Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Uživatelský
recept

Zapečené maso s bagetou

Popis receptu: 
z Apetitu 5/2009
Autor: Zbyněk Šrubař
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do hodiny

Ingredience

    500g mletého libového hovězího, 2 cibule nahrubo nasekané nebo celé, 2 lžičky olivového oleje, 2 lžičky mletého (římského) kmínu, 1-2 lžičky jemného chilli koření, 400g konzerva krájených rajčat, 600ml hovězího vývaru, 1 česneková bageta nebo 1 malá bageta nakrájená na plátky a zakapaná rozpuštěným máslem a potřená česnekem, sůl a pepř

Příprava jídla

1. Maso pár minut opékejte dohněda na větší nepřilnavé pánvi, pak dejte do mísy. Nahrubo nasekanou cibuli nasekejte v mixéru najemno nebo cibuli najemno nastrouhejte. Pak ji vložte spolu s olejem do pánve a opékejte 2-3 minuty doměkka. Přidejte koření, opékejte ještě minutu. Maso vraťte do pánve, zalijte rajčaty a vývarem, přiveďte k varu. Nechte 20 minut zvolna vařit. 2. Troubu zahřejte na 200°C. Směs z páncve dejte do zapékací mísy, navrch naskládejte krajíčky bagety. Pečte 12 minut, aby byl chléb křupavý.
REKLAMA

Přidat komentář