0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Kořeněné kuřecí plátky

Kořeněné kuřecí plátky

4.4 / 5. Počet hodnocení: 7
Do hodiny Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1605 kcal
Bílkoviny 108 g
Sacharidy 120 g
Tuky 62 g
Vláknina 15 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Díky citronové šťávě a kůře maso dostalo příjemně navinulou chuť.

Suroviny

brambory 450 g
nové, menší, vydrhnuté kartáčem
fazolky zelené 200 g
šikmo překrojené
paprika mletá pálivá 1 ČL
mletá
kmín 1 ČL
drcený
lze nahradit plátky krůtích prsou
olivový olej 4 PL
citronová šťáva 1 ks
štáva a kůra z jednoho citronu
česnek 1 stroužek
rozdrcený
tvrdší, bez jadérek, na větší kousky

Postup

1

Brambory zalijte vařící osolenou vodou, osm minut povařte. Přisypejte fazolky, zakryjte a vařte další čtyři minuty.

2

Mezitím maso posypejte kořením. V pánvi rozpalte dvě lžíce oleje a plátky opékejte z každé strany 3 až 4 minuty. Přidejte citronovou kůru a šťávu a lehce povařte asi minutu, aby šťáva zhoustla.

3

Brambory a fazolky sceďte a nechte oschnout. Zbývající dvě lžíce oleje rozehřejte v čisté pánvi, vsypte povařené brambory s fazolkami, rajčata a česnek. Za stálého promíchávání smažte 1 až 2 minuty.

4

Kuřecí plátky přelijte šťávou a podávejte se směsí zeleniny a brambor.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2004/5 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2004/5

Komentáře

Anonym

Tak nevím, přidala jsem tam jen šťávu z poloviny citrónu a přesto maso bylo příšerně kyselé... Doporučovala bych spíše jen zakápnout... Máte někdo s tímto receptem zkušenosti? Mohlo to být třeba jen příliš kyselým citrónem?

Anonym

Bylo to urcite prilis kyselym citronem, delala jsem tento recept uz nekolikrat a opravdu hodne zalezi na citronu. Mela jsem jednou i citrony od kamaradky z Recka (domaci) a ty byly pekne "sladke" a jidlo s nimi bylo vynikajici. Bohuzel uplne zrale citrony tu clovek asi jen tak nesezene. Takze citron davat s rozumem a dle kyselosti. :)

Apetit magazín

5 jídel, která si domů raději neobjednávejte
  • Poradna

5 jídel, která si domů raději neobjednávejte

V uplynulých letech se s rozvážkovou službou jídla do domu doslova roztrhl pytel. Pokud i vy patříte mezi milovníky restauračního jídla v teple a klidu domova, možná vás zaujme našich pět tipů, čemu se ve verzi ‚s sebou‘ raději vyhnout. ...
Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!
  • Lidé a jídlo

Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!

Slavná kuchyně lousianského města New Orleans je výsledkem bohaté směsice kultur, které našly svůj domov podél řeky Mississippi. Projevuje se specifickými jídly, plnými vůní a barev. Připravit si je doma v českých podmínkách je překvapivě...
Jak na dokonalý vývar
  • Tipy a triky

Jak na dokonalý vývar

Vývar je dokonalou surovinou pro každou omáčku, polévku a velkou část dalších pokrmů. Je základem profesionálního i amatérského vaření. Jeho příprava zabere nějaký ten čas, ale můžete připravit velké množství a po dávkách ho zamrazit....

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč