0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Ryba zapečená se zeleninou

Ryba zapečená se zeleninou
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Ryba zapečená se zeleninou

Zatím nehodnoceno
Více než hodinu Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1441 kcal
Bílkoviny 56 g
Sacharidy 200 g
Tuky 143 g
Vláknina 1 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Základem omáčky je kelímek nízkotučného sýra, takže se příprava velmi zjednoduší.

Suroviny

brambory 500 g
moučný typ
kořenová zelenina 600 g
světlá
sýr 200 g
tartare nejlépe s česnekem a bylinkami
škrob 4 ČL
vývar zeleninový 150 ml
bělomasá ryba 650 g
např. aljašská treska
krevety 100 g
vařené, loupané
petrželka 1 PL
jemně nasekaná
sůl
pepř

1 Brambory a zeleninu oloupejte, vsypte do hrnce s vroucí vodou, snižte plamen a vařte asi 20 minut (do měkka).

2 Troubu předehřejte na 190 °C, horkovzdušnou na 170 °C. Zatímco se brambory a zelenina vaří, smíchejte ve větším kastrolu sýr s vývarem a za stálého promíchávání prohřejte na mírném ohni, až vznikne hladká omáčka. Přilijte škrob s vodou a krátce povařte, aby sýrová omáčka zhoustla.

3 Vsypte do ní kousky ryby, krevety a petrželku. Přesuňte do hlubšího pekáčku nebo zapékací nádoby o objemu 1,5 litru. Ze zeleniny a brambor slijte vodu; směs rozmačkejte, osolte a opepřete. Pokryjte rybu zeleninou s bramborami, vložte do trouby a 25–30 minut zapékejte.

4 Nakonec vložte na několik minut pod gril, aby bramborová směs zezlátla..
jedna porce obsahuje: cca 1508 kJ, 45 g bílkovin, 36 g cukrů, 5 g tuku, nasycené mastné kyseliny žádné, 5 g vlákniny, dodatkový cukr žádný, 1,34 g soli

Obměny
Luxusní verze vznikne, když místo tresky zapečete čerstvého lososa a místo krevet k němu přidáte směs mořských plodů, která je v mraženém stavu snadno dostupná.
Levnou verzi si naopak připravíte tak, že krevety nahradíte hráškem a žampiony.

Pro zdraví:
Všechny bělomasé mořské ryby obsahují málo tuku a jsou skvělým zdrojem bílkovin, vitaminů A a D a hodnotných omega-3 mastných kyselin.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2005/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2005/1

Komentáře

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
549 Kč
357 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč