K přípravě skvělého jídla nepotřebujete závratné množství surovin ani hodiny strávené v kuchyni. Stačí vsadit na kvalitu! Vyzkoušejte třeba recept na fusilli s voňavým domácím pestem. Nové těstoviny značky Adriana mají speciální hrubý povrch, díky kterému na nich pesto či omáčka skvěle drží. Za 15 minut můžete servírovat!
Suroviny
Postup
Těstoviny uvaříme v osolené vodě podle návodu na obalu.
Zatímco se těstoviny vaří, připravíme pesto. Oříšky, parmazán a česnek dáme do mixéru a krátce promixujeme. Přidáme bazalku a petrželku, citronovou kůru, pár kapek citronové šťávy a olivový olej. Osolíme a opepříme podle chuti. Mixujeme, dokud nevznikne husté pesto.
Uvařené těstoviny scedíme, vrátíme zpátky do hrnce, přidáme pesto (množství podle chuti), promícháme a ihned servírujeme. Podáváme posypané strouhaným parmazánem.
NĚCO NAVÍC
Případné zbylé pesto dáme do čisté uzavíratelné sklenice, sklepeme, abychom odstranili vzduchové bubliny, a zalijeme olivovým olejem tak, aby bylo zcela zakryté. Uložíme do lednice a do týdne spotřebujeme.