Italský těstovinový salát

Italský těstovinový salát

Hodnocení receptu
Průměr: 5 ()
Do 10 minut Velmi snadné Pro 4–6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3697 kcal
Bílkoviny 124 g
Sacharidy 299 g
Tuky 205 g
Vláknina 30 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Není salát jako salát! Tenhle lahodný salát s těstovinami Adriana, rajčátky a mozzarellou vás bleskově přenese do slunné Itálie a zaručeně vám připomene bezstarostné léto! Zasněte se s námi...

Související recepty

Suroviny

olivový olej 125 ml
česnek 2 stroužky
oloupaný, na tenké plátky
rajčata cherry 1 kg
rozpůlená, lze nahradit velkými rajčaty, nakrájenými na kousky velikosti sousta
bazalka 1 svazek
natrhaná / nakrájená
kapary 30 g
okapané
citronová kůra 1 ČL
najemno nastrouhaná, trocha navíc na ozdobení
sůl
pepř
čerstvě mletý, na dochucení
těstoviny 500 g
Adriana cavatappi
mozzarella 250 g
natrhaná, možno nahradit 250 mozzarellou mini, kuličky rozpůlené
citronová štáva 1 PL

1 Do pánve vlijeme olej, vhodíme česnek a na střední stupeň smažíme do světle zlatavé barvy. Necháme vychladnout.

2 V míse promícháme rajčata, polovinu natrhané či nasekané bazalky, kapary a citronovou kůru. Osolíme a opepříme podle chuti. Vlijeme česnekový olej (i s kousky česneku) a za občasného promíchání necháme 30 minut marinovat.

3 Těstoviny Adriana uvaříme podle návodu na obalu, slijeme a spolu s mozzarellou přidáme do mísy k rajčatům. Dochutíme citronovou šťávou, promícháme, posypeme zbylou bazalkou a citronovou kůrou. Podáváme teplé nebo studené podle chuti a příležitosti.

NĚCO NAVÍC
Místo česnekového oleje a citronové šťávy můžete použít neochucený olivový olej a balzamikový ocet nebo krém.

Apetit magazín

Škola vaření: bramborová kaše
  • Tipy a triky

Škola vaření: bramborová kaše

Vychutnejte si s námi úžasné bramborové pyré. Naučíme vás dokonalou bramborovou kaši a až vás omrzí, vyzkoušejte tři báječné možnosti, jak jej posunout ještě o krok dál.   ...
Knedlík nebo nok? Připravte si pochoutky z bramborového těsta.
  • Poradna

Knedlík nebo nok? Připravte si pochoutky z bramborového těsta.

Na světě jsou dva druhy lidí. Ti, kteří nedají dopustit na houskové a kynuté knedlíky, a pak tací, kteří dají vždycky přednost těstu bramborovému. Bramborové knedlíčky, noky nebo italské gnocchi, to je, oč tu běží! Jak nejlépe připravíte...

Obchod Apetit