Díky citronové šťávě a kůře maso dostalo příjemně navinulou chuť.
Suroviny
brambory
450
g
nové, menší, vydrhnuté kartáčem
fazolky zelené
200
g
šikmo překrojené
paprika mletá pálivá
1
ČL
mletá
kmín
1
ČL
drcený
kuřecí prsa
4
ks
lze nahradit plátky krůtích prsou
olivový olej
4
PL
citronová šťáva
1
ks
štáva a kůra z jednoho citronu
česnek
1
stroužek
rozdrcený
rajče
3
ks
tvrdší, bez jadérek, na větší kousky
Postup
1
Brambory zalijte vařící osolenou vodou, osm minut povařte. Přisypejte fazolky, zakryjte a vařte další čtyři minuty.
2
Mezitím maso posypejte kořením. V pánvi rozpalte dvě lžíce oleje a plátky opékejte z každé strany 3 až 4 minuty. Přidejte citronovou kůru a šťávu a lehce povařte asi minutu, aby šťáva zhoustla.
3
Brambory a fazolky sceďte a nechte oschnout. Zbývající dvě lžíce oleje rozehřejte v čisté pánvi, vsypte povařené brambory s fazolkami, rajčata a česnek. Za stálého promíchávání smažte 1 až 2 minuty.
4
Kuřecí plátky přelijte šťávou a podávejte se směsí zeleniny a brambor.
Komentáře