Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Křupavé italské kuřátko s polentou

Křupavé italské kuřátko s polentou

3.3/5 Počet hodnocení: 18
Do hodiny Velmi snadné 2

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2441 kcal
Bílkoviny 98 g
Sacharidy 401 g
Tuky 44 g
Vláknina 13 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Páteční večer ve dvou

Suroviny

polenta 500 g
hotová (například Delvita, zdravé výživy)
nastrouhaný
vykostěná s kůží
rajčata cherry 250 g
rozmarýn 3 snítky
lístky
česnek 1 stroužek
na plátky
olivový olej 2 PL
sůl
pepř

Postup

1

Předehřejte troubu na 220, horkovzdušnou na 200 °C. Rozlámejte polentu na kousky a rozložte je na dno pekáčku. Přidejte parmazán a promíchejte. Na polentu naaranžujte maso, rajčátka, rozmarýn a česnek, zakápněte olivovým olejem, osolte a opepřete podle chuti.

2

Pečte asi pětadvacet minut, aby kuře získalo křupavou kůrčičku a polenta i sýr byly na okrajích křupavé. Podávejte s listovým salátem.

Po česku: Místo polenty použijte neloupané brambory pokrájené na menší kusy.

Polenta
Když vychladne, je velmi pevná. Italové plátky polenty smaží a grilují – získají tím výraznější chuť a příjemnou konzistenci. Jako příloha se hodí k zeleninovým, masovým i grilovaným jídlům. Plátky jsou však skvělé i samostatně nebo pod vajíčka.

Kouzelná přísada:
Skutečně pravý parmazán chuťově nic nenahradí. Stojí sice víc, ale o to míň ho stačí. Strouhaný Parmigiano Reggiano koupíte v Carrefouru, 60 g/46 Kč.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2006/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2006/4

Komentáře

04.09.2007 20:21
Recept se nachází v č.4/06, str.12