0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Kořeněné kuřecí plátky

Kořeněné kuřecí plátky

4.4 / 5. Počet hodnocení: 7
Do hodiny Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1605 kcal
Bílkoviny 108 g
Sacharidy 120 g
Tuky 62 g
Vláknina 15 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Díky citronové šťávě a kůře maso dostalo příjemně navinulou chuť.

Suroviny

brambory 450 g
nové, menší, vydrhnuté kartáčem
fazolky zelené 200 g
šikmo překrojené
paprika mletá pálivá 1 ČL
mletá
kmín 1 ČL
drcený
kuřecí prsa 4 ks
lze nahradit plátky krůtích prsou
olivový olej 4 PL
citronová štáva 1 ks
štáva a kůra z jednoho citronu
česnek 1 stroužek
rozdrcený
rajče 3 ks
tvrdší, bez jadérek, na větší kousky

Postup

1

Brambory zalijte vařící osolenou vodou, osm minut povařte. Přisypejte fazolky, zakryjte a vařte další čtyři minuty.

2

Mezitím maso posypejte kořením. V pánvi rozpalte dvě lžíce oleje a plátky opékejte z každé strany 3 až 4 minuty. Přidejte citronovou kůru a šťávu a lehce povařte asi minutu, aby šťáva zhoustla.

3

Brambory a fazolky sceďte a nechte oschnout. Zbývající dvě lžíce oleje rozehřejte v čisté pánvi, vsypte povařené brambory s fazolkami, rajčata a česnek. Za stálého promíchávání smažte 1 až 2 minuty.

4

Kuřecí plátky přelijte šťávou a podávejte se směsí zeleniny a brambor.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2004/5 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2004/5

Komentáře

Anonym

Tak nevím, přidala jsem tam jen šťávu z poloviny citrónu a přesto maso bylo příšerně kyselé... Doporučovala bych spíše jen zakápnout... Máte někdo s tímto receptem zkušenosti? Mohlo to být třeba jen příliš kyselým citrónem?

Anonym

Bylo to urcite prilis kyselym citronem, delala jsem tento recept uz nekolikrat a opravdu hodne zalezi na citronu. Mela jsem jednou i citrony od kamaradky z Recka (domaci) a ty byly pekne "sladke" a jidlo s nimi bylo vynikajici. Bohuzel uplne zrale citrony tu clovek asi jen tak nesezene. Takze citron davat s rozumem a dle kyselosti. :)

Apetit magazín

Ganache: Jak na čokoládový krém, kterému nikdo neodolá
  • Tipy a triky

Ganache: Jak na čokoládový krém, kterému nikdo neodolá

Víte, co mají společného stékaný dort, makronky a čokoládové fondue? Ano, je to ganache. Původně šlo o francouzskou nadávku, dnes tento pojem označuje čokoládu rozpuštěnou ve smetaně, kterou lze v cukrařině využít na mnoho způsobů. ...
STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická
  • Zajímavosti

Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická

Vanilka je surovinou, kterou by bylo při přípravě krémových náplní, tvarohových dortů, pudinků a vanilkových rohlíčků škoda vynechat. Není snad krásnější sladká vůně, která se line z trouby. Často místo pravé vanilky používáme její náhražku...

Obchod Apetit