Chcete sebe a své nejbližší rozmazlit skvělým obědem či večeří? Připravte jim jejich oblíbené špagety značky Adriana se smetanovou omáčkou, pancettou a hráškem. Sklidíte ovace!
Suroviny
1 Těstoviny uvaříme v osolené vodě podle návodu na obalu. Minutu před plánovaným koncem vaření těstovin přisypeme hrášek, zesílíme oheň a minutu vaříme. Scedíme a vratíme do hrnce.
2 Slaninu opražíme na pánvi dokřupava.
3 Smetanu osolíme a za stálého míchání vaříme 4–5 minut, až se tekutina asi o třetinu odpaří a zhoustne. Vsypeme tymián a vypneme.
4 V ještě stále horké smetaně rozmícháme vychlazené máslo nakrájené na kostičky. Smícháme se špagetami a polovinou parmazánu, rozdělíme na talíře, posypeme pancettou, zbylým parmazánem, pepřem a tymiánem a ihned podáváme.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Krémové těstoviny aneb Kouzlo krémových omáček(16 receptů)