Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Ryba pečená v soli

Ryba pečená v soli

4.1/5 Počet hodnocení: 17
Do hodiny Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 246 kcal
Bílkoviny 39 g
Sacharidy 0 g
Tuky 8 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Jeden hrnec, ryba a voňavé koření. Do hodiny se vaše kuchyně přenese do středomoří.

Suroviny

ryba 1 ks
vykuchaná, např. pražma
bylinky 1 svazek
bazalka, tymián, kopr, estragon
sůl 2 kg
mořská

Postup

1

Rybu omyjte a osušte. Kůže by měla pokud možno zůstat v celku. Naplňte rybu bylinkami.

2

Na dno většího pekáče nasypte kilo hrubé soli a položte na ni rybu. Pokud máte dost bylin, můžete je na ni klidně ještě naklást.

3

Zbytek soli spojte v míse s bílky; směs později vytvoří požadovanou krustu. Hmotou překryjte rybu tak, aby nebyl vidět ani kousek. Povrch můžete ještě trošku pokropit vodou (stačí máchnout nad rybou mokrou rukou).

4

Troubu vyhřejte na 180 ˚C a vsuňte do ní pekáč. Doba pečení záleží na váze ryby: počítejte se čtvrthodinou na každého půl kila. Silnější rybu, jako je třeba losos, lze péct i při teplotě až 220 ˚C . Pak počítejte s deseti minutami na každých 500 gramů.

5

Po upečení porušte ztvrdlou krustu nožem a rybu jemně vyjměte. Podávejte nejlépe s bílým chlebem a jednoduchým salátem.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2004/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2004/7

Komentáře

29.08.2007 15:02
Recept se nachází v č. 7/04, str.47

Apetit magazín

AD
V Karlových Varech si užijete nejen lázně, ale i gastro
  • Tipy na víkend

V Karlových Varech si užijete nejen lázně, ale i gastro

Staňte se hostem Hotelu Thermal v Karlových Varech a ponořte se do kulinářského ráje, kde se spojuje to nejlepší z tradiční české kuchyně s lahůdkami mezinárodní gastronomie. Objevte místní kulinářské tajemství v hotelové restauraci s...
Líná kuchařka: Jak se dobře najíst bez dlouhého vaření

Líná kuchařka: Jak se dobře najíst bez dlouhého vaření

Edice Apetit se rozrůstá o další novinku. Línou kuchařku jsme ušili na míru všem, kteří rádi dobře jedí, ale nemají čas nebo chuť trávit v kuchyni dlouhé hodiny. Kniha je plná receptů, které pravděpodobně znáte. My jsme je ale zjednodušili...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč