Jemné avokádo a křupavá slanina se skvěle doplňují!
Náš tip: Připravte si také avokádové chlebíčky podle našeho video receptu
Suroviny
veka
6
plátků
Na pomazánku
avokádo
1
ks
česnek
1
stroužek
prolisovaný
sůl
olivový olej
citronová šťáva
1
ČL
Na ozdobu
slanina
100
g
rajčata cherry
7
ks
rozpůlená
pepř
drcený, černý
Postup
1
Avokádo podélně rozkrojte a polovinami zakruťte proti sobě, abyste se zbavili pecky. Dužinu vydlabejte lžičkou, rozmačkejte ji vidličkou, přidejte česnek, sůl, pepř, olivový olej a citronovou šťávu. Zpracujte pomazánku.
2
Pomazánkou potřete veku, ozdobte slaninou a rozpůlenými cherry rajčátky. Posypte drceným pepřem.
Jak vybírat avokádo?
Pomazánku vytvoříte jen z dostatečně zralého kousku – vyhněte se proto sytě zeleným plodům. Správně zralé avokádo je měkké v místě, kde byla stopka. Pokud jste koupili nezralý plod, zabalte ho do novin a nechte na okně dva dny dojít.
Komentáře