
Italský těstovinový salát
Není salát jako salát! Tenhle lahodný salát s těstovinami Adriana, rajčátky a mozzarellou vás bleskově přenese do slunné Itálie a zaručeně vám připomene bezstarostné léto! Zasněte se s námi...
Ingredience
- 125 ml olivového oleje
- 2–3 stroužky česneku, oloupané a nakrájené na tenké plátky
- 1 kg třešňových rajčátek, rozpůlených, nebo velkých rajčat, nakrájených na kousky velikosti sousta
- 1 svazek bazalky, natrhaný nebo nakrájený
- 30 g kaparů, okapaných
- 1 lžička citronové kůry, najemno nastrouhané + trocha navíc na ozdobení
- sůl a čerstvě mletý pepř na dochucení
- 500 g těstovin Adriana cavatappi
- 250 g mozzarelly, natrhané, nebo 250 g mozzarelly mini, kuličky rozpůlené
- 1 lžíce citronové šťávy
Příprava jídla
1 Do pánve vlijeme olej, vhodíme česnek a na střední stupeň smažíme do světle zlatavé barvy. Necháme vychladnout.
2 V míse promícháme rajčata, polovinu natrhané či nasekané bazalky, kapary a citronovou kůru. Osolíme a opepříme podle chuti. Vlijeme česnekový olej (i s kousky česneku) a za občasného promíchání necháme 30 minut marinovat.
3 Těstoviny Adriana uvaříme podle návodu na obalu, slijeme a spolu s mozzarellou přidáme do mísy k rajčatům. Dochutíme citronovou šťávou, promícháme, posypeme zbylou bazalkou a citronovou kůrou. Podáváme teplé nebo studené podle chuti a příležitosti.
NĚCO NAVÍC
Místo česnekového oleje a citronové šťávy můžete použít neochucený olivový olej a balzamikový ocet nebo krém.
Přidat komentář