Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Medová zimní zelenina

Zeleninu vyberte podle chuti, mělo by jí být celkem asi 1,5 kilogramu.

Vydání: 2013/12
Autor:
Hodnocení:
18 (hlasů)
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 6 osob
Doba přípravy: Do 20 minut
PT40M
Pečení 0:40
Zelenina Středomořská

Ingredience

    • 1 menší dýně (hokkaido nebo máslová)
    • 4 pastináky
    • 1 svazek mrkve
    • 2 menší bulvy celeru
    • 6 batátů (sladkých brambor)
    • 10 menších červených řep
    • 1 palice česneku
    • 2 červené cibule
    • 4 lžíce panenského olivového oleje
    • 2 lžičky mleté uzené papriky
    • 2 lžičky semen římského kmínu
    • 60 ml medu
    • 3 lžíce balzamikového octa
    • 2–3 lžičky nasekaného čerstvého rozmarýnu
    • mořská sůl a čerstvě mletý pepř

Příprava jídla

1 Troubu předehřejte na 180°C. Mladou zeleninu omyjte hrubou houbičkou, slupku odstraňte, jen pokud je to nutné. (Určitě neloupejte drobnou červenou řepu, obarvila by všechnu ostatní zeleninu.) Zbylou zeleninu oloupejte a nakrájejte na úhledné větší dílky. Ve velké míse promíchejte ostatní přísady, vsypte zeleninu a promíchejte, aby se každý kousek obalil. Rozložte v jedné vrstvě na plech vyložený pečicím papírem.

2 Řádně osolte a přiměřeně opepřete a pečte 40 minut za občasného obracení, až je zelenina měkká. Podávejte jako luxusní přílohu, přísadu do salátu nebo jako samostatné jídlo třeba s kuskusem.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Zapékaný kozí sýr s medem a ořechy

Kachna na medu s pomeranči a olivami

Mandlový pusinkový dort s medovým mascarpone

Pečená medová jablka s mandlemi a rozinkami

Medový bůček na špaldovém salátu

Řepa 14x jinak

30 receptů se zimní zeleninou pro silnou imunitu

Přidat komentář