Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Těstoviny s domácím bylinkovým pestem
Těstoviny s domácím bylinkovým pestem
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Těstoviny s domácím bylinkovým pestem

4/5 Počet hodnocení: 9
Do 10 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3055 kcal
Bílkoviny 111 g
Sacharidy 259 g
Tuky 173 g
Vláknina 22 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

K přípravě skvělého jídla nepotřebujete závratné množství surovin ani hodiny strávené v kuchyni. Stačí vsadit na kvalitu! Vyzkoušejte třeba recept na fusilli s voňavým domácím pestem. Nové těstoviny značky Adriana mají speciální hrubý povrch, díky kterému na nich pesto či omáčka skvěle drží. Za 15 minut můžete servírovat! 

Související recepty

Suroviny

těstoviny 500 g
Adriana Tradizionale Fusilli
sůl
Na pesto
piniové oříšky 40 g
nasucho opražené
nastrouhaný + k podávání
česnek 1 stroužek
malý
bazalka svazek
omytý, osušený, nahrubo
petrželka svazek
omyté, osušené, nahrubo
z jednoho citronu
olivový olej panenský 100 ml
sůl mořská
na dochucení
pepř
čerstvě mletý, na dochucení

Postup

1

Těstoviny uvaříme v osolené vodě podle návodu na obalu.

2

Zatímco se těstoviny vaří, připravíme pesto. Oříšky, parmazán a česnek dáme do mixéru a krátce promixujeme. Přidáme bazalku a petrželku, citronovou kůru, pár kapek citronové šťávy a olivový olej. Osolíme a opepříme podle chuti. Mixujeme, dokud nevznikne husté pesto.

3

Uvařené těstoviny scedíme, vrátíme zpátky do hrnce, přidáme pesto (množství podle chuti), promícháme a ihned servírujeme. Podáváme posypané strouhaným parmazánem.

NĚCO NAVÍC
Případné zbylé pesto dáme do čisté uzavíratelné sklenice, sklepeme, abychom odstranili vzduchové bubliny, a zalijeme olivovým olejem tak, aby bylo zcela zakryté. Uložíme do lednice a do týdne spotřebujeme.

Apetit magazín

Není máslo jako máslo: Jak vybrat to nejlepší do cukroví?
  • Zajímavosti

Není máslo jako máslo: Jak vybrat to nejlepší do cukroví?

Vánoce bez másla? To si snad ani neumíme představit! Je základem dokonalého cukroví, zjemní slavnostní pokrmy a dodá jim tu správnou chuť. Ale víte, jak poznat to opravdu nejlepší? Prozradíme vám, jak technologie výroby ovlivňuje jeho...