Opékaná ryba se salsou

Opékaná ryba se salsou

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do hodiny Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2101 kcal
Bílkoviny 122 g
Cukr 69 g
Tuky 138 g
Vláknina 16 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik

Mexická chuť sluší i čerstvé rybě, ochutnejte sami.

Suroviny

ryba 4 plátky
bez kostí, s kůží
mouka
na poprášení
olivový olej 2 PL
na osmažení ryby
máslo 25 g
na osmažení ryby
Na salsu
červená řepa 200 g
sterilovaná, odkapaná, lze nahradit řepou vařenou, na drobné kostičky
jarní cibulka 8 ks
najemno
feferonky 1 ks
bez semínek, najemno
máta 2 PL
čerstvá
citronová štáva 2 PL
olivový olej 3 PL
sůl
pepř

Postup

1

Na salsu (studená omáčka z drobně nakrájené zeleniny) smíchejte v míse červenou řepu, cibulky, feferonku, nasekanou mátu, citronovou šťávu a olej. Podle chuti osolte a opepřete. Na salsu se hodí různá zelenina, ale vždycky má být nakrájená co nejdrobněji.

2

Plátek ryby poprašte moukou a z každé strany jej 3–4 minuty opékejte na směsi oleje a másla. Podávejte se salsou.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2004/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Obchod Apetit