0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Italský těstovinový salát

AD
Italský těstovinový salát
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Italský těstovinový salát

5/5 Počet hodnocení: 7
Do 10 minut Velmi snadné Pro 4–6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3697 kcal
Bílkoviny 124 g
Sacharidy 299 g
Tuky 205 g
Vláknina 30 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Není salát jako salát! Tenhle lahodný salát s těstovinami Adriana, rajčátky a mozzarellou vás bleskově přenese do slunné Itálie a zaručeně vám připomene bezstarostné léto! Zasněte se s námi...

Suroviny

olivový olej 125 ml
česnek 2 stroužky
oloupaný, na tenké plátky
rajčata cherry 1 kg
rozpůlená, lze nahradit velkými rajčaty, nakrájenými na kousky velikosti sousta
bazalka 1 svazek
natrhaná nebo nakrájená
kapary 30 g
okapané
citronová kůra 1 ČL
najemno nastrouhaná, trocha navíc na ozdobení
sůl
pepř
čerstvě mletý, na dochucení
těstoviny 500 g
Adriana cavatappi
natrhaná, možno nahradit 250 mozzarellou mini, kuličky rozpůlené
citronová šťáva 1 PL

Postup

1

Do pánve vlijeme olej, vhodíme česnek a na střední stupeň smažíme do světle zlatavé barvy. Necháme vychladnout.

2

V míse promícháme rajčata, polovinu natrhané či nasekané bazalky, kapary a citronovou kůru. Osolíme a opepříme podle chuti. Vlijeme česnekový olej (i s kousky česneku) a za občasného promíchání necháme 30 minut marinovat.

3

Těstoviny Adriana uvaříme podle návodu na obalu, slijeme a spolu s mozzarellou přidáme do mísy k rajčatům. Dochutíme citronovou šťávou, promícháme, posypeme zbylou bazalkou a citronovou kůrou. Podáváme teplé nebo studené podle chuti a příležitosti.

NĚCO NAVÍC
Místo česnekového oleje a citronové šťávy můžete použít neochucený olivový olej a balzamikový ocet nebo krém.

Související články

Apetit magazín

Jak na to: Dokonalá pizza je tenká, křupavá i vláčná
  • Tipy a triky

Jak na to: Dokonalá pizza je tenká, křupavá i vláčná

Jedno z jídel, které je nejlepší konzumovat ještě úplně horké, ideálně právě vytažené z trouby. Křupavé těsto, táhlý sýr, lahodná náplň. Milujeme ji a víme jak si skvělou pizzu připravit. Naučte se těsto, na které můžete skládat...
Domácí jsou nejlepší: bramborové hranolky
  • Tipy a triky

Domácí jsou nejlepší: bramborové hranolky

Bramborové hranolky zdravě? Vynechte fritézu a rozpalte troubu. V našem receptu používáme na pečení arašídový olej, který příjemně voní a chutná po burských oříšcích. Hojně ho využívá asijská kuchyně, protože snese velmi vysoké teploty, a...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč