Litujeme, k návštěvě tohoto webu musíte povolit JavaScript.

Zapečené kuře s chřestem

Zapečené kuře s chřestem

Hodnocení receptu
Průměr: 3.3 ()
Do 30 minut 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1729 kcal
Bílkoviny 119 g
Sacharidy 45 g
Tuky 115 g
Vláknina 4 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Tahle jednoduchá lahůdka vás vzpruží a dodá vám spoustu důležitých živin. A pochutnáte si!

Suroviny

kuřecí prsa 4 ks
bez kosti a kůže, na malé kousky
máslo 100 g
na malé kousky
chřest zelený 100 g
oloupaný, pokrájený
100 g
špenátové lístky mohou být mražené, lze nahradit jarní zeleninou, např. zeleným hráškem
šunka 100 g
natrhané nebo pokrájené
zakysaná smetana 100 ml
strouhanka 50 g
sůl
na dochucení
pepř
na dochucení
1.  Gril předehřejte na střední stupeň, nebo rozpalte troubu na 200 °C, horkovzdušnou na 180. Kuřecí kousky rozložte do zapékací formy, poklaďte polovinou kousků másla a sedm až deset minut zapékejte pod grilem či v troubě. Mraženou zeleninu dejte do mísy a přelijte vroucí vodou z konvice. Po dvou minutách sceďte.

2.  Zeleninu, chřest a kousky šunky rozložte na kuře, poklaďte kopečky smetany, osolte a opepřete. Posypte strouhankou, poklaďte zbytkem másla a dejte na pět minut pod gril či do trouby, aby se vše prohřálo a povrch zezlátl.
příště to zkuste…

• Po kouscích
Všechny ingredience rozdělte do čtyř malých zapékacích misek, v nichž pak můžete pokrm rovnou servírovat.

• S rybou
Místo kuřete opečte čtyři rybí filety a hrst syrových krevet; pěkně je propečte. Pokračujte podle bodu 2, ale bez šunky.

• S kaší
Místo smetany a strouhanky dejte na jídlo hotovou bramborovou kaši a opékejte, aby byla krásně prohřátá a křupavá.
 

Vše, co musíte vědět o chřestu:

Tajemství lahodného chřestu

Tajemství lahodného chřestu

Více

Komentáře

Anonym

Recept se nachází v č.5/06, str.12

Apetit magazín

Není kebab jako döner kebab: Kde se vzal a jak si ho připravit doma?
  • Novinky a zajímavosti

Není kebab jako döner kebab: Kde se vzal a jak si ho připravit doma?

Döner kebab je pokrm původem z Turecka, který si zamiloval téměř celý svět. I u nás se těší velké popularitě, a to nejen v čase oběda či večeře. Je také oblíbenou noční svačinou po cestě z večírku. Víte, jak se k nám kebab dostal a kde si...
Komerční sdělení
Tajemství nejlepších džemů a omáček? Tradice plná ovoce!
  • Koktejl

Tajemství nejlepších džemů a omáček? Tradice plná ovoce!

Poctivé džemy, které vznikly z čerstvého ovoce uzrálého v nedotknuté přírodě Tyrolských Alp, anebo třeba omáčka z nejchutnějších brusinek světa. Taky jste právě dostali chuť osladit si život? My vás nalákáme ještě víc... ...

Obchod Apetit