Pochoutka z jednoho pekáče...
Suroviny
Postup
Troubu předehřejte na 180 °C. Na polovině rozpáleného oleje po částech zprudka opečte maso dohněda, každá dávka trvá asi 5 minut. Dejte do pekáčku.
Do uvolněného kastrolu přilijte zbylý olej a opékejte na něm pórek, česnek, slaninu a žampiony za stálého míchání asi 5 minut. Zaprašte moukou a míchejte ještě 1 minutu. Zalijte pivem a vývarem, rozmíchejte, přidejte bobkový list a tymián a přiveďte k varu. Vroucí omáčkou zalijte maso v pekáčku a dejte do trouby. Pečte 1,5 hodiny doměkka. Vyjměte bobkový list.
Plátky bagety potřete hořčicí a naklaďte je na maso tak, aby se trochu překrývaly. Posypte je sýrem a pečte dalších 20 minut. Ozdobte petrželkou a podávejte.
Párujte s pivem...PŠENIČNÝ HEROLD
Pivo vaří Zámecký pivovar Herold v Březnici podle bavorských tradic. Lehké pivo s banánovou vůní je k jemnému zapečenému vepřovému ideální doprovod.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Pivní delikatesy(6 receptů )
- Maso a pivo? Nesmrtelná kombinace v ověřených receptech(8 receptů )