Až všechno navrstvíte do pekáče, máte napůl hotovo. Jídlo se dá připravit dopředu – před pečením ho můžete nechat až 24 hodin v chladu.
Suroviny
kuřecí prsa
4
ks
s kostí, s kůží
kozí sýr
150
g
pevnější konzistence
tymián
1
svazek
rajčata cherry
500
g
olivový olej
víno bílé
100
ml
sůl
pepř
Postup
1
Troubu předehřejte na 190, horkovzdušnou na 170 °C. Nožem uvolněte kůži na prsíčkách a zastrčte pod ni kousek sýra a snítku tymiánu. Vložte do mělčí zapékací nádoby.
2
Třešňová rajčátka rozpulte a spolu se zbylým tymiánem jimi posypte maso v nádobě. Zakápněte olejem a zastříkněte vínem, opepřete, případně osolte.
3
Pečte pětadvacet až třicet minut, dokud nebude kuře měkké a lákavě zlatavé. Podávejte se šafránovou divokou rýží.
Komentáře