Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Norimberské perníčky
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.8/5 Počet hodnocení: 84
Více než hodinu Snadné celý plech

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 5426 kcal
Bílkoviny 78 g
Sacharidy 1087 g
Tuky 64 g
Vláknina 56 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Perníčky, které se při pečení krásně nafouknou, vyvinula šéfredaktorka Hanka. Tajemství je v žitné mouce. A jíst se dají hned i za měsíc.

Suroviny

med 250 ml
mletá
kardamom 2 špetky
mletý
hřebíček 2 špetky
mletý
mleté
mouka žitná hladká 500 g
+ na vál
Na polevu

Postup

1

V rendlíku zahřejte 125 ml vody s medem, cukrem a kořením, pak do hmoty zapracujte mouku, mandle a kandovanou citrusovou kůru.

2

Druhý den přidejte do hmoty žloutek a sodu, uhněťte těsto a vyválejte ho na pomoučněném vále na tloušťku 1 cm.

3

Vykrájejte tvary o průměru asi 8 cm a nechte je hodinu na plechu vyloženém pečicím papírem odležet.

4

Pečte při 180 °C 8 minut.

5

Moučkový cukr, bílek a citronovou šťávu míchejte tak dlouho, až získáte hladkou polevu, která bude jen velmi pomalu kapat ze lžíce.

6

Hmotou naplňte cukrářský sáček a zdobte perníčky.

Související články

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2010/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2010/12

Komentáře

26.11.2015 18:43

Dobŕ den. V těch perníčkách není žádný tuk ? Zkoušeli jste to těsto dát dohromady ? Vůbec to nelze spojit, šíleně se to drolí. Díky

03.12.2015 10:33

Milá Simčo, určitě Vám pomůže tip od naší čtenářky Vlaďky Bělunkové, která nám napsala: „Dělám je už několik let. Poprvé jsem je dělala přesně podle popisu a druhý den bylo těsto tak tuhé, že do něj zapracovat vajíčko a sodu bylo nad lidské síly. Od té doby zadělám všechno hned a druhý den vykrajuji a peču. Jsou skvělé. Polévám rumovou polevou a zdobím s dětmi kousky želé, nebo čokoládovou polevou a zdobím mandlemi. Je to rychlé a dobré.“

Apetit magazín