
Jemné vepřové proužky
Rychlá pánev
Vydání: 2005/10
Autor: redakce Apetitu
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 30 minut
P
Ingredience
- 4 lžíce rostlinného oleje
- 500 g vepřové panenky, nakrájené
- na silnější proužky
- 1 ½ lžičky sladké papriky
- 1 ½ lžičky drceného kmínu
- 300 ml drůbežího vývaru
- 120 g mraženého hrášku
- 1 ½ lžíce přírodního jogurtu
- hrst čerstvých koriandrových nebo petrželkových lístků, nasekaných
- sůl a pepř na dochucení
Příprava jídla
1. Ve velké silnostěnné pánvi rozehřejte trochu oleje (o něco víc než lžíci) a ze všech stran na něm dozlatova opečte maso; trvá to tři až čtyři minuty. Maso vyjměte z pánve a dejte stranou.
2. Do pánve vlijte zbylý olej a vsypte koření. Za stálého míchání asi minutu smažte, aby se rozvinuly vůně. Zalijte vývarem, zamíchejte a na vyšším plameni vařte, až se vývar z poloviny vypaří. Přisypte hrášek. Sejměte z ohně, přidejte jogurt, podle chuti osolte a opepřete. Vmíchejte maso a posypte hotové jídlo zelenými lístky.
2. Do pánve vlijte zbylý olej a vsypte koření. Za stálého míchání asi minutu smažte, aby se rozvinuly vůně. Zalijte vývarem, zamíchejte a na vyšším plameni vařte, až se vývar z poloviny vypaří. Přisypte hrášek. Sejměte z ohně, přidejte jogurt, podle chuti osolte a opepřete. Vmíchejte maso a posypte hotové jídlo zelenými lístky.
Přidat komentář
- Pro psaní komentářů se přihlaste nebo zaregistrujte.
Komentáře
Martin Bendák (neověřeno)
3. Červen 2007 16:46
Alena (neověřeno)
3. Září 2007 16:05