Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Polentové lasagne
ZDROJ: Apetit
sdílet:
5/5 Počet hodnocení: 10
Do 20 minut Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1681 kcal
Bílkoviny 30 g
Sacharidy 41 g
Tuky 155 g
Vláknina 5 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Další variace, která dokazuje mnohotvárnost kukuřičné kaše; tentokrát na sebe vzala podobu lasagní, tedy delších plátků. Kombinace hub a polenty je typická zvlášť pro severní Itálii. Až půjdete příště na houby, určitě přihoďte do košíku i polentu a obohaťte svůj prázdninový repertoár o tenhle recept!

Suroviny

Na polentu
mouka polentová ½ kg
olej
na vymazání plechu
Na náplň
nakrájené, lze nahradit lesními houbami
máslo 150 g
na podušení hub a brokolice
sůl
pepř
čerstvě mletý

Postup

1

Polentu uvařte podle návodu na obalu. Ve zhruba čtyřcentimetrové vrstvě ji rozetřete na vymazaný plech a uhlaďte.

2

V kastrůlku nebo vyšší pánvi rozehřejte na středním plameni polovinu másla. Vsypte brokolici rozebranou na růžičky, osolte, zakryjte pokličkou a asi čtvrt hodiny duste na středním plameni. Pak ji vyjměte a dejte stranou.

3

V témže kastrole rozehřejte zbytek másla, vsypte houby, osolte a duste zhruba dvacet minut. Ke konci sejměte pokličku, aby se odpařila přebytečná šťáva.

4

Troubu předehřejte na 180, horkovzdušnou na 160 ˚C. Vychladlou polentu nakrájejte na asi půlcentimetrové pruhy jako lasagne. Vrstvěte naplocho do zapékací formy střídavě s houbami a brokolicí; každou vrstvu osolte a opepřete.

5

Zhruba čtvrt hodiny zapékejte v troubě. Pět minut před koncem zakápněte zakysanou smetanou.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2006/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2006/7

Komentáře

10.09.2007 20:55
Recept se nachází v č.7/06, str.87

Apetit magazín

Jak dobře připravit krkovici na gril?
  • Jak na to

Jak dobře připravit krkovici na gril?

Krkovice patří mezi oblíbené kousky vepřového. Platí to i pro grilování. Velkou výhodou tohoto kusu je tuk, kterým je prorostlý. S vepřovou krkovičkou tak snadno získáte šťavnaté a chutné maso, ať už ho připravíte jakkoli.  ...
Broskve, nebo nektarinky?
  • Poradna

Broskve, nebo nektarinky?

Preferujete nektarinku s hladkou lesklou slupkou nebo se raději zakousnete do broskve s jemnými chloupky? Prozradíme vám, jaký je mezi nimi rozdíl a jak lze broskve a nektarinky zpracovat v kuchyni. ...