Mexická chuť sluší i čerstvé rybě, ochutnejte sami.
Suroviny
ryba
4
plátky
bez kostí, s kůží
mouka
na poprášení
olivový olej
2
PL
na osmažení ryby
máslo
25
g
na osmažení ryby
Na salsu
červená řepa
200
g
sterilovaná, odkapaná, lze nahradit řepou vařenou, na drobné kostičky
jarní cibulka
8
ks
najemno
feferonky
1
ks
bez semínek, najemno
máta
2
PL
čerstvá
citronová šťáva
2
PL
olivový olej
3
PL
sůl
pepř
Postup
1
Na salsu (studená omáčka z drobně nakrájené zeleniny) smíchejte v míse červenou řepu, cibulky, feferonku, nasekanou mátu, citronovou šťávu a olej. Podle chuti osolte a opepřete. Na salsu se hodí různá zelenina, ale vždycky má být nakrájená co nejdrobněji.
2
Plátek ryby poprašte moukou a z každé strany jej 3–4 minuty opékejte na směsi oleje a másla. Podávejte se salsou.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Červená řepa: 44 luxusních receptů, které vás zahřejí(44 receptů )