0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Zapečené kuře s chřestem

Zapečené kuře s chřestem

3.4 / 5. Počet hodnocení: 9
Do hodiny Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1752 kcal
Bílkoviny 122 g
Sacharidy 45 g
Tuky 115 g
Vláknina 6 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Tahle jednoduchá lahůdka vás vzpruží a dodá vám spoustu důležitých živin. A pochutnáte si!

Suroviny

kuřecí prsa 4 ks
bez kosti a kůže, na malé kousky
máslo 100 g
na malé kousky
chřest zelený 100 g
oloupaný, pokrájený
mražený listový špenát 100 g
lze nahradit jarní zeleninou, např. zeleným hráškem
šunka 100 g
natrhané nebo pokrájené
zakysaná smetana 100 ml
strouhanka 50 g
sůl
na dochucení
pepř
na dochucení

1 Gril předehřejte na střední stupeň, nebo rozpalte troubu na 200 °C, horkovzdušnou na 180. Kuřecí kousky rozložte do zapékací formy, poklaďte polovinou kousků másla a sedm až deset minut zapékejte pod grilem či v troubě. Mraženou zeleninu dejte do mísy a přelijte vroucí vodou z konvice. Po dvou minutách sceďte.

2 Zeleninu, chřest a kousky šunky rozložte na kuře, poklaďte kopečky smetany, osolte a opepřete. Posypte strouhankou, poklaďte zbytkem másla a dejte na pět minut pod gril či do trouby, aby se vše prohřálo a povrch zezlátl.
příště to zkuste…

• Po kouscích
Všechny ingredience rozdělte do čtyř malých zapékacích misek, v nichž pak můžete pokrm rovnou servírovat.

• S rybou
Místo kuřete opečte čtyři rybí filety a hrst syrových krevet; pěkně je propečte. Pokračujte podle bodu 2, ale bez šunky.

• S kaší
Místo smetany a strouhanky dejte na jídlo hotovou bramborovou kaši a opékejte, aby byla krásně prohřátá a křupavá.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2006/5 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2006/5

Komentáře

Apetit magazín

Letní bramborový salát jako dokonalá příloha
  • Tipy a triky

Letní bramborový salát jako dokonalá příloha

Nové brambory jsou ideální volbou pro lehkou večeři do letního počasí například klasicky "na loupačku" s tvarohem a máslem. Vyzkoušet je však můžete i v odlehčeném letním bramborovém salátu. Lze ho podávat...
Jak na nejlepší chili con carne
  • Poradna

Jak na nejlepší chili con carne

Texaský pokrm chili con carne v překladu znamená chilli s masem a každý kuchař ho připravuje trochu jinak. Neodolatelnou chuť a vůni jídlo získá přidáním ostrých papriček, římského kmínu a čokolády. Díky radám v článku připravíte hrnec plný...
AD
Jak si užít letní grilovačky, aniž by vám po nich bylo těžko?
  • Lidé a jídlo

Jak si užít letní grilovačky, aniž by vám po nich bylo těžko?

K letní sezoně patří pohodové posezení s rodinou, přáteli a také spousta připravených dobrot a osvěžujících drinků. Opékačky v lese, grilovačky na balkóně, v zahradě nebo v kavárně — stav ideál. Jak si to ale co nejvíc užít a dopřát vše, co...

Obchod Apetit