0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Těstoviny se smetanovou omáčkou, pancettou a hráškem

Těstoviny se smetanovou omáčkou, pancettou a hráškem

4.3 / 5. Počet hodnocení: 8
Do 20 minut Velmi snadné Pro 4–6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 6719 kcal
Bílkoviny 216 g
Sacharidy 319 g
Tuky 516 g
Vláknina 32 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Chcete sebe a své nejbližší rozmazlit skvělým obědem či večeří? Připravte jim jejich oblíbené špagety značky Adriana se smetanovou omáčkou, pancettou a hráškem. Sklidíte ovace!

Suroviny

těstoviny 500 g
Adriana Spaghetti
mražený hrášek 200 g
prolitý horkou vodou, okapaný
pancetta 4 plátek
lze nahradit slaninou, na kostičky
smetana 250 ml
sůl mořská
tymián 1 snítka
odrhnuté lístky, + na posypání
máslo 125 g
vychlazené, na kostičky
parmazán 80 g
nastrouhaný
pepř
čerstvě mletý / drcený

1 Těstoviny uvaříme v osolené vodě podle návodu na obalu. Minutu před plánovaným koncem vaření těstovin přisypeme hrášek, zesílíme oheň a minutu vaříme. Scedíme a vratíme do hrnce.

2 Slaninu opražíme na pánvi dokřupava.

3 Smetanu osolíme a za stálého míchání vaříme 4–5 minut, až se tekutina asi o třetinu odpaří a zhoustne. Vsypeme tymián a vypneme.

4 V ještě stále horké smetaně rozmícháme vychlazené máslo nakrájené na kostičky. Smícháme se špagetami a polovinou parmazánu, rozdělíme na talíře, posypeme pancettou, zbylým parmazánem, pepřem a tymiánem a ihned podáváme.

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je jádro domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...

Obchod Apetit