0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
4 / 5. Počet hodnocení: 20
Více než hodinu Velmi snadné celý plech

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1436 kcal
Bílkoviny 20 g
Sacharidy 164 g
Tuky 70 g
Vláknina 22 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Nepečená lahůdka, raz dva hotová. Doporučujeme!

Suroviny

fíky 150 g
sušené
ořechy 100 g
nastrouhané
moučkový cukr 100 g
skořice 1 PL
mletá dle chuti cca 1 lžička celkem
rum 1 PL
tuzemák
směs na perník 50 g
nastrouhaný
moučkový cukr
na vál

1 Fíky umelte nebo po částech rozmixujte. Smíchejte je s ostatními přísadami a vyválejte na vále poprášeném cukrem.

2 Vykrajujte libovolné tvary, my si vybrali trojúhelníky (čím jemnější hmota, tím složitější tvary můžete vykrajovat). Nechte je na pocukrovaném vále nebo tácu do druhého dne zaschnout. Zdobte je podle chuti a fantazie – my jsme použili cukrovou polevu, ale klidně je můžete namáčet do polevy čokoládové a třeba posypat barevným máčkem.

NĚCO NAVÍC
Zcela zásadní je pro toto cukroví kvalita fíků. Musejí být totiž měkké a šťavnaté (my jsme si oblíbili půlkilové balení celých sušených fíků v sáčku, které se dají sehnat u asijských obchodníků). Pokud jste natrefili na fíky příliš suché, mixujte je po částech spolu s moučkovým cukrem nebo přidejte víc rumu.

 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2010/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2010/12

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická
  • Zajímavosti

Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická

Vanilka je surovinou, kterou by bylo při přípravě krémových náplní, tvarohových dortů, pudinků a vanilkových rohlíčků škoda vynechat. Není snad krásnější sladká vůně, která se line z trouby. Často místo pravé vanilky používáme její náhražku...

Obchod Apetit