0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Grilování bez masa

grilovaný sýr
ZDROJ: Flickr.com
sdílet:

Chcete potěšit vegetariány? Máme pro vás chytré nápady, jak si pochutnat i bez masa.

Příznivcům bezmasé stravy můžete připravit karbanátky z luštěnin. Skvělá je cizrna i fazole. Burgery však nezapomeňte výrazněji dochutit. Doporučujeme česnek a směs oblíbeného koření. Určitě však nesmí chybět čerstvě mletý pepř a k dosolení mořská sůl.

K oblíbeným bezmasým variantám burgerů patří ty s grilovanými houbami. Porozhlédněte se na trhu po portobellu. Tento druh žampionu se pyšní velkými plochými klobouky. Stačí ho jen dochutit bylinkovým olejem a ogrilovat. Perfektní je s česnekovou majonézou.

Pokud se vám nepozdává představa plněné housky s houbami nebo luštěninovým karbanátkem, ogrilujte lilek. Spolu s pikantní omáčkou a sýrem halloumi, který je ideální pro opékání, chutná i zarytým masoužroutům.

Související články

Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mrkev, dýně a cuketa
  • Tipy redakce

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mrkev, dýně a cuketa

Druhou kuchařku roku 2023 jsme věnovali zelenině. Nečekejte ovšem knihu jen pro vegany či vegetariány, novinka obsahuje recepty s masem i bez. Další přírůstek do edice Apetit – Mrkev, dýně, cuketa – vychází v květnu a je určena pro všechny,...