Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Kuře zapečené s kozím sýrem a třešňovými rajčátky

Až všechno navrstvíte do pekáče, máte napůl hotovo. Jídlo se dá připravit dopředu – před pečením ho můžete nechat až 24 hodin v chladu.
Vydání: 2005/8
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 30 minut
Pečení: 25-30 minut
P
Středomořská

Ingredience

    • 4 velká kuřecí prsíčka, s kostí a s kůží
    • 150 g kozího sýra pevnější konzistence
    • svazek tymiánu
    • 500 g cherry rajčátek
    • olivový olej
    • 100 ml bílého vína
    • sůl a pepř

Příprava jídla

1. Troubu předehřejte na 190, horkovzdušnou na 170 °C. Nožem uvolněte kůži na prsíčkách a zastrčte pod ni kousek sýra a snítku tymiánu. Vložte do mělčí zapékací nádoby.

2. Třešňová rajčátka rozpulte a spolu se zbylým tymiánem jimi posypte maso v nádobě. Zakápněte olejem a zastříkněte vínem, opepřete, případně osolte.

3. Pečte pětadvacet až třicet minut, dokud nebude kuře měkké a lákavě zlatavé. Podávejte se šafránovou divokou rýží.

Nahlásit chybu v receptu
REKLAMA

Komentáře

Obrazek uzivatele
Recept se nachází v č.8/05, str.64

Přidat komentář