Není salát jako salát! Tenhle lahodný salát s těstovinami Adriana, rajčátky a mozzarellou vás bleskově přenese do slunné Itálie a zaručeně vám připomene bezstarostné léto! Zasněte se s námi...
Suroviny
Postup
Do pánve vlijte olej, vhoďte česnek a na střední stupeň smažte do světle zlatavé barvy. Nechte vychladnout.
V míse promíchejte rajčata, polovinu natrhané či nasekané bazalky, kapary a citronovou kůru. Osolte a opepřete podle chuti. Vlijte česnekový olej (i s kousky česneku) a za občasného promíchání nechte 30 minut marinovat.
Těstoviny Adriana uvařte podle návodu na obalu, slijte a spolu s mozzarellou přidejte do mísy k rajčatům. Dochuťte citronovou šťávou, promíchejte, posypte zbylou bazalkou a citronovou kůrou. Podávejte teplé nebo studené podle chuti a příležitosti.
NĚCO NAVÍC
Místo česnekového oleje a citronové šťávy můžete použít neochucený olivový olej a balzamikový ocet nebo krém.