Zapečené vepřové na pivě s toustíky

Zapečené vepřové na pivě s toustíky

Hodnocení receptu
Průměr: 5 ()
Do 30 minut Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4824 kcal
Bílkoviny 228 g
Cukr 279 g
Tuky 290 g
Vláknina 13 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik

Pochoutka z jednoho pekáče...

Suroviny

olivový olej 2 PL
vepřová plec 800 g
na 3 cm kostky
pórek 1 ks
na plátky
česnek 2 stroužky
nadrobno
anglická slanina 100 g
žampiony 200 g
na plátky
mouka pšeničná hladká 1 PL
bobkový list 2 ks
tymián 4 snítky
pivo světlé 375 ml
vývar hovězí 375 ml
smetana ke šlehání 100 ml
Na tousty
bageta 1 ks
den stará
hořčice hrubozrnná
na pomazání
gouda 100 g
lze nahradit čedarem
petrželka hrst

1 Troubu předehřejte na 180 °C. Na polovině rozpáleného oleje po částech zprudka opečte maso dohněda, každá dávka trvá asi 5 minut. Dejte do pekáčku.

2 Do uvolněného kastrolu přilijte zbylý olej a opékejte na něm pórek, česnek, slaninu a žampiony za stálého míchání asi 5 minut. Zaprašte moukou a míchejte ještě 1 minutu. Zalijte pivem a vývarem, rozmíchejte, přidejte bobkový list a tymián a přiveďte k varu. Vroucí omáčkou zalijte maso v pekáčku a dejte do trouby. Pečte 1,5 hodiny doměkka. Vyjměte bobkový list.

3 Plátky bagety potřete hořčicí a naklaďte je na maso tak, aby se trochu překrývaly. Posypte je sýrem a pečte dalších 20 minut. Ozdobte petrželkou a podávejte.

 

Párujte s pivem...

PŠENIČNÝ HEROLD
Pivo vaří Zámecký pivovar Herold v Březnici podle bavorských tradic. Lehké pivo s banánovou vůní je k jemnému zapečenému vepřovému ideální doprovod.

Apetit magazín

  • Tipy a triky

5 luxusních dezertů, které jsou přirozeně bezlepkové

Mlsejte světoznámé dezerty, které si bez obav vychutnají i ti, kteří lepek nesmějí nebo jim jednoduše nedělá dobře. Mandle, sladký sníh, smetana, ovoce a zmrzlina – už jen samotné ingredience znějí chutně. Seženete je jednoduše, vykouzlíte...
  • Suroviny

Kypřidla v kostce: kypřicí prášek vs. jedlá soda

U pečiva většinou chceme objem a nadýchanost, proto použítváme kypřidlo. Pomineme-li sílu kvasinek v droždí, existuje také možnost využít potravinářskou chemii. V čem se liší soda od kypřicího prášku a jak oba prostředky v těstě...
Komerční sdělení
  • Koktejl

Jak se blýsknout, když pořádáte narychlo svolanou akci?

Celkem neplánovaně jste se ocitli v roli hostitele a jste nervózní, jestli všechno klapne? Klid! Aby se u vás přátelé cítili příjemně, pokliďte, ale samozřejmě s mírou. Setřete z poliček a stolu prach, prožeňte podlahu vysavačem, odkliďte z...
  • Nakupujeme

7 kroků, jak si užít aplikaci Dny Apetit na maximum

Největší novinkou letošního roku je aplikace Dny Apetit, která vás hladce provede nejen Apetit piknikem, ale především také následným online festivalem Dny Apetit. V aplikaci najdete slevy na nákup až 40 % a spoustu dalších výhodných...

5 otázek a odpovědí k anti-covid opatřením na Apetit pikniku

Záleží nám na vašem zdraví i bezpečí. Proto jsme připravili letní trh na čerstvém vzduchu v krásném parku Grébovka, který nabízí dostatek prostoru pro všechny návštěvníky. Abychom si všichni Apetit piknik užili v pohodě a klidu, máme pro...

Obchod Apetit