Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Grilovaná polenta

Jemně nasládlou kukuřičnou kaši jménem polenta používají v některých oblastech Itálie dokonce místo chleba. Opečením se její chuť krásně zvýrazní, ale určitě jí prospěje ještě trocha česneku. Skvěle se hodí nejen ke grilovaným masům, ale i k zelenině a houbám.

Vydání: 2005/8
Autor:
Hodnocení:
5 (hlasů)
Počet porcí: 4-6
Doba přípravy: Do 20 minut
Vychladnutí: 1-2 hodiny
PT20M
Italská

Ingredience

    • 400 g kukuřičné krupice
    • 1,5 l studené vody
    • sůl
    • Trochu oleje na potření grilovací mřížky a na potírání placek
    • 1 rozdrcený stroužek česneku, přimíchaný do oleje na potírání

Příprava jídla

1. V silnostěnném kastrolu nasucho osmahněte kukuřičnou krupici.
Když začne sladce vonět, za stálého míchání ji zalijte vodou. Osolte a promíchávejte až k bodu varu. Přikryjte a vařte za občasného míchání na mírném ohni tak čtyřicet minut. Jakmile se nelepí na stěny hrnce, je hotovo.

2. Vyklopte ji na tác nebo plech vyložený pečicím papírem. Zarovnejte na zhruba centimetrovou výšku a povrch uhlaďte. Nechte hodinu až dvě vychladnout. Potom polentu krájejte na různé tvary a grilujte. Občas ji potřete olejem s rozdrceným česnekem.

Tip Apetitu:
Hotovou polentu nabízejí prodejny zdravé výživy v podobě válečku připomínajícího knedlík. Ten pak už jenom příčně nebo podélně nakrájíte a ogrilujete, případně opečete na pánvi nebo v troubě.
Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Živáňská jehla

Pravý americký hamburger

Grilovaný banán s medem a skořicí

REKLAMA

Komentáře

Obrazek uzivatele
Recept se nachází v č.8/05, str.35

Přidat komentář