0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Norimberské perníčky
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.8 / 5. Počet hodnocení: 79
Více než hodinu Snadné celý plech

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 5426 kcal
Bílkoviny 78 g
Sacharidy 1087 g
Tuky 64 g
Vláknina 56 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Perníčky, které se při pečení krásně nafouknou, vyvinula šéfredaktorka Hanka. Tajemství je v žitné mouce. A jíst se dají hned i za měsíc.

Suroviny

med 250 ml
skořice 1 ČL
mletá
kardamom 2 špetky
mletý
hřebíček 2 špetky
mletý
mleté
mouka žitná hladká 500 g
+ na vál
krupicový cukr 250 g
žloutek 1 ks
jedlá soda 1 PL
Na polevu
moučkový cukr 200 g
citronová šťáva 1 PL

Postup

1

V rendlíku zahřejte 125 ml vody s medem, cukrem a kořením, pak do hmoty zapracujte mouku, mandle a kandovanou citrusovou kůru.

2

Druhý den přidejte do hmoty žloutek a sodu, uhněťte těsto a vyválejte ho na pomoučněném vále na tloušťku 1 cm.

3

Vykrájejte tvary o průměru asi 8 cm a nechte je hodinu na plechu vyloženém pečicím papírem odležet.

4

Pečte při 180 °C 8 minut.

5

Moučkový cukr, bílek a citronovou šťávu míchejte tak dlouho, až získáte hladkou polevu, která bude jen velmi pomalu kapat ze lžíce.

6

Hmotou naplňte cukrářský sáček a zdobte perníčky.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2010/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2010/12

Komentáře

Simona Langášová

Dobŕ den. V těch perníčkách není žádný tuk ? Zkoušeli jste to těsto dát dohromady ? Vůbec to nelze spojit, šíleně se to drolí. Díky

Jana Kopřivová

Milá Simčo, určitě Vám pomůže tip od naší čtenářky Vlaďky Bělunkové, která nám napsala: „Dělám je už několik let. Poprvé jsem je dělala přesně podle popisu a druhý den bylo těsto tak tuhé, že do něj zapracovat vajíčko a sodu bylo nad lidské síly. Od té doby zadělám všechno hned a druhý den vykrajuji a peču. Jsou skvělé. Polévám rumovou polevou a zdobím s dětmi kousky želé, nebo čokoládovou polevou a zdobím mandlemi. Je to rychlé a dobré.“

Apetit magazín

Kvíz: Na jaké úrovni zvládnete uvařit italská jídla?
  • Tipy a triky

Kvíz: Na jaké úrovni zvládnete uvařit italská jídla?

Itálie je gastronomickým rájem – těstoviny, víno, pizza, gelato, káva, plody moře, sicilské pomeranče, parmská šunka… Na co si vzpomenete, to tam mají a ve vynikající kvalitě. My se v článku zaměříme na italské sýry a pod ním najdete kvíz,...
AD
Jak vypadá vaše vysněná kuchyň?

Jak vypadá vaše vysněná kuchyň?

Konečně přišla ta chvíle a vy jste ve fázi plánování místnosti, kde to ve většině domácností nejvíc žije? Toužíte po takové kuchyni, kde budete mít vše po ruce a vaření pak půjde pěkně od ruky? Nechcete za pár týdnů nebo měsíců vybírat...
5 večeří, které vás nepošlou hned do postele
  • Jak na to

5 večeří, které vás nepošlou hned do postele

Po vánočním hodování míváme chuť na lehčí ale výživná jídla, v nichž nechybí dávka bílkovin. Ať už si dáte Asií inspirovanou polévku, dýňovou frittatu nebo krůtí karbanátky, po všem se budete cítit sytě, přitom lehce a fit! ...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč