Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Zapečené vepřové na pivě s toustíky

Zapečené vepřové na pivě s toustíky

4.1/5 Počet hodnocení: 25
Více než hodinu Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4824 kcal
Bílkoviny 228 g
Sacharidy 279 g
Tuky 290 g
Vláknina 13 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Pochoutka z jednoho pekáče...

Suroviny

olivový olej 2 PL
na 3 cm kostky
pórek 1 ks
na plátky
česnek 2 stroužky
nadrobno
na plátky
tymián 4 snítky
vývar hovězí 375 ml
Na tousty
bageta 1 ks
den stará
hořčice hrubozrnná
na pomazání
gouda 100 g
lze nahradit čedarem
petrželka hrst

Postup

1

Troubu předehřejte na 180 °C. Na polovině rozpáleného oleje po částech zprudka opečte maso dohněda, každá dávka trvá asi 5 minut. Dejte do pekáčku.

2

Do uvolněného kastrolu přilijte zbylý olej a opékejte na něm pórek, česnek, slaninu a žampiony za stálého míchání asi 5 minut. Zaprašte moukou a míchejte ještě 1 minutu. Zalijte pivem a vývarem, rozmíchejte, přidejte bobkový list a tymián a přiveďte k varu. Vroucí omáčkou zalijte maso v pekáčku a dejte do trouby. Pečte 1,5 hodiny doměkka. Vyjměte bobkový list.

3

Plátky bagety potřete hořčicí a naklaďte je na maso tak, aby se trochu překrývaly. Posypte je sýrem a pečte dalších 20 minut. Ozdobte petrželkou a podávejte.

Párujte s pivem...

PŠENIČNÝ HEROLD
Pivo vaří Zámecký pivovar Herold v Březnici podle bavorských tradic. Lehké pivo s banánovou vůní je k jemnému zapečenému vepřovému ideální doprovod.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2012/11 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2012/11

Apetit magazín

AD
Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny
  • Zajímavosti

Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny

Zmrzlina k létu neodmyslitelně patří, milují ji děti i dospělí. Chladivý kopeček v horkých dnech dokonale osvěží a potěší chuťové buňky. Marks & Spencer si letos opět připravil několik novinek ze světa mraženého osvěžení – a...