Vepřové výpečky s červenou řepou

Ilustrační obrázek
Ilustrační obrázek
Ejhle, tenhle recept byl tak chutný, že obrázek k němu někdo zbaštil.
Zkuste ho uvařit a budeme moc rádi, když se s námi o novou fotku podělíte.
sdílet:

Vepřové výpečky s červenou řepou

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno

Suroviny

vepřové maso
cibule 1 ks
pivo světlé
strouhanka
Zelí
červená řepa
cibule
vývar
sůl
ocet PL
kmín
mouka pšeničná hladká
na zahuštění
rohlíky
mléko 0.5 l
vlažné
mouka
sůl
vejce
rozdělit na žloutky a bílky

Krkovici nakrájíme na kostičky, osolíme, opepříme a dáme zatáhnout na rozpálenou pánvičku s nadrobno nakrájenou cibulí. Poté přendáme do pekáče, zalijeme celým pivem a dáme péct do trouby na 220 stupňů na jednu hodinu. Ke konci pak již jen zahustíme strouhankou a v případě potřeby dochutíme solí a pepřem.

 
2

Zelí: Červenou řepu očistíme a nahrubo nastrouháme. Na omastku na pánvi si osmahneme cibulku, přidáme řepu a podlijeme vývarem. Necháme povařit asi čtvrt hodiny, osolíme, dáme lžičku octa, nasekaný kmín necháme povařit a ke konci zahustíme trochou hladké mouky.

 
3

Pečené knedlíky: Rohlíky nakrájíme na kousky a zalijeme asi půllitrem vlažného mléka, aby se nasákly. Přidáme sůl, mouku, vejce si rozdělíme na žloutky a bílky. Do těsta přidáme tři žloutky a prášek do pečiva a prohněteme. Z bílků si vyšleháme sníh, který pomalu vmícháme do těsta. Pečeme v jakékoliv vymazané formě při 210stupních přibližně 30minut. Pak vyklopíme a nakrájíme jako bábovku nebo dort.

Autor: marta13

Apetit magazín

Lískové trio: připravte si nugát, pralinky a nutellu
  • Suroviny

Lískové trio: připravte si nugát, pralinky a nutellu

Lískové oříšky jsou oblíbené díky své lahodné chuti a velkému množství zdraví prospěšných látek. Pokud potřebujete doplnit energii po cvičení nebo po pracovním výkonu, sáhněte po nich. Vytvořit si z nich můžete alternativy sladkých...
Škola vaření: bramborová kaše
  • Tipy a triky

Škola vaření: bramborová kaše

Vychutnejte si s námi úžasné bramborové pyré. Naučíme vás dokonalou bramborovou kaši a až vás omrzí, vyzkoušejte tři báječné možnosti, jak jej posunout ještě o krok dál.   ...
Knedlík nebo nok? Připravte si pochoutky z bramborového těsta.
  • Poradna

Knedlík nebo nok? Připravte si pochoutky z bramborového těsta.

Na světě jsou dva druhy lidí. Ti, kteří nedají dopustit na houskové a kynuté knedlíky, a pak tací, kteří dají vždycky přednost těstu bramborovému. Bramborové knedlíčky, noky nebo italské gnocchi, to je, oč tu běží! Jak nejlépe připravíte...

Obchod Apetit