Fíkové trojúhelníčky

Fíkové trojúhelníčky

Hodnocení receptu
Průměr: 3.9 ()
Do 30 minut celý plech

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1404 kcal
Bílkoviny 20 g
Cukr 164 g
Tuky 70 g
Vláknina 22 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
Nepečená lahůdka, raz dva hotová. Doporučujeme!

Suroviny

fíky 150 g
sušené
ořechy 100 g
nastrouhané
moučkový cukr 100 g
skořice 1 PL
mletá dle chuti cca 1 lžička celkem
1 PL
tuzemák
směs na perník 50 g
nastrouhaný
moučkový cukr
na vál
1 Fíky umelte nebo po částech rozmixujte. Smíchejte je s ostatními přísadami a vyválejte na vále poprášeném cukrem.

2 Vykrajujte libovolné tvary, my si vybrali trojúhelníky (čím jemnější hmota, tím složitější tvary můžete vykrajovat). Nechte je na pocukrovaném vále nebo tácu do druhého dne zaschnout. Zdobte je podle chuti a fantazie – my jsme použili cukrovou polevu, ale klidně je můžete namáčet do polevy čokoládové a třeba posypat barevným máčkem.

NĚCO NAVÍC

Zcela zásadní je pro toto cukroví kvalita fíků. Musejí být totiž měkké a šťavnaté (my jsme si oblíbili půlkilové balení celých sušených fíků v sáčku, které se dají sehnat u asijských obchodníků). Pokud jste natrefili na fíky příliš suché, mixujte je po částech spolu s moučkovým cukrem nebo přidejte víc rumu.

Apetit magazín

  • Suroviny

V létě potřebujete meloun!

Štavnatý meloun plný sladkého nektaru rozplývající se na jazyku patří mezi typické letní pochoutky. Podívejte se s námi do světa melounů, jejich odrůd i chutí a vyzkoušejte zajímavé a netradiční melounové recepty. ...
  • Tipy a triky

Z čeho připravit cheesecake?

Cheesecake můžeme vystopovat až do starověkého Řecka. Jak se změnila jeho podoba? Jaké suroviny můžete na cheesecake použít? Je lepší tvaroh nebo krémový sýr? Poradíme vám, jak se vypořádat s nástrahami jeho přípravy.   ...
  • Jak na to

5 chutných tipů, jak zpracovat přebytky bobulí

Vyzkoušejte některý ze snadných způsobů, jak využít maliny, ostružiny, rybíz, borůvky či moruše, i když už nejsou dost svěží a čerstvé na to, abyste je mohli jíst jen tak.  ...
  • Jak na to

Jak mrazit bobulovité ovoce

Rybíz, borůvky, maliny, ostružiny, angrešt… to jsou barvy a chutě léta. Zamrazte si je na chladnější dny, kdy vám v bublanině či knedlících připomenou prázdniny. ...
  • Tipy a triky

Tipy a triky, jak připravit nejlepší lasagne

Lasagne jsou těstoviny ve tvaru tenkých obdélníkových plátů, podle nichž získal jméno celosvětově oblíbený pokrm, jehož kořeny leží v italské Neapoli. Kvalita surovin je alfou a omegou chuti všech jídel, u lasagní to však platí dvojnásob....
  • Novinky a zajímavosti

Co jíst v červenci – prázdniny ve znamení letního ovoce

Léto je obdobím hojnosti. Vše zraje, na záhrádce při obhlížení úrody jen srdce plesá a na trzích nám ze vší té pestrobarevné krásy oči přecházejí. Jahody, borůvky, maliny a další ovoce nikdy nechutnají tak dobře jako právě o prázninách....

Obchod Apetit