Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Chlebíček s avokádem a cherry rajčátky

Chlebíček s avokádem a cherry rajčátky

3.8/5 Počet hodnocení: 6
Do 20 minut Snadné 6-8 chlebičkú

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3144 kcal
Bílkoviny 111 g
Sacharidy 575 g
Tuky 42 g
Vláknina 30 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Jemné avokádo a křupavá slanina se skvěle doplňují!

Náš tip: Připravte si také avokádové chlebíčky podle našeho video receptu

Skryt pre seznam

Suroviny

veka 6 plátků
Na pomazánku
česnek 1 stroužek
prolisovaný
sůl
olivový olej
Na ozdobu
slanina 100 g
rajčata cherry 7 ks
rozpůlená
pepř
drcený, černý

Postup

1

Avokádo podélně rozkrojte a polovinami zakruťte proti sobě, abyste se zbavili pecky. Dužinu vydlabejte lžičkou, rozmačkejte ji vidličkou, přidejte česnek, sůl, pepř, olivový olej a citronovou šťávu. Zpracujte pomazánku.

2

Pomazánkou potřete veku, ozdobte slaninou a rozpůlenými cherry rajčátky. Posypte drceným pepřem.

Jak vybírat avokádo? 
Pomazánku vytvoříte jen z dostatečně zralého kousku – vyhněte se proto sytě zeleným plodům. Správně zralé avokádo je měkké v místě, kde byla stopka. Pokud jste koupili nezralý plod, zabalte ho do novin a nechte na okně dva dny dojít.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2007/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2007/1

Komentáře

07.07.2008 11:36
Recept se nachází v č.1/07, str.19
04.07.2008 13:22
Musím uznat, že díky Apetitu mám další recept, jak naložit s avokádem. Na chlebíčky jsme dokonce udělali variantu s hovězími roastbeefem v pepři a bylo to výborné. Mnohem chutnější a zdravější než majolkové chlebíčky.

Apetit magazín

AD
Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny
  • Zajímavosti

Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny

Zmrzlina k létu neodmyslitelně patří, milují ji děti i dospělí. Chladivý kopeček v horkých dnech dokonale osvěží a potěší chuťové buňky. Marks & Spencer si letos opět připravil několik novinek ze světa mraženého osvěžení – a...