Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Italský těstovinový salát

Není salát jako salát! Tenhle lahodný salát s těstovinami Adriana, rajčátky a mozzarellou vás bleskově přenese do slunné Itálie a zaručeně vám připomene bezstarostné léto! Zasněte se s námi...

Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 4–6 osob
Doba přípravy: Do 10 minut
+ marinování 30 minut
PT20M
Vaření 0:20
Těstoviny Italská

Ingredience

    • 125 ml olivového oleje
    • 2–3 stroužky česneku, oloupané a nakrájené na tenké plátky
    • 1 kg třešňových rajčátek, rozpůlených, nebo velkých rajčat, nakrájených na kousky velikosti sousta
    • 1 svazek bazalky, natrhaný nebo nakrájený
    • 30 g kaparů, okapaných
    • 1 lžička citronové kůry, najemno nastrouhané + trocha navíc na ozdobení
    • sůl a čerstvě mletý pepř na dochucení
    • 500 g těstovin Adriana cavatappi
    • 250 g mozzarelly, natrhané, nebo 250 g mozzarelly mini, kuličky rozpůlené
    • 1 lžíce citronové šťávy

Příprava jídla

1 Do pánve vlijeme olej, vhodíme česnek a na střední stupeň smažíme do světle zlatavé barvy. Necháme vychladnout.

2 V míse promícháme rajčata, polovinu natrhané či nasekané bazalky, kapary a citronovou kůru. Osolíme a opepříme podle chuti. Vlijeme česnekový olej (i s kousky česneku) a za občasného promíchání necháme 30 minut marinovat.

3 Těstoviny Adriana uvaříme podle návodu na obalu, slijeme a spolu s mozzarellou přidáme do mísy k rajčatům. Dochutíme citronovou šťávou, promícháme, posypeme zbylou bazalkou a citronovou kůrou. Podáváme teplé nebo studené podle chuti a příležitosti.

NĚCO NAVÍC
Místo česnekového oleje a citronové šťávy můžete použít neochucený olivový olej a balzamikový ocet nebo krém.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Těstoviny s domácím bylinkovým pestem

Těstoviny se smetanovou omáčkou, pancettou a hráškem

Těstoviny s rajčatovou omáčkou a opečenou klobáskou

REKLAMA

Přidat komentář