Litujeme, k návštěvě tohoto webu musíte povolit JavaScript.
Hodnocení receptu
Průměr: 3.5 (273)
Do hodiny Velmi snadné celý plech

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4593 kcal
Bílkoviny 91 g
Sacharidy 327 g
Tuky 318 g
Vláknina 52 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Suroviny

vlašské ořechy 180 g
mouka pšeničná hladká 300 g
máslo 200 g
krupicový cukr 100 g
kakao 1 PL
holandský typ
žloutek 1 ks
moučkový cukr
na obal

1 Ořechy na 2 hodiny namočte do studené vody, pak je nahrubo nasekejte. Přidejte ostatní suroviny a zpracujte těsto. Vytvarujte z něj válečky o průměru cca 4 centimetry a nechte v lednici nebo v mrazáku ztuhnout. Pak krájejte kolečka a pečte je v předehřáté troubě na 180 °C. Ještě horké obalujte v cukru.

 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2010/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2010/12

Komentáře

Ludmila Bechyňská

Tato kolečka se stala naší vánoční stálicí. Jen ořechy máčím v rumu a vynechávám kakao.

Apetit magazín

Není kebab jako döner kebab: Kde se vzal a jak si ho připravit doma?
  • Novinky a zajímavosti

Není kebab jako döner kebab: Kde se vzal a jak si ho připravit doma?

Döner kebab je pokrm původem z Turecka, který si zamiloval téměř celý svět. I u nás se těší velké popularitě, a to nejen v čase oběda či večeře. Je také oblíbenou noční svačinou po cestě z večírku. Víte, jak se k nám kebab dostal a kde si...
Komerční sdělení
Tajemství nejlepších džemů a omáček? Tradice plná ovoce!
  • Koktejl

Tajemství nejlepších džemů a omáček? Tradice plná ovoce!

Poctivé džemy, které vznikly z čerstvého ovoce uzrálého v nedotknuté přírodě Tyrolských Alp, anebo třeba omáčka z nejchutnějších brusinek světa. Taky jste právě dostali chuť osladit si život? My vás nalákáme ještě víc... ...

Obchod Apetit