Perníčky, které se při pečení krásně nafouknou, vyvinula šéfredaktorka Hanka a tady je její recept. Tajemství tkví v žitné mouce. A jíst se dají hned i za měsíc. Norimberské perníčky jsou tradiční cukroví, kterým se naši sousedé právem pyšní od nepaměti.
Suroviny
Postup
V rendlíku zahřejte 125 ml vody s medem, cukrem a kořením, pak do hmoty zapracujte mouku, mandle a kandovanou citrusovou kůru.
Druhý den přidejte do hmoty žloutek a sodu, uhněťte těsto a vyválejte ho na pomoučněném vále na tloušťku 1 cm.
Vykrájejte tvary o průměru asi 8 cm a nechte je hodinu na plechu vyloženém pečicím papírem odležet.
Pečte při 180 °C 8 minut.
Moučkový cukr, bílek a citronovou šťávu míchejte tak dlouho, až získáte hladkou polevu, která bude jen velmi pomalu kapat ze lžíce.
Hmotou naplňte cukrářský sáček a zdobte perníčky.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Cukroví ze zbylých bílků: Rychlé suchárky a kokosky téměř bez práce, miništafetky a laskonky pro mistry kuchyně(35 receptů )
- 15x vánoční dekorace, na kterých si zaručeně pochutnáte(15 receptů )
- 15 receptů na voňavé perníčky podle Apetitu(15 receptů )
- 15 netradičních receptů na originální perníčky: Naplňte je, upečte na plechu nebo je obložte podobně jako chlebíčky(15 receptů )
Komentáře
Dobŕ den. V těch perníčkách není žádný tuk ? Zkoušeli jste to těsto dát dohromady ? Vůbec to nelze spojit, šíleně se to drolí. Díky
Milá Simčo, určitě Vám pomůže tip od naší čtenářky Vlaďky Bělunkové, která nám napsala: „Dělám je už několik let. Poprvé jsem je dělala přesně podle popisu a druhý den bylo těsto tak tuhé, že do něj zapracovat vajíčko a sodu bylo nad lidské síly. Od té doby zadělám všechno hned a druhý den vykrajuji a peču. Jsou skvělé. Polévám rumovou polevou a zdobím s dětmi kousky želé, nebo čokoládovou polevou a zdobím mandlemi. Je to rychlé a dobré.“