Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Zapečené kuře s hráškem a slaninou
Zapečené kuře s hráškem a slaninou
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Zapečené kuře s hráškem a slaninou

4.1/5 Počet hodnocení: 12
Do 20 minut Snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 5306 kcal
Bílkoviny 124 g
Sacharidy 137 g
Tuky 478 g
Vláknina 8 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Do krémového kuřete přidejte voňavou slaninu a přikryjte listovým těstem. Skvělé s dušenou zeleninou.

Suroviny

základní krémové - odkaz v popisu
mražený hrášek hrst
dušená
na potření

Postup

1

Pokrájejte 6 plátků prorostlé anglické slaniny a opékejte je na rozpálené pánvi dokřupava. Vyjměte a dejte na papírovou utěrku odsát přebytečný tuk. Vložte jednu dávku rozmraženého základního krémového kuřete do hrnce, promíchejte se 4 lžícemi zakysané smetany, velkou hrstí mraženého hrášku a připravenou slaninou, případně dokořeňte.

2

Rozdělte do čtyř menších zapékacích nádob (o objemu asi 300 ml) nebo jedné velké.

3

Rozválejte 375 g listového těsta a vykrojte z něj pokličky ve tvaru zapékacích forem. Přikryjte těstem kuřecí směs a potřete rozšlehaným vejcem. Vložte do trouby a při 200 ˚C pečte 25 minut dozlatova. Podávejte s dušenou zeleninou.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2009/2 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2009/2

Apetit magazín