0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Opékaná ryba se salsou

Opékaná ryba se salsou

Zatím nehodnoceno
Do hodiny Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2101 kcal
Bílkoviny 122 g
Sacharidy 69 g
Tuky 138 g
Vláknina 16 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Mexická chuť sluší i čerstvé rybě, ochutnejte sami.

Suroviny

ryba 4 plátky
bez kostí, s kůží
mouka
na poprášení
olivový olej 2 PL
na osmažení ryby
máslo 25 g
na osmažení ryby
Na salsu
sterilovaná, odkapaná, lze nahradit řepou vařenou, na drobné kostičky
jarní cibulka 8 ks
najemno
feferonky 1 ks
bez semínek, najemno
máta 2 PL
čerstvá
citronová šťáva 2 PL
olivový olej 3 PL
sůl
pepř

Postup

1

Na salsu (studená omáčka z drobně nakrájené zeleniny) smíchejte v míse červenou řepu, cibulky, feferonku, nasekanou mátu, citronovou šťávu a olej. Podle chuti osolte a opepřete. Na salsu se hodí různá zelenina, ale vždycky má být nakrájená co nejdrobněji.

2

Plátek ryby poprašte moukou a z každé strany jej 3–4 minuty opékejte na směsi oleje a másla. Podávejte se salsou.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2004/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2004/6

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč