinák 4 ks
mrkev 1 svazek
celer 2 ks
menší bulvy
batáty 6 ks
červená řepa 10 ks
menší
česnek 1 ks
celá palice
cibule červená 2 ks
olivový olej panenský 4 PL
paprika uzená 2 ČL
mletá
římský kmín 2 ČL
med 60 ml
balzamikový ocet 3 PL
rozmarýn 3 ČL
nasekaný
sůl mořská
pepř
čerstvě mletý

1 Troubu předehřejte na 180°C. Mladou zeleninu omyjte hrubou houbičkou, slupku odstraňte, jen pokud je to nutné. (Určitě neloupejte drobnou červenou řepu, obarvila by všechnu ostatní zeleninu.) Zbylou zeleninu oloupejte a nakrájejte na úhledné větší dílky. Ve velké míse promíchejte ostatní přísady, vsypte zeleninu a promíchejte, aby se každý kousek obalil. Rozložte v jedné vrstvě na plech vyložený pečicím papírem.

2 Řádně osolte a přiměřeně opepřete a pečte 40 minut za občasného obracení, až je zelenina měkká. Podávejte jako luxusní přílohu, přísadu do salátu nebo jako samostatné jídlo třeba s kuskusem.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2013/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2013/12

Apetit magazín

Jak na nejlepší chili con carne
  • Poradna

Jak na nejlepší chili con carne

Texaský pokrm chili con carne v překladu znamená chilli s masem a každý kuchař ho připravuje trochu jinak. Neodolatelnou chuť a vůni jídlo získá přidáním ostrých papriček, římského kmínu a čokolády. Díky radám v článku připravíte hrnec plný...
Levné, jednoduché a chutné večeře? Ty za studena!
  • Tipy a triky

Levné, jednoduché a chutné večeře? Ty za studena!

Dobrá večeře nemusí být jen ta teplá, lze ji připravit i bez hodin strávených u plotny. Přinášíme vám tipy na studené večeře, na kterých si nejen pochutnáte, ale ušetříte navíc čas i peníze! Spoustu skvělých receptů najdete v článku a v...
Nejlepší rajčatové saláty
  • Suroviny

Nejlepší rajčatové saláty

Šťavnatá, na sluníčku dokonale vyzrálá rajčata představují esenci léta. Vynikají jedinečnou sladkostí a svou barvou rozzáří každý salát. Staňte se mistry rajčatových salátů, připravte si s námi takové, po kterých se zapráší! ...
Jak správně uvařit vejce
  • Jak na to

Jak správně uvařit vejce

Bojujete, když vaříte vajíčka? Toužíte po vejcích naměkko, ale pokaždé jsou žloutky tužší, než je vám milé? Poradíme vám, jak správně uvařit vejce, aby měla neporušenou skořápku a obsah podle vašich představ.  ...

Obchod Apetit