0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Zapečené vepřové na pivě s toustíky

Zapečené vepřové na pivě s toustíky

5 / 5. Počet hodnocení: 8
Více než hodinu Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4824 kcal
Bílkoviny 228 g
Sacharidy 279 g
Tuky 290 g
Vláknina 13 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Pochoutka z jednoho pekáče...

Suroviny

olivový olej 2 PL
vepřová plec 800 g
na 3 cm kostky
pórek 1 ks
na plátky
česnek 2 stroužky
nadrobno
anglická slanina 100 g
žampiony 200 g
na plátky
mouka pšeničná hladká 1 PL
bobkový list 2 ks
tymián 4 snítky
pivo světlé 375 ml
vývar hovězí 375 ml
smetana ke šlehání 100 ml
Na tousty
bageta 1 ks
den stará
hořčice hrubozrnná
na pomazání
gouda 100 g
lze nahradit čedarem
petrželka hrst

1 Troubu předehřejte na 180 °C. Na polovině rozpáleného oleje po částech zprudka opečte maso dohněda, každá dávka trvá asi 5 minut. Dejte do pekáčku.

2 Do uvolněného kastrolu přilijte zbylý olej a opékejte na něm pórek, česnek, slaninu a žampiony za stálého míchání asi 5 minut. Zaprašte moukou a míchejte ještě 1 minutu. Zalijte pivem a vývarem, rozmíchejte, přidejte bobkový list a tymián a přiveďte k varu. Vroucí omáčkou zalijte maso v pekáčku a dejte do trouby. Pečte 1,5 hodiny doměkka. Vyjměte bobkový list.

3 Plátky bagety potřete hořčicí a naklaďte je na maso tak, aby se trochu překrývaly. Posypte je sýrem a pečte dalších 20 minut. Ozdobte petrželkou a podávejte.

 

Párujte s pivem...

PŠENIČNÝ HEROLD
Pivo vaří Zámecký pivovar Herold v Březnici podle bavorských tradic. Lehké pivo s banánovou vůní je k jemnému zapečenému vepřovému ideální doprovod.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2012/11 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2012/11

Apetit magazín

Ganache: Jak na čokoládový krém, kterému nikdo neodolá
  • Tipy a triky

Ganache: Jak na čokoládový krém, kterému nikdo neodolá

Víte, co mají společného stékaný dort, makronky a čokoládové fondue? Ano, je to ganache. Původně šlo o francouzskou nadávku, dnes tento pojem označuje čokoládu rozpuštěnou ve smetaně, kterou lze v cukrařině využít na mnoho způsobů. ...
STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...

Obchod Apetit