Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
4.1/5 Počet hodnocení: 39
Více než hodinu Velmi snadné celý plech

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1436 kcal
Bílkoviny 20 g
Sacharidy 164 g
Tuky 70 g
Vláknina 22 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Nepečená lahůdka, raz dva hotová. Doporučujeme!

Suroviny

fíky 150 g
sušené
ořechy 100 g
nastrouhané
mletá dle chuti cca 1 lžička celkem
rum 1 PL
tuzemák
nastrouhaný

Postup

1

Fíky umelte nebo po částech rozmixujte. Smíchejte je s ostatními přísadami a vyválejte na vále poprášeném cukrem.

2

Vykrajujte libovolné tvary, my si vybrali trojúhelníky (čím jemnější hmota, tím složitější tvary můžete vykrajovat). Nechte je na pocukrovaném vále nebo tácu do druhého dne zaschnout. Zdobte je podle chuti a fantazie – my jsme použili cukrovou polevu, ale klidně je můžete namáčet do polevy čokoládové a třeba posypat barevným máčkem.

NĚCO NAVÍC
Zcela zásadní je pro toto cukroví kvalita fíků. Musejí být totiž měkké a šťavnaté (my jsme si oblíbili půlkilové balení celých sušených fíků v sáčku, které se dají sehnat u asijských obchodníků). Pokud jste natrefili na fíky příliš suché, mixujte je po částech spolu s moučkovým cukrem nebo přidejte víc rumu.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2010/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2010/12

Apetit magazín

Jak dobře připravit krkovici na gril?
  • Jak na to

Jak dobře připravit krkovici na gril?

Krkovice patří mezi oblíbené kousky vepřového. Platí to i pro grilování. Velkou výhodou tohoto kusu je tuk, kterým je prorostlý. S vepřovou krkovičkou tak snadno získáte šťavnaté a chutné maso, ať už ho připravíte jakkoli.  ...
Broskve, nebo nektarinky?
  • Poradna

Broskve, nebo nektarinky?

Preferujete nektarinku s hladkou lesklou slupkou nebo se raději zakousnete do broskve s jemnými chloupky? Prozradíme vám, jaký je mezi nimi rozdíl a jak lze broskve a nektarinky zpracovat v kuchyni. ...