Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Chlebíček s avokádem a cherry rajčátky

Jemné avokádo a křupavá slanina se skvěle doplňují!

Vydání: 2007/1
Autor:
Hodnocení:
2 (hlasy)
Počet porcí: 6-8 chlebičkú
Doba přípravy: Do 20 minut
P

Ingredience

    • 6–8 krajíčků veky

    Na pomazánku

    • 1 avokádo
    • 1 prolisovaný stroužek česneku
    • sůl a pepř
    • pár kapek olivového oleje
    • 1 lžička citronové šťávy

    Na ozdobu

    • 100 g libovější slaniny, opražené
    • 6–8 cherry rajčátek, rozpůlených
    • drcený černý pepř

Příprava jídla

1.  Avokádo podélně rozkrojte a polovinami zakruťte proti sobě, abyste se zbavili pecky. Dužinu vydlabejte lžičkou, rozmačkejte ji vidličkou, přidejte česnek, sůl, pepř, olivový olej a citronovou šťávu. Zpracujte pomazánku.

2.  Pomazánkou potřete veku, ozdobte slaninou a rozpůlenými cherry rajčátky. Posypte drceným pepřem.

Jak vybírat avokádo? 
Pomazánku vytvoříte jen z dostatečně zralého kousku – vyhněte se proto sytě zeleným plodům. Správně zralé avokádo je měkké v místě, kde byla stopka. Pokud jste koupili nezralý plod, zabalte ho do novin a nechte na okně dva dny dojít.
Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Lososové chlebíčky

Chlebíčky se sýrovo-česnekovou pomazánkou

Rokfórové chlebíčky s hruškou

Komentáře

Obrazek uzivatele
Musím uznat, že díky Apetitu mám další recept, jak naložit s avokádem. Na chlebíčky jsme dokonce udělali variantu s hovězími roastbeefem v pepři a bylo to výborné. Mnohem chutnější a zdravější než majolkové chlebíčky.
Obrazek uzivatele
Recept se nachází v č.1/07, str.19

Přidat komentář