0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Zapečené kuře s hráškem a slaninou

Zapečené kuře s hráškem a slaninou
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Zapečené kuře s hráškem a slaninou

3.7/5 Počet hodnocení: 7
Do 20 minut Snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 5306 kcal
Bílkoviny 124 g
Sacharidy 137 g
Tuky 478 g
Vláknina 8 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Do krémového kuřete přidejte voňavou slaninu a přikryjte listovým těstem. Skvělé s dušenou zeleninou.

Suroviny

kuře
základní krémové - odkaz v popisu
mražený hrášek hrst
listové těsto 375 g
zelenina
dušená
na potření

1 Pokrájejte 6 plátků prorostlé anglické slaniny a opékejte je na rozpálené pánvi dokřupava. Vyjměte a dejte na papírovou utěrku odsát přebytečný tuk. Vložte jednu dávku rozmraženého základního krémového kuřete do hrnce, promíchejte se 4 lžícemi zakysané smetany, velkou hrstí mraženého hrášku a připravenou slaninou, případně dokořeňte.

2 Rozdělte do čtyř menších zapékacích nádob (o objemu asi 300 ml) nebo jedné velké.

3 Rozválejte 375 g listového těsta a vykrojte z něj pokličky ve tvaru zapékacích forem. Přikryjte těstem kuřecí směs a potřete rozšlehaným vejcem. Vložte do trouby a při 200 ˚C pečte 25 minut dozlatova. Podávejte s dušenou zeleninou.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2009/2 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2009/2

Apetit magazín

Jak vybrat nejlepší olivový olej a co s ním podniknout
  • Tipy a triky

Jak vybrat nejlepší olivový olej a co s ním podniknout

Olivovému oleji se připisují skvělé účinky jako dlouhověkost a zdraví. Je nedílnou součástí středomořské stravy, oblíbený je však po celém světě. Jaký typ olivového oleje si pořídit na salát, s kterým vařit a co znamenají názvy na etiketách...
5 jídel, která si domů raději neobjednávejte
  • Poradna

5 jídel, která si domů raději neobjednávejte

V uplynulých letech se s rozvážkovou službou jídla do domu doslova roztrhl pytel. Pokud i vy patříte mezi milovníky restauračního jídla v teple a klidu domova, možná vás zaujme našich pět tipů, čemu se ve verzi ‚s sebou‘ raději vyhnout. ...
Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!
  • Lidé a jídlo

Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!

Slavná kuchyně lousianského města New Orleans je výsledkem bohaté směsice kultur, které našly svůj domov podél řeky Mississippi. Projevuje se specifickými jídly, plnými vůní a barev. Připravit si je doma v českých podmínkách je překvapivě...
Jak na dokonalý vývar
  • Tipy a triky

Jak na dokonalý vývar

Vývar je dokonalou surovinou pro každou omáčku, polévku a velkou část dalších pokrmů. Je základem profesionálního i amatérského vaření. Jeho příprava zabere nějaký ten čas, ale můžete připravit velké množství a po dávkách ho zamrazit....

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč