Oloupané papriky patří mezi dokonalé lahůdky. Hodí se do salátů, jednohubek, dipů, pomazánek i do slaných koláčů, na pizzu nebo do guláše. Nejpracnější na nich je jejich loupání. Ale nemějte obavu, poradíme vám, jak na to!
Papriky vložte do trouby rozpálené na 220 °C a pečte je, až zčernají a udělají se na nich puchýře. Bude-li potřeba, v průběhu pečení je otáčejte, aby se opekly ze všech stran.
- Ještě teplé vložte na cca 5 minut do igelitového sáčku nebo zabalte do kuchyňské folie, případně uzavřete do krabičky.
- Papriky se zapaří a slupka se oddělí od dužiny. Takto připravené papriky půjdou snáz oloupat.
- Nejdřív je zbavte jádřince a podélně rozkrojte. Papriku rozložte do roviny. Loupat je můžete v rukou, nebo můžete nožem spálenou slupku seškrábat.
Tip:
Nebojte se, že papriku spálíte. Čím víc spálená (a černější) bude, tím líp se bude loupat. Černá spálená vrstva se stejně nejí, a při loupání se celá odstraní.
S očištěním vám pomůže také proud vody, papriky pak jen důkladně osušte papírovou utěrkou
Zdroj: Apetit