0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Recepty na chlebíčky a sendviče

Chléb, bageta, rohlíky či housky bývají součástí každodenního jídelníčku mnoha lidí. Sendviče a chlebíčky představují oblíbené obložené nebo plněné pečivo – nejčastěji šunkou, salámy, sýry, saláty a pomazánkami doprovázené omáčkami a dresinky. Inspirujte se u nás, jak připravit nejlepší sendvič či obložit nejlahodnější chlebíček či jednohubku. Základem úspěchu je dobré, pečivo - tedy čerstvé a křupavé. Pak už je jedno, zda vyberete bílou bagetu, ciabattu s olivami nebo žitný chléb se semínky.

...

 

Sendviče slavné i neznámé 

Sendvič, coby dva chleby s plátkem masa, vznikl údajně z ryze praktického důvodu. Anglický šlechtic, hrabě ze Sandwiche, dostal v průběhu karetního turnaje hlad a zkrátka potřeboval nějaké jídlo „do ruky“. Máte-li i vy nabitý program a na plnohodnotné prostřené jídlo vám nezbývá čas, vsaďte na něj také. Příprava sendviče poskytuje prostor jak pro improvizaci, tak příležitost vyzkoušet osvědčenou kvalitu.

Chlebíčky české i světové, jednohubky a kanapky

Na chlebíčky máme u nás v Čechách patent. Vymyslel a začal je ve svém lahůdkářství už na začátku 20. století prodávat pan Jan Paukert. Jeho firma pak v Praze fungovala ještě donedávna.

Opečené topinky a zapečené toasty 

Nezapomněli jsme však ani na zapečené toasty a opečené topinky. Slavný francouzský opečený toast Croque madame s ementálem, vejcem a šunkou vás doslova ohromí. Hodí se třeba na víkendovou snídani.


Celý popis

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč