Do krémového kuřete přidejte voňavou slaninu a přikryjte listovým těstem. Skvělé s dušenou zeleninou.
Suroviny
Postup
Pokrájejte 6 plátků prorostlé anglické slaniny a opékejte je na rozpálené pánvi dokřupava. Vyjměte a dejte na papírovou utěrku odsát přebytečný tuk. Vložte jednu dávku rozmraženého základního krémového kuřete do hrnce, promíchejte se 4 lžícemi zakysané smetany, velkou hrstí mraženého hrášku a připravenou slaninou, případně dokořeňte.
Rozdělte do čtyř menších zapékacích nádob (o objemu asi 300 ml) nebo jedné velké.
Rozválejte 375 g listového těsta a vykrojte z něj pokličky ve tvaru zapékacích forem. Přikryjte těstem kuřecí směs a potřete rozšlehaným vejcem. Vložte do trouby a při 200 ˚C pečte 25 minut dozlatova. Podávejte s dušenou zeleninou.