Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Těstoviny se smetanovou omáčkou, pancettou a hráškem
Těstoviny se smetanovou omáčkou, pancettou a hráškem
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Těstoviny se smetanovou omáčkou, pancettou a hráškem

4.1/5 Počet hodnocení: 21
Do 30 minut Snadné Pro 4–6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 6056 kcal
Bílkoviny 189 g
Sacharidy 228 g
Tuky 486 g
Vláknina 15 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Chcete sebe a své nejbližší rozmazlit skvělým obědem či večeří? Připravte jim jejich oblíbené špagety značky Adriana se smetanovou omáčkou, pancettou a hráškem. Sklidíte ovace! Těstoviny se smetanovou omáčkou jsou velmi rychlé na přípravu a většinou vám postačí i to málo, co má většina z nás běžně v lednici a spíži. Pancetta má rozhodně své kouzlo, ale podobnou službu zastane i jiná slanina nebo kvalitní šunka.

Související recepty

Suroviny

mražený hrášek 250 g
prolitý horkou vodou, okapaný
pancetta 4 plátky
lze nahradit slaninou, na kostičky
smetana 250 ml
sůl mořská
tymián 1 snítka
odrhnuté lístky, + na posypání
máslo 125 g
vychlazené, na kostičky
nastrouhaný
pepř
čerstvě mletý nebo drcený

Postup

1

Těstoviny uvařte v osolené vodě podle návodu na obalu. Minutu před plánovaným koncem vaření těstovin přisyte hrášek, zesilte oheň a minutu společně povařte. Sceďte těstoviny s hráškem a vraťte do hrnce.

2

Slaninu opražte na pánvi dokřupava.

3

Smetanu osolte a za stálého míchání vařte 4–5 minut, až se tekutina asi o třetinu odpaří a zhoustne. Vsypte tymián a vypněte.

4

V ještě stále horké smetaně rozmíchejte vychlazené máslo nakrájené na kostičky. Smíchejte se špagetami a polovinou parmazánu, rozdělte na talíře, posypte pancettou, zbylým parmazánem, pepřem a tymiánem a ihned podávejte.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Apetit magazín

AD
Lahodná podzimní bruschetta

Lahodná podzimní bruschetta

Co pořád vymýšlet k večeři, aby si celá rodina pochutnala? Také vám často hlavou jde tato myšlenka? Pokud ano, mám pro vás tip na lahodnou podzimní bruschettu, která se hodí i jako snack nebo dopolední brunch v italském stylu. ...