Páteční večer ve dvou
Suroviny
Postup
Předehřejte troubu na 220, horkovzdušnou na 200 °C. Rozlámejte polentu na kousky a rozložte je na dno pekáčku. Přidejte parmazán a promíchejte. Na polentu naaranžujte maso, rajčátka, rozmarýn a česnek, zakápněte olivovým olejem, osolte a opepřete podle chuti.
Pečte asi pětadvacet minut, aby kuře získalo křupavou kůrčičku a polenta i sýr byly na okrajích křupavé. Podávejte s listovým salátem.
Po česku: Místo polenty použijte neloupané brambory pokrájené na menší kusy.
Polenta
Když vychladne, je velmi pevná. Italové plátky polenty smaží a grilují – získají tím výraznější chuť a příjemnou konzistenci. Jako příloha se hodí k zeleninovým, masovým i grilovaným jídlům. Plátky jsou však skvělé i samostatně nebo pod vajíčka.
Kouzelná přísada:
Skutečně pravý parmazán chuťově nic nenahradí. Stojí sice víc, ale o to míň ho stačí. Strouhaný Parmigiano Reggiano koupíte v Carrefouru, 60 g/46 Kč.
Komentáře