Chcete sebe a své nejbližší rozmazlit skvělým obědem či večeří? Připravte jim jejich oblíbené špagety značky Adriana se smetanovou omáčkou, pancettou a hráškem. Sklidíte ovace! Těstoviny se smetanovou omáčkou jsou velmi rychlé na přípravu a většinou vám postačí i to málo, co má většina z nás běžně v lednici a spíži. Pancetta má rozhodně své kouzlo, ale podobnou službu zastane i jiná slanina nebo kvalitní šunka.
Suroviny
Postup
Těstoviny uvařte v osolené vodě podle návodu na obalu. Minutu před plánovaným koncem vaření těstovin přisyte hrášek, zesilte oheň a minutu společně povařte. Sceďte těstoviny s hráškem a vraťte do hrnce.
Slaninu opražte na pánvi dokřupava.
Smetanu osolte a za stálého míchání vařte 4–5 minut, až se tekutina asi o třetinu odpaří a zhoustne. Vsypte tymián a vypněte.
V ještě stále horké smetaně rozmíchejte vychlazené máslo nakrájené na kostičky. Smíchejte se špagetami a polovinou parmazánu, rozdělte na talíře, posypte pancettou, zbylým parmazánem, pepřem a tymiánem a ihned podávejte.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Krémové těstoviny aneb Kouzlo krémových omáček(16 receptů )