Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

2007/1

Leden 2007

Recepty z vydání

Nudlová polévka s hovězími proužky a chilli papričkou

Překvapivě chutná originální varianta! Opečený steak vkusně doladí vláčné nudle v jemně pálivé polévce i křehké zelí.

Jehněčí plátky s rajčaty a olivami

Vynikající a elegantní jídlo! Přidejte česnek; jehně­čí si bez něj ne­umíem představit. Doporučujeme opékané brambory.

Kuře na smetaně s pórkem

Pórek jídlu dodává zajímavou vůni, příchuť a svěžest

Opečený losos s chilli a limetkovým máslem

Limetka a chilli paprička si s lososem skvěle rozumějí!

Bleskurychlé těstoviny s masovými knedlíčky

Šikovný způsob, jak dojíst vinnou klobásu. Určitě si to zopakujeme! Místo parmazánu se dá použit i ovčí sýr kaškaval.

Lososové chlebíčky

Tohle jsou totální lososové orgie! Toužíte-li po lehčí verzi, přidejte pomazánkové máslo a jogurt či zakysanou smetanu.

Chlebíčky se sýrovo-česnekovou pomazánkou

Naprostá klasika! Úspěch sklidí na chlebíčcích i na jednohubkách.

Chlebíček s avokádem a cherry rajčátky

Jemné avokádo a křupavá slanina se skvěle doplňují!

Rokfórové chlebíčky s hruškou

Hruška i sýr mají výraznou chuť – a úžasně se doplňují!...

Vajíčka se slaninou

Dokonalý způsob, jak připravit elegantní snídani, aniž byste poté museli umývat nádobí!

Variace na Reuben sendvič

Na první pohled by se mohlo zdát, že se suroviny hodí spíš na studený sendvič. Teprve teplo ale udělá z tohoto...

Masový sendvič

Zbylo vám od oběda maso? Zpracujte ho k večeři do sendvičů. Podávat je můžete třeba s kyselými okurkami nebo naloženou...

Jablečné taštičky jako od McDonald's

Navrchu křupavé těsto, uvnitř teplá lahodná náplň. Moje děti mají nejradši marmeládu, hustší pudink, ovocný protlak...

Lívanečky v sendvičovači

Na lívanečky jsou úžasné vyměnitelné plotýnky v sendvičovači. Získáte tak atraktivní tvary – třeba vafle jako my...

Medový chlebíček s datlemi a vlašskými ořechy

Báječný dezert, který snadno připravíte z datlí a z přezrálých banánů – ty jsou do něj nejlepší!

Nejlepší kynuté buchty

Naučte se pohádkové buchty! S klasickým receptem a moderním postupem to zvládnou i ti, kteří s pečením moučníků teprve...

Kuře na smetaně podle způsobu z Bresse

Slavná, ve všech francouzských kuchařkách etablovaná úprava, dá šťavnatému masu skvěle vyniknout!

Klasický rostbíf

Zdeněk Lacman je šéfkuchařem restaurace Cowboys Steakhouse na Starém Městě pražském a o přípravě pořádného kusu masa ví...

Růžičková kapusta zapečená se sýrem

Kapustičky zůstanou lahodně křupavé, a krásně tak kontrastují s krémově roztaveným sýrem. Lahůdka!

Pastinákové pyré

Pečením zkaramelizují cukry v pastináku i v bramborách, a skvěle se tím zvýrazní chuť. Tohle není obyčejná příloha!

Krémová mrkvová polévka

Proslýchá se, že právě touhle polévkou kdysi okouzlila prince Charlese jistá slečna Diana… Dodnes připomíná její...

Salát z červené řepy

V salátech z čerstvé řepy vynikne její nádherná barva, lehounce navinulá chuť – a především šťavnatost...

Zapečené kaki na víně se zakysanou smetanou

Hutná šťavnatá dužina se dá ze zralého ovoce jednoduše vyjíst lžičkou. Ale kombinace se zkaramelizovaným cukrem,...

Kotlety s kaki zavařeninou

Jemné maso odpíchne zajímavá omáčka.

Kakiová bábovka

Není to překlep – v téhle superlahůdce je místo obligátního kakaa… kaki. A slaví úspěch přímo triumfální!...

Grilovaný salát

Hutná, dýni připomínající dužina kaki se dá opékat i grilovat. Medová chuť báječně vynikne ve spojení s ostřejší...

Kaki zavařenina

Neobvyklé a lahodné!

Polévka z pórku, krup a cizrny

Tahle sytá zimní polévka chutná nejlíp druhý den. Chutě se rozvinou a krásně spojí!

Zapečená vejce se šunkou, sýrem a rajčaty

Příprava snídaně může být po veselé noci trochu náročná. U téhle naštěstí stačí opéct chleba, doplnit ho ostatními...

Kořeněná vepřová pečínka na medu

Marinované maso má intenzivní chuť a už při pečení nádherně voní. Budou se vám sbíhat sliny!

Štrúdl s jablky, banány a třešněmi

S banánem a kandovanými třešněmi!

Šťavnatá dušená divočina

Dlouhé a pomalé vaření zjemní tužší kousky zvěřiny; zelenina jí dodá příjemně nasládlou zemitou chuť. Dejte přednost...

Čokoládovo-pomerančová bomba Aljaška

Pravda, tahle obměna klasického dezertu Aljaška si žádá trochu zručnosti – ale výsledkem je kousek pomerančového a...

Horká čokoládová poleva

Čokoláda v tekuté podobě přivede ke slastné dokonalosti palačinky, dorty, perníky i ovocné poháry.

Domácí pomerančový sorbet

Tenhle recept jistě oceníte nejen při přípravě dezertu Aljaška (na obrázku).

Uzenky v kyselém nálevu

Představujeme vám vítěze našeho soukromého konkurzu na chuťovku roku. Zkuste lahůdku s výstředním jménem podle receptů...

Párečky v chilli omáčce

Představujeme vám vítěze našeho soukromého konkurzu na chuťovku roku. Zkuste lahůdku s výstředním jménem podle receptů...

Pestrá buchta z veky, rozinek a sušeného ovoce

Doufejme, že vám po Silvestru zbyla veka – tahle buchta je totiž úžasná!...

Košíčky z medvědích tlapiček s brusinkami

Tlapičky (pracny) tvoří s pikantním krémem úžasné duo.

Bramborová kaše s cibulkou

Běžnou bramborovou kaši jsme vylepšili osmaženou cibulkou. Je to zdánlivá drobnost, ale sami uvidíte, že tohle málo...

Domácí pomerančový sorbet

Tenhle vynikající dezert si můžete vychutnat samotný nebo jako součást čokoládovo-pomerančové bomby Aljaška (na obrázku...

Přidat komentář