Zeleninu vyberte podle chuti, mělo by jí být celkem asi 1,5 kilogramu.
Suroviny
Postup
Troubu předehřejte na 180°C. Mladou zeleninu omyjte hrubou houbičkou, slupku odstraňte, jen pokud je to nutné. (Určitě neloupejte drobnou červenou řepu, obarvila by všechnu ostatní zeleninu.) Zbylou zeleninu oloupejte a nakrájejte na úhledné větší dílky. Ve velké míse promíchejte ostatní přísady, vsypte zeleninu a promíchejte, aby se každý kousek obalil. Rozložte v jedné vrstvě na plech vyložený pečicím papírem.
Řádně osolte a přiměřeně opepřete a pečte 40 minut za občasného obracení, až je zelenina měkká. Podávejte jako luxusní přílohu, přísadu do salátu nebo jako samostatné jídlo třeba s kuskusem.
Tip: Připravte si z pečené zimní zeleniny také skvělé rychlé saláty. Na VařímeRychle.cz najdete tipy na zimní saláty do 30 minut.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- 30 receptů se zimní zeleninou pro silnou imunitu(30 receptů )
- Červená řepa: 44 luxusních receptů, které vás zahřejí(44 receptů )