Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
AD
Italský těstovinový salát
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.6/5 Počet hodnocení: 10
Do 30 minut Velmi snadné Pro 4–6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3697 kcal
Bílkoviny 124 g
Sacharidy 299 g
Tuky 205 g
Vláknina 30 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Není salát jako salát! Tenhle lahodný salát s těstovinami Adriana, rajčátky a mozzarellou vás bleskově přenese do slunné Itálie a zaručeně vám připomene bezstarostné léto! Zasněte se s námi...

Související recepty

Suroviny

olivový olej 125 ml
česnek 2 stroužky
oloupaný, na tenké plátky
rajčata cherry 1 kg
rozpůlená, lze nahradit velkými rajčaty, nakrájenými na kousky velikosti sousta
bazalka 1 svazek
natrhaná nebo nakrájená
kapary 30 g
okapané
najemno nastrouhaná, trocha navíc na ozdobení
sůl
pepř
čerstvě mletý, na dochucení
těstoviny 500 g
Adriana cavatappi
natrhaná, možno nahradit 250 mozzarellou mini, kuličky rozpůlené

Postup

1

Do pánve vlijte olej, vhoďte česnek a na střední stupeň smažte do světle zlatavé barvy. Nechte vychladnout.

2

V míse promíchejte rajčata, polovinu natrhané či nasekané bazalky, kapary a citronovou kůru. Osolte a opepřete podle chuti. Vlijte česnekový olej (i s kousky česneku) a za občasného promíchání nechte 30 minut marinovat.

3

Těstoviny Adriana uvařte podle návodu na obalu, slijte a spolu s mozzarellou přidejte do mísy k rajčatům. Dochuťte citronovou šťávou, promíchejte, posypte zbylou bazalkou a citronovou kůrou. Podávejte teplé nebo studené podle chuti a příležitosti.

NĚCO NAVÍC
Místo česnekového oleje a citronové šťávy můžete použít neochucený olivový olej a balzamikový ocet nebo krém.

Související články

Apetit magazín