Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Zapečené masové kuličky po italsku
Zapečené masové kuličky po italsku
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Zapečené masové kuličky po italsku

4.2/5 Počet hodnocení: 22
Do hodiny Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 5839 kcal
Bílkoviny 489 g
Sacharidy 373 g
Tuky 256 g
Vláknina 24 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Rajčatovou omáčku můžete udělat až 3 dny předem, kuličky 1 den. A obojí lze zmrazit až na měsíc. Pak nechte povolit, přidejte sýr a zapečte. 

Související recepty

Suroviny

k podávání
bageta
natrhaná, k podávání
Na omáčku
olivový olej 2 PL
nadrobno
česnek 2 stroužky
drcené
sůl
pepř
čerstvě mletý
Na kuličky
na pokropení
nahrubo
oregano 1,5 ČL
sušené
fenyklová semínka 1 ČL
drcená
ančovičky (konzerva) 10 ks
6–10 řezů, nasekaných
citron ½ ks
nastrouhaná kůra
vejce 1 ks

Postup

1

Na rajčatovou omáčku: v pánvi na oleji opékejte zvolna cibuli a česnek cca 5 minut, až změknou. Pak přidejte rajčata a cukr, osolte a za občasného míchání vařte 40 minut.

2

Mezitím připravte masové kuličky: troubu předehřejte na 220°C, horkovzdušnou na 200°C. Chleba rozmixujte nahrubo, pokropte mlékem a nechte 5 minut nasáknout. Pak přidejte všechny ostatní přísady, masovou směs osolte, opepřete a promíchejte. Vytvořte kuličky velikosti vlašského ořechu a rozložte je na plech vyložený pečicím papírem. Pečte 20 minut dozlatova.

3

Hotové kuličky dejte do omáčky a vše přendejte do pekáčku. Poklaďte mozzarellou a pečte 8–10 minut, až se sýr rozpustí. Vyjměte a nechte 2–3 minuty odpočívat. Podávejte s bagetou.

NĚCO NAVÍC
Může se vám zdát, že je v kuličkách až moc sardelek, ale nebojte se, nebudou chutnat po rybině. Jen prohloubí chuť – ne nadarmo jsou sardelky jedním ze zdrojů páté chuti umami. Jestli nevěříte, dejte jich do směsi nejdřív jen část, opečte na pánvi kousek směsi a ochutnejte. Podle chuti můžete přidat ostatní.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2016/3 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2016/3