Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Kuřecí maso na medu
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.2/5 Počet hodnocení: 27
Do hodiny Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 672 kcal
Bílkoviny 93 g
Sacharidy 18 g
Tuky 19 g
Vláknina 6 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Zajímavá kombinace vůní. Do křupava propečená kůžička se skvělou chutí – to je kuřecí maso na medu. Pokud milujete v masitých receptech nasládlou chuť, tento superrychlý recept na pečené kuře musíte vyzkoušet.

Související recepty

Suroviny

s kůží a kostí
velký, šťáva i nastrouhaná kůra
med 1 PL
olivový olej 1 PL
česnek 2 stroužky
nasekaný
oregano 1 PL
sušené
sůl 1 ČL

Postup

1

Troubu předehřejte na 190 °C (horkovzdušnou na 170 °C).

2

Kuřecí prsa položte kůží dolů do nižší zapékací misky nebo pekáčku.

3

Všechny ostatní ingredience dejte do misky vhodné do mikrovlnky, nebo je vložte do malého kastrůlku. Minutu prohřejte v mikrovlnné troubě, anebo na sporáku a důkladně promíchejte. Směsí přelijte maso.

4

Vložte pekáček či misku s masem do trouby a pečte asi 30–40 minut, přičemž maso zhruba každých deset minut polévejte vypečenou šťávou.

5

Pokud by se vypékala příliš, podlijte maso trochou horké vody. Tak se bude kuře pomalu opékat, aby bylo krásně zlaté a lesklé.

6

Nakonec ho nechte ještě pět minut stát. Jako přílohy se skvěle hodí nové brambory a zelený salát

Kouzelná přísada:
Med a maso možná nejsou na první pohled ideální dvojice, ale to se dá říct i o mnoha manželských párech, kterým to přesto skvěle klape.

Díky potírání vypečenou šťávou maso jemně zkaramelizuje, zpikantní a rozhodně nebude příliš sladké. Citrusová šťáva osobitou chuť ještě zdůrazní a doplní; že na téhle kombinaci vážně něco je, dokazují i další oblíbená jídla, třeba kachna na medu a pomerančích. 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2004/5 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2004/5

Komentáře

06.01.2008 12:51
super, strasne zajimava chut..
19.08.2007 22:17
Opravdu vynikající, jen nevím proč se má dávat maso kůží dolu, páč pak není kůže křupavá jak na obrázku a pak je název receptu mylný!!!Ale fakt super určitě budu péct zase, ale kůži nahoru:-)))
05.05.2007 17:48
Tak já jsem právě po jídle, přiznávám, že nejprve mi to také moc nevonělo, začala jsem být nervozní, přitom maso s medem máme moc rádi. Pak jsem přidala troubu na 230°C a přidala mnohem více oregana a začalo to mít ten správný šmak. Asi máme s Petrou stejnou troubu :-) Každopádně nakonec to bylo výborné
16.04.2007 14:44
Recept musím také pochválit!!! Sice jsem použila místo prsíček stehýnka, ale myslím, že na tom ani tak nezáleží. Kůžička křupavá, sladkokyselá chuť.... no, pochutnali jsme si :)
07.04.2007 19:16
Prave som vyskusala tento recept a kura vsetkym chutilo, takze odporucam...
04.02.2007 15:03
Někdo má na vaření vlohy někdo si musí obědnávat pizzu. Jídlo je fakt úžasný.
02.11.2006 14:31
tak z tohoto receptu jsem desne zklamana..podle obrazku to vypada fakt hezky, ale mam to v troube uz cca 30 minut a nejen, ze to nevoni ale "smrdi" ale ani vzhledove to neni hezke.. vidim to, ze misto toho bude k veceri pizza :{
02.11.2006 14:57
po cca dalsich 20-25 minutach je to porad des..takze to vazne leti do kose..zkusila jsem kousek masa ochutnat a vazne blivajz...
17.11.2006 14:33
ja jsem tento recept delala snad 3x a vzdy vyborny, dokonce jsem si ho ulozila do receptu, holka nevim kdes udelala chybu, ze se ti nepovedl

Apetit magazín