Tahle jednoduchá lahůdka vás vzpruží a dodá vám spoustu důležitých živin. A pochutnáte si!
Suroviny
Postup
Gril předehřejte na střední stupeň, nebo rozpalte troubu na 200 °C, horkovzdušnou na 180. Kuřecí kousky rozložte do zapékací formy, poklaďte polovinou kousků másla a sedm až deset minut zapékejte pod grilem či v troubě. Mraženou zeleninu dejte do mísy a přelijte vroucí vodou z konvice. Po dvou minutách sceďte.
Zeleninu, chřest a kousky šunky rozložte na kuře, poklaďte kopečky smetany, osolte a opepřete. Posypte strouhankou, poklaďte zbytkem másla a dejte na pět minut pod gril či do trouby, aby se vše prohřálo a povrch zezlátl.
příště to zkuste…
• Po kouscích
Všechny ingredience rozdělte do čtyř malých zapékacích misek, v nichž pak můžete pokrm rovnou servírovat.
• S rybou
Místo kuřete opečte čtyři rybí filety a hrst syrových krevet; pěkně je propečte. Pokračujte podle bodu 2, ale bez šunky.
• S kaší
Místo smetany a strouhanky dejte na jídlo hotovou bramborovou kaši a opékejte, aby byla krásně prohřátá a křupavá.
Komentáře