Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Jemné vepřové proužky

Rychlá pánev
Vydání: 2005/10
Autor:
Hodnocení:
3 (hlasy)
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 30 minut
P

Ingredience

    • 4 lžíce rostlinného oleje
    • 500 g vepřové panenky, nakrájené
    • na silnější proužky
    • 1 ½ lžičky sladké papriky
    • 1 ½ lžičky drceného kmínu
    • 300 ml drůbežího vývaru
    • 120 g mraženého hrášku
    • 1 ½ lžíce přírodního jogurtu
    • hrst čerstvých koriandrových nebo petrželkových lístků, nasekaných
    • sůl a pepř na dochucení

Příprava jídla

1. Ve velké silnostěnné pánvi rozehřejte trochu oleje (o něco víc než lžíci) a ze všech stran na něm dozlatova opečte maso; trvá to tři až čtyři minuty. Maso vyjměte z pánve a dejte stranou.

2. Do pánve vlijte zbylý olej a vsypte koření. Za stálého míchání asi minutu smažte, aby se rozvinuly ­vůně. Zalijte vývarem, zamíchejte a na vyšším plameni vařte, až se vývar z poloviny vypaří. Přisypte hrášek. Sejměte z ohně, při­dejte jogurt, podle chuti osolte a opepřete. Vmíchejte maso a posypte hotové jídlo zelenými lístky.
Nahlásit chybu v receptu
REKLAMA

Komentáře

Obrazek uzivatele
Pouzili jsme misto panenky veprovou plec a bylo to moc dobre.
Obrazek uzivatele
Recept se nachází v č.10/05, str.12

Přidat komentář