Těstoviny s domácím bylinkovým pestem

Těstoviny s domácím bylinkovým pestem

Hodnocení receptu
Průměr: 3.6 ()
Do 10 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3286 kcal
Bílkoviny 117 g
Cukr 289 g
Tuky 173 g
Vláknina 24 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

K přípravě skvělého jídla nepotřebujete závratné množství surovin ani hodiny strávené v kuchyni. Stačí vsadit na kvalitu! Vyzkoušejte třeba recept na fusilli s voňavým domácím pestem. Nové těstoviny značky Adriana mají speciální hrubý povrch, díky kterému na nich pesto či omáčka skvěle drží. Za 15 minut můžete servírovat! 

Suroviny

těstoviny 500 g
Adriana Tradizionale Fusilli
sůl
Na pesto
piniové oříšky 40 g
nasucho opražené
parmazán 60 g
nastrouhaný + k podávání
česnek 1
malý
bazalka svazek
omytý, osušený, nahrubo
petrželka svazek
omyté, osušené, nahrubo
citron 1 ks
kůra
citronová štáva
pár kapek
olivový olej 100 ml
panenský
na dochucení
pepř
čerstvě mletý, na dochucení

1 Těstoviny uvaříme v osolené vodě podle návodu na obalu.

2 Zatímco se těstoviny vaří, připravíme pesto. Oříšky, parmazán a česnek dáme do mixéru a krátce promixujeme. Přidáme bazalku a petrželku, citronovou kůru, pár kapek citronové šťávy a olivový olej. Osolíme a opepříme podle chuti. Mixujeme, dokud nevznikne husté pesto.

3 Uvařené těstoviny scedíme, vrátíme zpátky do hrnce, přidáme pesto (množství podle chuti), promícháme a ihned servírujeme. Podáváme posypané strouhaným parmazánem.

NĚCO NAVÍC
Případné zbylé pesto dáme do čisté uzavíratelné sklenice, sklepeme, abychom odstranili vzduchové bubliny, a zalijeme olivovým olejem tak, aby bylo zcela zakryté. Uložíme do lednice a do týdne spotřebujeme.

Apetit magazín

  • Suroviny

V létě potřebujete meloun!

Štavnatý meloun plný sladkého nektaru rozplývající se na jazyku patří mezi typické letní pochoutky. Podívejte se s námi do světa melounů, jejich odrůd i chutí a vyzkoušejte zajímavé a netradiční melounové recepty. ...
  • Tipy a triky

Z čeho připravit cheesecake?

Cheesecake můžeme vystopovat až do starověkého Řecka. Jak se změnila jeho podoba? Jaké suroviny můžete na cheesecake použít? Je lepší tvaroh nebo krémový sýr? Poradíme vám, jak se vypořádat s nástrahami jeho přípravy.   ...
  • Jak na to

5 chutných tipů, jak zpracovat přebytky bobulí

Vyzkoušejte některý ze snadných způsobů, jak využít maliny, ostružiny, rybíz, borůvky či moruše, i když už nejsou dost svěží a čerstvé na to, abyste je mohli jíst jen tak.  ...
  • Jak na to

Jak mrazit bobulovité ovoce

Rybíz, borůvky, maliny, ostružiny, angrešt… to jsou barvy a chutě léta. Zamrazte si je na chladnější dny, kdy vám v bublanině či knedlících připomenou prázdniny. ...
  • Tipy a triky

Tipy a triky, jak připravit nejlepší lasagne

Lasagne jsou těstoviny ve tvaru tenkých obdélníkových plátů, podle nichž získal jméno celosvětově oblíbený pokrm, jehož kořeny leží v italské Neapoli. Kvalita surovin je alfou a omegou chuti všech jídel, u lasagní to však platí dvojnásob....
  • Novinky a zajímavosti

Co jíst v červenci – prázdniny ve znamení letního ovoce

Léto je obdobím hojnosti. Vše zraje, na záhrádce při obhlížení úrody jen srdce plesá a na trzích nám ze vší té pestrobarevné krásy oči přecházejí. Jahody, borůvky, maliny a další ovoce nikdy nechutnají tak dobře jako právě o prázninách....

Obchod Apetit