Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Křehotinky

Tohle jsou rakvičky – jen v jiném kabátku. Příprava je přímo blesková, nejpracnější je rozdělit žloutkovou hmotu do formiček.

Vydání: 2010/12
Autor:
Hodnocení:
21 (hlas)
Náročnost: Snadné
Počet porcí: celý plech
Doba přípravy: Do 30 minut
Pečení: 10 minut
PT10M
Pečení 0:10
Cukroví Česká

Ingredience

    • 4 žloutky
    • 150 g moučkového cukru
    • 1 lžička vanilkového cukru
    • několik kapek citronové šťávy
    • tuk (třeba olej) na vymazání formiček

Příprava jídla

1 Žloutky, moučkový cukr, vanilkový cukr a citronovou šťávu šlehejte, až hmota zhoustne, zesvětlá a nabude; není k tomu nutné používat elektrické metly, postačí i ruční metlička.

2 Formičky zlehka vytřete olejem a naplňte těstem; stačí do poloviny, protože těsto vyskočí. Pečte při 170 °C do světle zlaté barvy – na zkoušku jednu křehotinku rozlomte, aby nebyla uprostřed syrová. Ještě teplé vyloupejte z formiček. Podávejte jen tak, výborné jsou s čerstvě ušlehanou šlehačkou.

NĚCO NAVÍC
Křehotinky výborně vypadají i ve formičkách na ořechy.

 

Nahlásit chybu v receptu
REKLAMA

Přidat komentář