0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Kuřecí maso na medu

Kuřecí maso na medu
ZDROJ: Apetitonline.cz
sdílet:

Kuřecí maso na medu

4.2 / 5. Počet hodnocení: 18
Do hodiny Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 672 kcal
Bílkoviny 93 g
Sacharidy 18 g
Tuky 19 g
Vláknina 6 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Zajímavá kombinace vůní. Do křupava propečená kůžička se skvělou chutí - to je kuřecí maso na medu. Pokud milujete v masitých receptech nasládlou chuť, tuto kombinaci si okamžitě zamilujete. 

Suroviny

kuřecí prsa 4 ks
s kůží a kostí
citronová štáva
z 1 velkého citronu
citronová kůra
z 1 velkého citronu, nastrouhaná
med 1 PL
olivový olej 1 PL
česnek 2 stroužky
nasekaný
oregano 1 PL
sušená, oregano
sůl 1 PL

Postup

1

Troubu předehřejte na 190 °C (horkovzdušnou na 170 °C).

2

Kuřecí prsa položte kůží dolů do nižší zapékací misky nebo pekáčku.

3

Všechny ostatní ingredience dejte do misky vhodné do mikrovlnky, nebo je vložte do malého kastrůlku. Minutu prohřejte v mikrovlnné troubě, anebo na sporáku a důkladně promíchejte. Směsí přelijte maso..

4

Vložte pekáček či misku s masem do trouby a pečte asi 30–40 minut, přičemž maso zhruba každých deset minut polévejte vypečenou šťávou.

5

Pokud by se vypékala příliš, podlijte maso trochou horké vody. Tak se bude kuře pomalu opékat, aby bylo krásně zlaté a lesklé.

6

Nakonec ho nechte ještě pět minut stát. Jako přílohy se skvěle hodí nové brambory a zelený salát

Kouzelná přísada:
Med a maso možná nejsou na první pohled ideální dvojice, ale to se dá říct i o mnoha manželských párech, kterým to přesto skvěle klape.

Díky potírání vypečenou šťávou maso jemně zkaramelizuje, zpikantní a rozhodně nebude příliš sladké. Citrusová šťáva osobitou chuť ještě zdůrazní a doplní; že na téhle kombinaci vážně něco je, dokazují i další oblíbená jídla, třeba kachna na medu a pomerančích. 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2004/5 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2004/5

Komentáře

Anonym

tak z tohoto receptu jsem desne zklamana..podle obrazku to vypada fakt hezky, ale mam to v troube uz cca 30 minut a nejen, ze to nevoni ale "smrdi" ale ani vzhledove to neni hezke.. vidim to, ze misto toho bude k veceri pizza :{

Anonym

po cca dalsich 20-25 minutach je to porad des..takze to vazne leti do kose..zkusila jsem kousek masa ochutnat a vazne blivajz...

Anonym

ja jsem tento recept delala snad 3x a vzdy vyborny, dokonce jsem si ho ulozila do receptu, holka nevim kdes udelala chybu, ze se ti nepovedl

Anonym

Prave som vyskusala tento recept a kura vsetkym chutilo, takze odporucam...

Anonym

Recept musím také pochválit!!! Sice jsem použila místo prsíček stehýnka, ale myslím, že na tom ani tak nezáleží. Kůžička křupavá, sladkokyselá chuť.... no, pochutnali jsme si :)

Anonym

Tak já jsem právě po jídle, přiznávám, že nejprve mi to také moc nevonělo, začala jsem být nervozní, přitom maso s medem máme moc rádi. Pak jsem přidala troubu na 230°C a přidala mnohem více oregana a začalo to mít ten správný šmak. Asi máme s Petrou stejnou troubu :-) Každopádně nakonec to bylo výborné

Anonym

Opravdu vynikající, jen nevím proč se má dávat maso kůží dolu, páč pak není kůže křupavá jak na obrázku a pak je název receptu mylný!!!Ale fakt super určitě budu péct zase, ale kůži nahoru:-)))

Apetit magazín

Pohlazení jménem čokoládový fondán
  • Poradna

Pohlazení jménem čokoládový fondán

Představte si, jak zakrojíte do dezertu, který má na první pohled hustou strukturou, a najednou z jeho vnitřku pomalu vytékat lesklá, krémová čokoládová láva. Někteří už určitě vědí, že je řeč o tzv. lávových dortících někdy označovaných...
Domácí lékárnička: Jak se zbavit bolesti žaludku
  • Zdraví a výživa

Domácí lékárnička: Jak se zbavit bolesti žaludku

Pokud nejde o závažné onemocnění, jako jsou například žaludeční vředy, patří mezi hlavní příčiny náhlé bolesti žaludku konzumace potravin, které z nějaké důvodu vašemu žaludku nesedí, stres, těhotenství či přílišná konzumace alkoholu. Co je...
Keto, Paleo, Whole30 – která z diet je pro vás ta pravá?
  • Zajímavosti

Keto, Paleo, Whole30 – která z diet je pro vás ta pravá?

Po bujarých oslavách Vánoc a Silvestra, které provází hojnost jídla a pití, nastává období, kdy se chceme všichni vrátit k normálnímu stravovacímu režimu. Jak přemluvit váhu, aby ukazovala milosrdnější čísla? S tím vám bohužel neporadíme....
12 moučníků s cuketami, které bude chtít ochutnat každý
  • Tipy a triky

12 moučníků s cuketami, které bude chtít ochutnat každý

Rostou vám na zahrádce cukety jako z vody nebo jste si snad domů přinesli plný košík úrody z farmářského trhu a nevíte co s nimi? Upečte si je nasladko. Pečení se zeleninou se nemusíte bát, cítit ji v dezertech téměř nebudete, přesto v...

Obchod Apetit