Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Těstoviny s domácím bylinkovým pestem

K přípravě skvělého jídla nepotřebujete závratné množství surovin ani hodiny strávené v kuchyni. Stačí vsadit na kvalitu! Vyzkoušejte třeba recept na fusilli s voňavým domácím pestem. Nové těstoviny značky Adriana mají speciální hrubý povrch, díky kterému na nich pesto či omáčka skvěle drží. Za 15 minut můžete servírovat! 

Autor:
Hodnocení:
2 (hlasy)
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 4 osoby
Doba přípravy: Do 10 minut
PT15M
Vaření 0:15
Těstoviny Italská

Ingredience

    NA PESTO

    • 40 g piniových oříšků, nasucho opražených
    • 60 g parmazánu, nastrouhaného + navíc k podávání
    • 1 malý stroužek česneku
    • svazek bazalky a svazek hladkolisté petrželky, omyté, osušené a nakrájené nahrubo
    • kůra z 1 citronu a pár kapek citronové šťávy
    • 100 ml panenského olivového oleje
    • sůl a čerstvě mletý černý pepř na dochucení

Příprava jídla

1 Těstoviny uvaříme v osolené vodě podle návodu na obalu.

2 Zatímco se těstoviny vaří, připravíme pesto. Oříšky, parmazán a česnek dáme do mixéru a krátce promixujeme. Přidáme bazalku a petrželku, citronovou kůru, pár kapek citronové šťávy a olivový olej. Osolíme a opepříme podle chuti. Mixujeme, dokud nevznikne husté pesto.

3 Uvařené těstoviny scedíme, vrátíme zpátky do hrnce, přidáme pesto (množství podle chuti), promícháme a ihned servírujeme. Podáváme posypané strouhaným parmazánem.

NĚCO NAVÍC
Případné zbylé pesto dáme do čisté uzavíratelné sklenice, sklepeme, abychom odstranili vzduchové bubliny, a zalijeme olivovým olejem tak, aby bylo zcela zakryté. Uložíme do lednice a do týdne spotřebujeme.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Těstoviny se smetanovou omáčkou, pancettou a hráškem

Těstoviny s rajčatovou omáčkou a opečenou klobáskou

Italský těstovinový salát

REKLAMA

Přidat komentář