Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Ryba zapečená se zeleninou

Základem omáčky je kelímek nízkotučného sýra, takže se příprava velmi zjednoduší.

Vydání: 2005/1
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Více než hodinu
PT25M
Pečení 0:25

Ingredience

    • 500 g moučných brambor,  oloupaných a nakrájených na kousky
    • 600 g světlé kořenové zeleniny (petržel, pastiák, tuřín) či kedluben, nakrájené na kousky
    • 200 g sýra Tartare, nejlépe s česnekem a bylinkami
    • 4 lžičky kukuřičného škrobu, rozmíchaného v troše studené vody
    • 150 ml zeleninového vývaru
    • 650 g větších filetů z bělomasé ryby (např. aljašská treska)
    • 100 g vařených vyloupaných krevet
    • 1 lžíci jemně sekané petrželky
    • sůl a pepř

Příprava jídla

1. Brambory a zeleninu oloupejte, vsypte do hrnce s vroucí vodou, snižte plamen a vařte asi 20 minut (do měkka).

2. Troubu předehřejte na 190 °C, horkovzdušnou na 170 °C. Zatímco se brambory a zelenina vaří, smíchejte ve větším kastrolu sýr s vývarem a za stálého promíchávání prohřejte na mírném ohni, až vznikne hladká omáčka. Přilijte škrob s vodou a krátce povařte, aby sýrová omáčka zhoustla.

3. Vsypte do ní kousky ryby, krevety a petrželku. Přesuňte do hlubšího pekáčku nebo zapékací nádoby o objemu 1,5 litru. Ze zeleniny a brambor slijte vodu; směs rozmačkejte, osolte a opepřete. Pokryjte rybu zeleninou s bramborami, vložte do trouby a 25–30 minut zapékejte.

4. Nakonec vložte na několik minut pod gril, aby bramborová směs zezlátla..
jedna porce obsahuje: cca 1508 kJ, 45 g bílkovin, 36 g cukrů, 5 g tuku, nasycené mastné kyseliny žádné, 5 g vlákniny, dodatkový cukr žádný, 1,34 g soli

Obměny
Luxusní verze vznikne, když místo tresky zapečete čerstvého lososa a místo krevet k němu přidáte směs mořských plodů, která je v mraženém stavu snadno dostupná.
Levnou verzi si naopak připravíte tak, že krevety nahradíte hráškem a žampiony.

Pro zdraví:
Všechny bělomasé mořské ryby obsahují málo tuku a jsou skvělým zdrojem bílkovin, vitaminů A a D a hodnotných omega-3 mastných kyselin.
Nahlásit chybu v receptu
REKLAMA

Komentáře

Obrazek uzivatele
Recept se nachází v č.1/05, str.71

Přidat komentář