Kuchařky Apetit DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Apetit 2010/12

2010/12

Cukroví pro rok 2010
Delikátní foie gras
3× vánoční menu
Dárečky z kuchyně

Upoutávky z Apetitu

Dárečky z kuchyně

Dárečky z kuchyně

Chcete dát svým milým něco opravdu jedinečného? Nad těmito jedlými dárky na vás budou vzpomínat jedině s láskou.
Snídaně do postele

Snídaně do postele

Mezi svátky hýčkejte svou drahou a noste jí jídlo až do postele! Máme pro vás ty nejlepší recepty – a je jedno, jestli je uvaříte pro celý dav obdivovatelek, nebo jen jedinou vyvolenou.
Slavnostně vegetariánsky

Slavnostně vegetariánsky

Nechcete se o svátcích přejídat a dáváte přednost lehkému menu? Našli jsme pro vás slavnostní vegetariánské pokrmy, které mají svěží šmrnc a skvěle se doplňují.

Recepty z vydání

Perníčky

Měkké hned po upečení!

Bramborový salát s hráškem a avokádem

Dokonalá příloha ke smaženým pokrmům. Hodí se k tuňákovým placičkám stejně jako ke karbanátkům nebo sýrovému špízu.

Plněný perník

Plněný perník považuje za nejtradičnější ze svého dvanáctera cukroví. „Recept mám od dnes devětašedesátileté paní...

Švestkovo-mandlové kuličky

Recept na zdravé vánoční cukroví je z knihy BioAbecedář Hanky Zemanové.

Klasický vánoční dort

Otevřete si lahev dobrého koňaku, vyhoďte všechny z kuchyně a dejte se do báječného pečení. Čeká vás hutný opilý koláč...

Sváteční kaldoun s dvojími knedlíčky

Kaldoun je staročeská krémová polévka s drůbky, nudlemi a knedlíčky. Není úplně bezpracná, ale výsledek (obzvlášť pro...

Králík na černo

Doporučujeme nechat aspoň několik hodin odležet – omáčka nejlíp chutná druhý den.

Jemný ořechový knedlík s pastinákem

Ořechy a pastinák dodají slavnostní verzi houskových knedlíků kořenitou chuť.

Pečená jablíčka s datlemi

Jednoduché a naprosto delikatesní.

Srdcová lízátka

Lízátka vyrobte v libovolných tvarech. Jen myslete na to, že čím budou jednodušší, tím lépe se s nimi bude pracovat.

Čokoládový likér se skořicí

Likéry schovávejte obzvlášť rafinovaně, nebo jich rovnou navařte víc. Hrozí totiž, že se nikdy nestihnou rozležet,...

Nadýchaný houbovec

Houbovec připomíná nádivku a je jemnější než jihočeský kuba z krupek.

Jemná rybí polévka se zeleninou

Opakovaně ji vyžadují i ti, kteří rybí polévku až dosud zásadně odmítali. Zelenina osmahnutá na másle a jikry a mlíčí...

Svěží bramborový salát

Stejně jako každý bramborový salát je i tenhle nejlepší druhý den – po rozležení.

Smažený kapr v citronovo-petrželkové strouhance

Kapr bez kostí je sen většiny z nás. Máme pro vás dárek – podrobný návod, jak na to.

Gratinovaní šneci

Pokud se šneky teprve začínáte, v této úpravě jim přijdete na chuť.

Rybí vývar s krevetovými taštičkami

Slavnostní rybí polévka s asijskými tóny

Čekankový salát s granátovým jablkem

Ideální jako předkrm, který navnadí chuťové buňky, nebo pro zakončení vydatné večeře. Zlepšuje trávení.

Bramborové pusinky

Slavnostní příloha. Pusinky se nesmaží, ale pečou.

Ryba s křupavou krustou z oříšků kešú a chilli

Rafinované, exotické a lehké. V mrazech vám rozproudí krev.

Šalotková polévka se špenátovým pestem

Každý ze strávníků si vmíchá špenátové pesto podle své chuti.

Houbové rizoto s marinovanou řepou

Rizoto se nevyplatí dělat v malém množství. Jestli vám zbude, zmrazte ho na jindy. Ale podle naší zkušenosti do rána...

Řezy s ořechy, fíky a modrým sýrem

O poslední porci bude bitka! Pokud nemáte čerstvé fíky, použijte přepůlené hrušky.

Salát z aromatických zelených lístků

Zeleninu na salát a zálivku si můžete připravit pár hodin předem a uchovat je v chladničce. Dohromady je smíchejte až...

Čokoládové kuličky s překvapením

Dokonalé cukroví pro všechny, kteří by chtěli péct, ale nejsou si jisti výsledkem. Tohle se totiž povede. O chuti...

Ořechová kolečka s čokoládovým krémem

Až budete slastně přivírat oči nad tímhle ořechovým zázrakem, pošlete pozdrav mé kamarádce Kristýně Buksové. Díky,...

Dvoubarevná klubíčka

Suroviny i náčiní na klubíčka najdete snad v každé domácnosti i bez nutnosti nákupu. Upleťte si vánoční pohodu!

Kakaové půlměsíčky

Naše rodinné stříbro, recept předávaný z generace na generaci. Když jsem cukroví celá roztetelená přinesla ochutnat do...

Karamelové oválky

Následující recept považujeme v redakci za opravdový vánoční hit. Dejte si s ním práci, protože vážně stojí za to!

Košíčky s citronovo-jablečným krémem

Svěží citronový vítr mezi závějemi cukru. Tyhle košíčky doporučujeme jako cukroví na poslední chvíli – nehodí se...

Norimberské perníčky

Perníčky, které se při pečení krásně nafouknou, vyvinula šéfredaktorka Hanka. Tajemství je v žitné mouce. A jíst se...

Višňové koule

Skvělé! Jen je chraňte před dětmi, abyste neměli doma zas až moc veselo.

Kokosové řezy

Dokonalý recept pro ty, kteří chtějí něco vlastnoručně upéct, ale nevyžívají se ve vyvalování, zdobení, vykrajování…

Kokosové hvězdičky

Recept z knihy Velká domácí cukrářka od Pavlíny Berzsiové je opravdová bomba. Upečené těsto je lehoučké a krásně...

Fíkové trojúhelníčky

Nepečená lahůdka, raz dva hotová. Doporučujeme!

Křehotinky

Tohle jsou rakvičky – jen v jiném kabátku. Příprava je přímo blesková, nejpracnější je rozdělit žloutkovou hmotu...

Kraple

Tohle cukroví začnete ochutnávat a neskončíte, dokud nedojdete na konec řady.

Pracny

Asi na ně máte recept. My vám však nabízíme tu nejvybroušenější verzi!
REKLAMA

Přidat komentář